HSV Westkapelle  HSV Westkapelle
 • Grote triowedstrijd 2018

  VERSLAG EN UITSLAG GROTE WEDSTRIJD  2018

  Na de nodige voorbereidingen als bestuur zoals: wedstrijd aankondigen via de media, inschrijvingen noteren, plaats uitloten, voor controleurs  zorgen en instrueren, uitzetten met alles wat erbij hoort, prijzen kopen en uitstallen, regelen met de uitbater van Herrijst, computerprogramma maken voor de uitslagen, bekers kopen, enz. enz. was het dan eindelijk zover: Afgelopen  zaterdag 1 september werd voor de 2e maal in trioverband de jaarlijkse Grote Viswedstrijd van HSV Westkapelle gehouden.

  Er werd gevist in 3 vakken, waarbij vak A bij de Baaiweg was en de andere 2 Vakken B en C vanaf de 7-Golven tot aan strandpaviljoen “De OASE”rechtvoor het dorpje dat ten noorden van Westkapelle is gelegen. In dit parcours ligt ook “Het naaktstrand”en er waren vissers { ik zal geen namen noemen }, die hier wel degelijk door beïnvloed werden.

  Het was prima weer. Een zonnetje en weinig wind zorgden voor prima visomstandigheden. De vele badgasten die op het strand aanwezig waren maakten gelukkig niet veel gebruik van het zeewater. Pas na de wedstrijd gingen vele van hen zwemmen.

   Watergangers

  Het enige wat een nadelige invloed op het vissen had, was, dat er plaatselijk behoorlijk wat “paardehaar” op de lijnen kwam te zitten.

  Er deden 125 deelnemers mee en dat hadden er meer kunnen zijn ware het niet dat vele vissers die dag gingen proefvissen aan de Maasvlakte 2, waar op 15 september de 3e NKC-wedstrijd wordt gehouden.

  Om 10.00 uur vlogen er 125 onderlijntjes de zee in richting het verenigd koninkrijk. Er kwam bijna direct zeebaarsjes en botjes op de kant. Echter het was een taaie visserij en dat bleek ook wel in de uitslag, want enkelen hadden nog een “nul”op hun wedstrijdkaart staan.

  De vangst bestond voornamelijk uit: zeebaarsjes, bot, schol, pieterman, harder en dorade. De laatstgenoemde is afkomstig uit de zuidelijke wateren van Europa. Lies Wijnhorst ving de grootste vis n.l. een harder van 46 cm.

  grootste vis lies

  harder piet

  harder

  dorade

  Om 14.00 uur werd het eindsignaal gegeven en ging iedereen zijn spullen opruimen en daarna richting het verenigingsgebouw “Westkapelle Herrijst” om een drankje en een hapje. Hier vond een verloting plaats met een uitzonderlijk grote en mooie prijzentafel. Voorts werden de prijzen uitgereikt van de zomeravondcompetitie en van de vandaag gehouden wedstrijd..

  Dan de uitslagen: Ik beperk me tot de winnaars van de diverse categorieën.  De gehele uitslag is onderaan de pagina te vinden.

  De individuele winnaar werd Ivan Gabriëlse. Hij ving 11 vissen met een totale lengte van 243 cm. Op de 2e plaats eindigde Eddie Elzinga met 12 vissen en 207 cm, gevolgd door Jarno Minderhoud met 9 vissen en ook 207 cm.

   IMG 2952

  IMG 2955

  IMG 2958

  De Trio’s werd gewonnen door Joeri Minderhoud, Frank Peene en Janko de Witte van HSV Westkapelle. Zij werden respectievelijk 5e , 3e en 4e in hun vak. Totaal dus slechts 12 klassementspunten.

  Op de 2e plaats eindigde het trio: Mart Verhage, Ivan Gabriëlse en Jarno Minderhoud met 24 klassementspunten en  het podium werd gecompleteerd door het trio: Michel Mosselman, Arjan Heijboer en Jeromy van Houdt met 25 klassementspunten.

  IMG 2967

  IMG 2964

  IMG 2962

  Bij de dames ging de winst naar Francis Danen. Zij ving 5 vissen met een totale lengte van 117 cm.

  IMG 2950

  Sep Peene ging er met de winst vandoor bij de jeugd onder de 12 jaar. Hij wist maar liefst 6 vissen te bemachtigen met een totale lengte van 79 cm. Proficiat !!!!

  IMG 2940

  Bij de jeugd onder de 15 jaar ging de winst naar Martijn Wisse. Hij ving 5 vissen met een totale lengte van 96 cm.

  IMG 2945

  In Totaal werden er door de 125 deelnemers 402 vissen gevangen.  Dat is driekommazoveel gemiddeld. Niet echt om over naar huis te schrijven, maar oke, het had nog slechter gekund.

  Deze fantastisch verlopen wedstrijd had nooit kunnen plaatsvinden zonder de inzet en inbreng van de sponsoren,  controleurs en deelnemers en bij deze wilt het bestuur hen hartelijk bedanken hiervoor.

  Tot volgend jaar!!

  Janko de Witte

  Individuele uitslag grote wedstrijd 2018

  Uitslag dames grote wedstrijd 2018

  Uitslag J12 grote wedstrijd 2018

  Uitslag J15 grote wedstrijd 2018

  Uitslag trio`s grote wedstrijd 2018

   

 • NKC 2 Groote Keeten 2018

  Afgelopen zaterdag 28 april was het tijd voor de tweede NKC van dit jaar. 

  Met een spatje regen en een licht briesje was het een koele morgen op Groote Keeten, voor HSV Westkapelle kwamen maarlieft viijf korpsen uit, te weten Hsv Westkapelle 1 en 2, Team Nightwish, Team Fisherman's Friends en Hengelsport Westland, om 8 uur werden de gebruikelijke medelelingen gedaan, en vertrok iedereen naar het wedstrijdwater. De teams hadden de volgende stekken getrokken:

  Hsv Westkapelle 1: 21

  Hsv Westkapelle 2: 7

  Team Nightwish: 6

  Team Fisherman's Friends: 23

  Hengelsport Westland: 32

  PKC 2 GK PMPKC 2 GK KM

  Sommigen hadden al voorgevist, tijdens het voorvissen kwamen vele botten op de kant, en enkele zeebaarsjes. Er werd een leuk visje gevangen. Maar het was van te voren wel bekend dat je erg veel geluk moet hebben met je plaats, Groote Keeten staat bekend om het "plekkerig" zijn, als je stek niet mee zit kan je zomaar de helft minder vangen dan je buurman. 

  Om tien uur vlogen 174 loodjes het water in, al direct kwamen er bij sommigen vis uit, maar niet bij iedereen wilde het erg lukken. Waar met het voorvissen bleek dat je dik bovenop de bank moest vissen, was het nu juist net voor en achter "de bank" te doen, maar ook kwam er vis uit op minder dan 5meter uit de kant, en niet alleen kleine botjes, maar ook lappen van tegen de 40cm.

  Na vier uur vissen kwamen alle teams van het strand af met gemengde gevoelens, vooral veel negatieve berichten deden de ronde, er was geen enkel team welke het idee had super gevist te hebben.

  Het werd dus afwachten wat de uitslag zou worden.

  PKC 2 GK JRPKC 2 GK JM

  Zondag middag stond de uitslag online op www.korpsvissen.nl en hadden "onze" teams het volgende gescoord:

  Hsv Westkapelle 1: 8e 

  Hsv Westkapelle 2: 18e

  Team Nightwish: 30e

  Team Fisherman's Friends: 27e

  Hengelsport Westland: 3e

  Waarbij Jackie Minderhoud van Hsv Westkapelle 1 nog een mooie vakwinst kon behalen, en Frank Dekker van Hengelsport Westland een 2e plaats.

  Na de tweede wedstrijd staan de teams er als volgt voor:

  Hsv Westkapelle 1: 8e 

  Hsv Westkapelle 2: 24e

  Team Nightwish: 18e

  Team Fisherman's Friends: 23e

  Hengelsport Westland: 5e

  15 september staat de derde NKC op  het programma met als parcours "Maasvlakte 2". 

 • Verslag Euromasters 2018

  Verslag Euromasters 2018.

  Voor de 1e keer in de geschiedenis werd op zondag 14 januari 2018 de Euromasters 2018 gehouden in de Europoort, welke georganiseerd werd door SVV "De Slufter" en Avicentra uit Oostvoorne.
  Deze triowedstrijd werd vanaf de oevers gehouden op 3 verschillende locaties;     

  A. Calandkanaal bij de windmolens.
  B. Calandkanaal bij de hondenclub.
  C. Beerkanaal.

  Bij deze wedstrijd kon het trio, na loting van het plaatsnummer, zelf bepalen wie er op welke van de 3 locaties ging vissen. Die keuzemogelijkheid geeft dus een extra technisch aspect aan de wedstrijd. Men kan dus de sterke disciplines van de 3 individuele vissers benutten.

  We hadden met 2 trio"s ingeschreven n.l.
  HSV Westkapelle  1    bestaande uit:  Joeri (B), Kristiaan (C) en Janko (A)
  HSV Westkapelle  2    bestaande uit:  Jarno (B), Frank (A) en Marijn (C).

  Er werd gevist van 10.00 - 14.00 uur en we eindigden ongeveer op hoog water.
  Het weer was prima: In het begin nog wat frisjes, maar later kwam het zonnetje erbij. Kortom heerlijk visweer.

  2018 01 16 PHOTO 00000097

  2018 01 16 PHOTO 00000101

  Het was wel een aparte visserij. In het begin liep het lekker, dan een poosje bijna niets en tegen het einde nog een paar visjes.
  De 46 trio"s vingen 1644 vissen. Vak A; 888 st. Vak B; 365 st. Vak C, 391 st.

   

   

  Na de wedstrijd was het nog een gezellig samen zijn in het clubgebouw van SVV "de Slufter",met o.a. een verloting, de prijsuitreiking en de nodige versnaperingen en visverhalen.

  Dan de uitslag; Voor de wedstrijd hadden we gehoopt met beide trio"s bij de eerste 10 te eindigen. Na het eindsignaal dachten we dat dit inderdaad wel eens het geval kon zijn. Echter de stoutste verwachtingen werden overtroffen.

  Uitslag individueel:    Frank  23 st.  497 cm.   12 klass.pnt.
                                 Janko  25 st.  541 cm    10 klass.pnt.
                                 Jarno  15 st.   347 cm      3 klass.pnt
                                 Joeri   15 st.   340 cm.     4 klass.pnt.
                                 Marijn 15 st.   358 cm.     4 klass.pnt.
                                 Kris      9 st.    226 cm.  23  klass.pnt.

  Uitslag Trio"s;         HSV Westkapelle 2       19 klass.pnt. en 1e plaats.
                               HSV Westkapelle 1       37 klass.pnt  en 6e plaats. 
                          

  2018 01 16 PHOTO 00000102

  Zodoende keerden we om 16.45 uur met veel prijzen en bekers en een goed gevoel richting Westkapelle.
  Enkele voordelen bij zo"n wedstrijd is, dat je de auto vlakbij je visplaats kunt zetten en dat je de visspullen bijna niet schoon hoeft te maken.

  Volgend jaar doen we weer mee want dan moet de titel verdedigd worden.

  groeten 
  Janko.

  2018 01 16 PHOTO 00000100

  2018 01 16 PHOTO 00000098

  2018 01 16 PHOTO 00000099

   

 • Verslag 5e en laatste PKC 2014

  VERSLAG 5e en laatste PKC wedstrijd.
  Jammer, net niet gelukt!

  Zaterdag 15 november zijn we met het korps Westkapelle 1 weer vroeg op stap gegaan om de laatste
  PKC wedstrijd te vervissen op het strand van Hoek van Holland.
  De voorspellingen waren uitermate slecht. Ook tijdens ons proefvissen op de donderdag ervoor
  gaven  dusdanige resultaten aan, dat het onvoorspelbaar was op dit onberekenbare parcours.
  Ons korps bestond die dag uit:  Marijn      in vak A                                                                                                                  
                                                           Kristiaan  in vak B    
                                                           Joeri         in vak C
                                                           Frank       in vak  D
                                                           Janko       in vak  E


  Jackie bestreek alle vakken, want hij fungeerde dit keer als coach en reserve.

  Het programma voor deze dag zag er ongeveer als volgt uit:
  07.00 uur  Zaal van HWSV gaat open en de eerste deelnemers melden zich.
  07.30 uur  Loting door de captains.
  08.15 uur Welkomstwoord door Gilles en worden de laatste mededelingen verstrekt.
  09.30 uur Aanvang van de wedstrijd. ( Vervoer per tractor met platte wagens.)
  13.30 uur Einde van de wedstrijd.
  15.30 uur  Captainsmeeting.
  16.00 uur  Tombola  met waardevolle prijzen.
  17.30 uur   Diner (Chinees).
  18.45 uur  Prijsuitreiking  over het jaar 2014.

  EL19

  We hebben gevist met afgaand water en tijdens het vissen heeft het constant geregend, dus geen
  pretje en de visspullen en deelnemers zagen er na afloop dan ook “niet uit”.
  Bij thuiskomst zal er nog uren nodig zijn om alles weer tip top in orde te brengen.

  EL7EL15

  Dan de wedstrijd zelf: Voor aanvang hadden we een voorsprong van 4 punten op het Bijl Zeeaas
  Zeevisteam en 5 punten op het Vriendenteam, maar na driekwart van de wedstrijd bleek dat het bij
  ons team van geen meter liep. Alleen Frank beschikte over een sterk eindschot.


  Na afloop, onder het genot van een drankje en een hapje (bier, sterke drank, kaas, worst en gevulde
  koeken) in de bus van Lies,  kregen we van onze collega’s het Vriendenteam al vlug te horen, dat het
  bij hun nog slechter was dan bij ons, maar het Bijl Zeeaas Zeevisteam had zeer sterk gevist en daar
   moesten wij ons op dat moment bij neerleggen.

  De uitlag die dag:    1e     Bijl Zeeaas Zeevisteam                                                                                                                                      
                                      15e   HSV Westkapelle
                                      18e   Vriendenteam


  Na de tombola en het diner volgde om 18.45 uur dan uiteindelijk de prijsuitreiking.
  Onze captain Marijn behaalde in het individuele klassement een keurige 1e plaats met 32 punten
  en  de prijs voor de meeste gevangen vissen wist hij ook binnen te slepen met 58 stuks.
  (net voor Joeri met 53 stuks). Een zeer knappe prestatie om na 5 wedstrijden de beste te
  zijn van 150 deelnemers.  PROFICIAT.

  EL26

   

   

  De uitslag van de korpsen was:
  1.     Bijl Zeeaas Zeevisteam                             13 punten
  2.     HSV Westkapelle 1                                     23 punten
  3.     Vriendenteam                                              31 punten                                                                                     
  Onze doelstelling dit jaar was om te eindigen bij de eerste 5. Later werd deze bijgesteld naar een
  plaats bij de eerste 3 na 3 overwinningen en het is uiteindelijk een 2e plaats geworden.
  Hier kunnen we naar mijn mening trots op zijn om als 2e te eindigen tussen zeer veel gesponsorde
  Teams.

  EL52

  Volgend jaar gaan we proberen deze tweede plaats te verbeteren, alhoewel dat geen gemakkelijke
  opgave zal zijn. We houden jullie op de hoogte mettertijd.

  Voor meerdere info en uitslagen: zie Korpsvissen.nl.

  Janko.


   
            

 • Vissen met de jeugd van de scholen van Westkapelle en Aagtekerke

  Verslag viswedstrijd voor de jeugd van de scholen van Westkapelle en Aagtekerke

   

  Op woensdagmiddag 18 juni is aan de stranden onderaan de boulevard van Westkapelle een viswedstrijd voor de scholieren van de scholen in Westkapelle en Aagtekerke gehouden.
  De kinderen hadden op school een inschrijfformulier ontvangen en konden zich tot en met dinsdag 17 juni inschrijven. Voor degene die geen hengel hadden, werd een hengel geregeld. Ook voor het aas werd gezorgd. Dit werd gesponsord door Hengelsport Zuiderduin en Melis Hengelsport  te Westkapelle.
  Vooraf hadden 33 kinderen zich ingeschreven maar ook ter plaatse waren nog kinderen die mee wilden doen. Uiteindelijk hebben we met 38 kinderen gevist.

  IMG 8986
  Om 14.00 uur konden we beginnen en was iedereen zijn hengel opgetuigd. Met behulp van de leiding en behulpzame vaders/moeders kon iedereen gaan ingooien. Voor velen was het de eerste keer dat ze een hengel moesten ingooien. 

  IMG 8977IMG 8957
  Iedereen had er veel zin in en zeker toen al snel de eerste vissen werden gevangen. De vis zat heel kort onder de kant. We visten verdeeld over 4 stranden.
  Tijdens de wedstrijd werd iedere deelnemer getrakteerd op een blikje fris en een lekkere koek gesponsord door Spar Minderhoud.

  IMG 8962


  Om half vier klonk het eindsignaal en bleek dat op de middelste stranden iedere deelnemer vis had. Strand 1 en 4 hadden waarschijnlijk wat te ver gevist want de vis zat binnen 10 meter uit de kant.
  Vooraf werd gedacht dat de jongens de meisjes wel even zouden verslaan, maar het tegendeel bleek waar, want de meisjes wisten prima hun visjes te vangen.
  Bij de prijsuitreiking bleek dat er in totaal 52 vissen waren gevangen. Charlotte Davids was met 70 cm de beste gevolgd door Marius Dekker met 68 cm. Beiden ontvingen een medaille. Uiteindelijk was er voor iedere deelnemer een prijs en ook nog een leuke attentie van Hengelsport Zuiderduin en een uitnodiging voor de zomeravondwedstrijden.
  Om 16.00 uur ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Voor ons was het een grandioze middag met mooi weer, vis en veel blije gezichten.IMG 8982
  Van de zomer hopen we de enthousiaste vissers terug te zien op de zomeravondwedstrijden en het is de bedoeling om na de vakanties nog een wedstrijdje te organiseren.

   

  Han, Peter en Christel

   


  Hieronder volgt de uitslag:

   

  1 Charlotte Davids 70cm 5 vissen
  2 Marius Dekker 68cm 5 vissen
  3 Maud Minderhoud 67cm 5 vissen
  4 Jurgen Dronkers 59cm 4 vissen
  5 Maarten Reijnhoudt 54cm 4 vissen
  6 Daphne Cijsouw 47cm 3 vissen
  7 Casandra Remie 44cm 2 vissen
  8 Dennis Hoogesteger 43cm 3 vissen
  9 Luna van Horst 37cm 3 vissen
  10 Louren Houmes 30cm 2 vissen
  11 Nina Passenier 29cm 2 vissen
  12 Cas Minderhoud 28cm 2 vissen
  13 Martijn de Visser 28cm 1 vis
  14 Linn Tevel 27cm 2 vissen
  15 Christian de Visser 15cm 1 vis
  16 Dion Conte 15cm 1 vis
  17 William de Visser 15cm 1 vis
  18 Noa Francke 15cm 1vis
  19 Vera Schuil 15cm 1 vis
  20 Sophie Schroevers 14cm 1 vis
  21 Jan Maljaars 14cm 1 vis
  22 Pjotr de Korte 13cm 1 vis
  23 Jorik de Visser 13cm 1 vis
 • Penn Korpsencompetitie wedstrijd 2

  VERSLAG  PKC 2.

  (foto's © www.korpsvissen.nl)

  Afgelopen zaterdag 31 mei 2014 stond de 2e wedstrijd van de Penn Korps Competitie (PKC) op ons programma.  
  Er werd gevist in het “noorden” t.w. Vak A links van de “slaege”bij de Baaiweg tussen de palenrijen en vak B t/m E vanaf strandpaviljoen Noordduin tot aan strandpaviljoen de Oase recht-voor Domburg.

  CK26

  Het was een heerlijke dag met weinig wind en veel zon, waardoor er  veel  toeristen, met of zonder hond, een strandwandeling gingen maken al of niet tussen de vissers door.
  Verder dreef er vrij veel vuil in het water,   maar naarmate de wedstrijd vorderde werd dit gelukkig steeds minder.
  Het korps bestond die dag uit:  Frank, Marijn, Janko,  Jackie en Kristiaan in de vakken A t/m E.
  Joeri was dit keer reserve en kwam tijdens de wedstrijd met de nodige info langs en met een worstenbroodje en een biertje voor het innerlijke van de mens.  Waar hij deze versnaperingen zo vlug vandaan  had getoverd, is mij niet bekend.

  De voorbereiding  op deze wedstrijd was ook nu weer tot in de puntjes geregeld en na de overwinning van de eerste PKC wedstrijd waren we vol vertrouwen om er ook nu weer een goed resultaat neer te zetten.

  ’s-Morgens om half acht in Herrijst ons plaatsnummer opgehaald, bakkie leut genuttigd, potje o-h èn en vervolgens met z’n allen naar de waterkant.

  CK8

  Om 10.00 uur klonk het beginsignaal voor de 145 deelnemers en vlogen de onderlijnen richting het noordwesten.
  Via de Whats-app werd al vrij vroeg in de wedstrijd duidelijk dat het bij ons crescendo ging.
  Van Kristiaan wisten we het niet of hij wat had gevangen, omdat zijn whats-app het dit keer liet afweten, maar daarom niet getreurd omdat 1 korpslid niet telt in de uitslag.

  In het laatste gedeelte van  de wedstrijd werd er beduidend minder gevangen.
  Na het eindsignaal gingen we naar ons korpslokaaltje oftewel  de garage van Jackie om een welverdiende koude versnapering en even de wedstrijd te bespreken.
  Op dat moment waren we vol goede moed,  want Frank had er 5, Marijn 7, Janko 5, Jackie 5 en Kristiaan 1.
  Toen volgde het lange wachten op de uitslag, die we voor zondagavond 8 uur konden verwachten.
  Ieder van ons had wel een keer of 20 gekeken of de uislag er al op stond en uiteindelijk, jawel hoor, we waren wederom eerste geworden.
  Het kan dit jaar bijna niet beter,  totdusver, n.l. 3 x een eerste plaats en 1 x een vierde plaats. Dit is een geweldige mentale opsteker en geeft enorm veel  vertrouwen voor de toekomst.

  CK10

  Vermeldingwaardig is verder dat zowel Frank als Marijn een eerste plaats in hun vak scoorden, terwijl Janko een 8e plaats en Jackie een 9e plaats behaalden.  Kristiaan was de afvaller deze dag.

  Tot slot een onderwerp waar nooit bij stil wordt gestaan hoe belangrijk die is:
  Alle leden van het korps willen onze voorzitter , Peter, bedanken voor de tomeloze inzet en het opofferen van zijn vrije tijd om als controleur te fungeren.  
  Een passende attentie zal binnenkort tijdens een kwarteeuw-feestje van  een korpslid hem ten deel vallen.
  Voorts zal er die avond nog wel gedronken en nagekaart worden over deze voor ons super verlopen 2e PKC-wedstrijd.

  De 3e PKC wedstrijd is op zataerdag 6 september 2014 op de Maasvlakte.
  Voor meer info: zie Korpsvissen.nl.


  De oudste van het stel.

 • Voortreffelijke start Westkapelle 1 in PKC

  VERSLAG 1e PKC wedstrijd 2014.

  Nadat we de laatste tijd de nodige voorbereidingen hadden getroffen in de vorm van vergaderingen, wedstrijdoverleg, onderlijnen maken, teambuilding, aas steken, enz., was het dan eindelijk zover en togen we afgelopen zaterdag 15 maart om half zes 's morgens richting Noordwijk voor de eerste wedstrijd van de Penn Korps Competitie van dit jaar.

 • Walcheren Cup 2013

  Walcheren Cup 2013

   

  Zaterdag 26 oktober stond de jaarlijkse strijd om de Walcheren Cup op het programma.

  Vier verenigingen, H.S.V. Middelburg, H.V. Vlissingen, H.S.V. Sloe en H.S.V. Westkapelle vechten dan uit wie zich de beste vereniging van Walcheren mag noemen.

   

  Zodoende vertok een select gezelschap naar de Kanovijver in Vlissingen. Een beetje té select naar mijn mening, 13 deelnemers vind ik gewoon te weinig.

  Gevist werd er bij Dishoek, en de geruchten gingen dat er al sprake was van veel wintervis. Maar zoals zovaak viel dat nogal mee, er zal wel vis, maar vér, heel ver weg. Jammer genoeg verbeterde dit ook niet naarmate het laag water werd, de vis bleef ver weg zitten. Ter illustratie : Onze voorzitter wist pas vis te vangen nadat hij helemaal "back to basic" ging, 1 loodje, met 1 haaklijn. En dan verstand op 0 en blik op oneindig.. .

  Absolute topper deze wedstrijd was Frank Dekker, van het begin tot het eind had hij geen draai zonder vis, en wist in totaal 24 vissen te vangen. Tweede was Peter Mesie, voor wie de afstand ook geen probleem was. Adriaan Dronkers wist ook zijn vak te winnen, daarmee maakte hij het Wasschappels 123'tje compleet.

  Bij de jeugd behaalden de broers Rijnhout en 12'tje, waarbij de jongste het won. Gefelicteerd Justin. Julian werd tweede.

   

  En dan de Walcheren Cup. Van elke vereniging worden de Cm van de beste 10 opgeteld, en het totaal bepaalt wie zich beste van Walcheren mag noemen.

  Hierbij behaalde Westkapelle een eclatante overwinning. Met 1663 Cm haalden we nét niet het dubbele van de nummer twee, Vlissingen.

  Hierdoor mag de Walcheren Cup weer mee naar Westkapelle, en omdat het de derde keer op rij is blijft hij hier definitief.

   

  Uitslag individueel

  Uitslag Walcheren Cup

   

 • Galgewedstrijd

  Zaterdag 5 januari werd de zogenaamde 'Galgewedstrijd' weer gevist aan de Baaiweg.
  Door een vochtige lucht was het ontzettend koud die dag, gelukkig waren er de nodige middelen om het warm te houden. De visserij was niet buitengewoon, maar zo maakte iedereen kans op een prijs. Eerste werd Mario de Vilder (Vlinder) met 7 vissen, net boven Gerrit van de Vliet eveneens met 7 vissen. Bij de jeugd wist Sonja van de Vliet de titel te behalen. Kristiaan Minderhoud wist op gepaste wijze een zeebaars te landen van maar liefst 48 centimeter.
  Na afloop was er weer gezorgd voor een overheerlijk hapje en drankje.

  Mario met zijn eerste prijs bij de senioren.

  Sonja van de Vliet met haar eerste prijs en een container met inhoud.

  Ook de jonge jeugd wist vis te vangen!

  De jaarlijkse ham werd ook dit jaar weer aangesneden!

 • Mededeling Vrije Viswedstrijd in 't Noorden

  Beste vissers,

   

  De (schoon)vader en opa van Piet, Christel en Mart is helaas 1e kerstdag overleden.

  Zijn crematie zal plaatsvinden op zaterdag 29 december 2012.

  De vrije viswedstrijd in ’t Noorden kan daardoor niet doorgaan. Op verzoek van Piet, Christel en Mart is deze nu op zaterdag 5 januari 2013. We vissen van 10.00-13.000 uur. Loods open vanaf 8.30 uur aan de Meerkerkweg 22.

  We hopen dat jullie zaterdag 5 januari aanwezig kunnen zijn.

  Zonder afmelding gaan wij er vanuit dat jullie er zijn.

   

  Groeten Piet, Mart, Christel en Jackie.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Succes voor junioren en dame(s)!

  Tijdens de topcompetie voor junioren en dames heeft HSV Westkapelle zich weer van zijn beste kant laten zien. Na de eerste dag die hier in Zeeland werd gehouden, stond gisteren de tweede en laatste dag gepland in de Europoort. Ook daar brachten de Wasschappelaars het er weer goed vanaf; Joerie Minderhoud wist zelfs de topcompetitie voor junioren te winnen! Daarnaast eindigden Kristiaan Minderhoud (3e) en Kees Gillissen (5e) bij de eerste 5! Zij zullen (als de coach niet iemand van buiten de eerste 5 kiest) deelnemen aan het WK Junioren dat in september 2013 wordt gehouden in Melilla, Spanje.

  Bij de dames lukte het Christel Verhage zich wederom voor het WK Dames te plaatsen, door op de vijfde plaats te eindigen. Dit WK zal in Oktober gehouden worden in Torremolinos, eveneens in Spanje.

  HSV Westkapelle mag trots zijn op deze ongekende prestatie! Joerie, Kristiaan, Kees en Christel van harte gefeliciteerd!

   

  Voor de complete uitslag en verslag zie de site van Sportvisserij Nederland http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/4747/sterke_winnaars_topcompetitie_kust_junioren_en_dames.html

 • Vrije viswedstrijd in 't Noorden 2012

   

  Beste vissers,

   

  De (schoon)vader en opa van Piet, Christel en Mart is helaas 1e kerstdag overleden.

  Zijn crematie zal plaatsvinden op zaterdag 29 december 2012.

  De vrije viswedstrijd in ’t Noorden kan daardoor niet doorgaan. Op verzoek van Piet, Christel en Mart is deze nu op zaterdag 5 januari 2013. We vissen van 10.00-13.00 uur. Loods open vanaf 8.30 uur aan de Meerkerkweg 22.

  We hopen dat jullie zaterdag 5 januari aanwezig kunnen zijn.

  Zonder afmelding gaan wij er vanuit dat jullie er zijn.

   

  Groeten Piet, Mart, Christel en Jackie.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

   

  Volgens traditie organiseren we de

   

  Vrije viswedstrijd in ’t Noorden(vijfde editie)

   

   

   

  Beste zeevissers,

   

  Wij willen weer een viswedstrijd organiseren op het strand tussen Westkapelle en Domburg (bij harde wind wijken we uit naar het Zuiderstrand).

  Doet u (weer) mee?

  We verwachten u op zaterdag

  5 januari 2013

  om 8.30 uur in de loods aan de

  Meerkerkweg 22 te Westkapelle.

  Koffie, thee of limonade met bolus

  staat voor u klaar.

  Daarna gaan we naar het strand.

   

   

   

   

   

   

  We vissen van 10.00 uur t/m 13.00 uur. Er wordt gevist op lengte.

  De prijsuitreiking is na de wedstrijd op hetzelfde adres onder het genot van gazeuse, lange koffie of blauwe neuze soepe.

  Ook voor wat steviger kost wordt gezorgd.

  Inschrijven kan t/m woensdag 26 december 2012. Reageer via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het onderstaand strookje in en stop het in de bus bij een van onderstaande adressen.

   

  Inschrijfgeld € 2,50 per persoon                          Leuke prijzen voor jong en oud!

   

  Groeten, Jackie, Piet en Mart.

 • Verslag en uitslag Walcheren Cup 2012

  Op zaterdag 10 november streden de 4 hengelsportverenigingen van Walcheren weer om de Walcheren Cup.

  H.V. Vlissingen, H.S.V. Middelburg, H.S.V. 't Sloe en gastheer van dit jaar H.S.V. Westkapelle deden dit op de stranden bij het Kustlicht.

  Dit parcours toonde zich deze dag niet van z'n beste kant, de vangsten waren beduidend minder dan de week daarvoor en er waren plaatsen waar datgene wat er werd ingegooid gewoonweg niet uit te krijgen was. Mede oorzaak hiervan kan zijn dat er ruim vóór laagwater begonnen werd. Het was dan weer wél zo dat deze plaatsen qua vangsten de betere waren, elk nadeel hep z'n voordeel..

   

  Individueel stond er deze dag geen maat op Raoul Wijs van H.V. Vlissingen, vak C, met 470 cm bleef hij alle andere vissers met meer dan 100cm voor.

  Tweede individueel was Erik Brouwer van H.S.V. Westkapelle, vak A,  met 357cm. Derde was Geordy Briggs, vak B, van H.S.V. Middelburg met 278cm.

  Bij de jeugd was Luuk Meeuwse de sterkste, met 116cm liet hij ook het merendeel van de senioren achter zich. Hij was 21e van de 64 deelnemers.

  De eerste dame was Christel Verhage, met 130cm.

  De hoofdprijs van deze dag, de Walcheren Cup, werd berekend door de resultaten van de beste 10 deelnemers op te tellen.


  H.S.V. Westkapelle behaalde 2794 cm, en mocht de Walcheren Cup weer een jaartje in het bezit houden.

  Tweede werd H.V. Vlissingen met 2127 cm, gevolgd door Middelburg met 1212cm en H.S.V. 't Sloe was hekkesluiter met 582 cm.

   

  Samenvatting

  Totaal uitslag

  Vak A

  Vak B

  Vak C

 • Westkapelle 3 kampioen

  Westkapelle 3 Nederlands Kampioen!

  Op het NK Kustvissen vandaag is het team Westkapelle 3, "Team Nightwish", Nederlands kampioen geworden.

  Ze volgen hiermee Westkapelle 1 op, die vorig jaar kampioen waren. Als vereniging zijn we apetrots dat het het twee keer op rij lukt om dit kampioenschap te behalen.

  Lees hier meer.

 • Kristiaan Minderhoud Nederlands kampioen!

  HSV Westkapelle ook dit jaar weer zeer succes vol op het NK jeugd.

  Kristiaan Minderhoud is Nederlands kampioen geworden bij de A jeugd.

  Adriaan Dronkers werd in die categorie 2e. Bij de B jeugd wist Jarno Elzinga een 2e plaats te veroveren.

  Jarno Minderhoud, Mart Verhage en Christel Verhage grepen net naast het podium en moesten alle drie genoegen nemen met een 4e plaats in hun categorie.

  Verder wisten Kees Gillissen (7e), Siebe Kodde (6e) Bas Kodde (7e) en Sonja van der vliet (10e) een medaille te behalen.

   

  Kristiaan die in vak C viste ging al snel als een speer en wist 32 vissen te vangen. Vooral de strijd om de 2e plaats bij de A jeugd was zeer spannend. In vak A stonden Jarno, Kees en Adriaan naast elkaar. De vissers gaven weinig op elkaar toe. Nadat de centimeters waren opgeteld bleek dat Adriaan de strijd met 13 cm had gewonnen van Jarno en Kees genoegen moest nemen met een 3e plaats in zijn vak.

   

   

  Lees meer op de site van Sportvisserij Nederland.

 • Verslag Grote Wedstrijd 2012

  Grote Wedstrijd H.S.V. Westkapelle editie 2012

  We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.  Met 151 deelnemers, waarvan  9 dames en 16 jeugd werd onder goede omstandigheden op 22 september deze wedstijd gehouden. Recreatieve deelnemers, wedstrijdspecialisten, zeg maar alles in de leeftijd van 5 tot 75.

  Zonder sponsoren zou dit niet mogelijk zijn. Het is daarom dat we ze hieronder nog eens extra in het zonnetje willen zetten, en ze nog eens bij U als bezoeker van deze site onder de aandacht willen brengen.

   

   

  Lees hier het verslag

   

   

  Lees hier het verslag

   

   

   

   

   

   

   

 • Compleet verslag grote wedstijd 2012

  De Grote Wedstrijd H.S.V. Westkapelle editie 2012:

  Elk jaar wordt er door vele zeehengelaars uitgekeken naar deze wedstrijd. Door de recreanten omdat het een gezellig evenement is, en om zich te meten met de wedstrijdvissers, welke uit het hele land komen. En natuurlijk ook omdat er bij deze wedstrijd op alle manieren gevist mag worden, met de dobber op oppervlaktevis, of met lood op bodemvis.

  De vraag vooraf is dan ook: Welke vis zou er zitten?

  De weersomstandigheden waren redelijk, niet al te veel wind en volgens de buienradar s'morgens geen regen. Dit bleek bijna waar, een enkele spat is toch nog gevallen.

   

  Om 10:30 werd het startsein gegeven, en al direct bleek dat er vis te vangen was.

  In Vak A startte Kees Westdorp sterk, op het kopnummer wist hij direct al een paar gepen te vangen. In vak D had Julian Reinhoudt ook een droomstart, deze junior wist een harder van 61 cm binnen te halen:

   

  Het binnenhalen van een dergelijke vis is nog niet eenvoudig, hij vond het "nogal" zwaar draaien. Maar hij kreeg hem op de kant, en menig senior zou hem verspelen.

  Ook elders werd goed gevangen,onder meer Marien Flipse was goed op dreef:

  Met 2 gelijk

  Vele soorten vis kwamen er uit, opvallend veel scholletjes van zo'n 22 cm, schar, zeebaarsjes maar ook kleine pietermannen, pitvis en makreel.Kortom voor ieder wat wils.

   

  De meeste vis werd gevangen met afgaand water, zodra het tij gekeerd was werden de vangsten minder.

  Om 14:30 werd het eindsignaal gegeven, en kon er geteld gaan worden.

   

  Ondertussen konden de deelnemers de werkelijk prachtige prijzen bewonderen, voor de wedstrijd én de verloting.

  Hiervoor willen we als vereniging onze sponsoren hartelijk danken.

   

  In vak A bleek dat Kees Westdorp zijn voorsprong had kunnen behouden, sterker nog, hij lag een straatlengte voor. Met maar liefst 425 cm bleef hij de nummer 2 van dit vak, Corné Westerlaken met meer dan 2.5 meter voor. Hij werd hiermee overduidelijk winnaar.

  De tweede plaats algemeen vandaag kwam uit vak E. Marien Flipse viste daar 312cm bij elkaar, met 14 vissen.

  Derde algemeen werd Maurits Keur. Met 11 vissen won hij het D-vak.

  In Vak B liet Jordi Nijeboer zien hoe je gepen vangt, hij had met 256cm 16 cm meer dan de nummer 2 van dit vak, Ron Kodde. Hiermee werd hij 4e algemeen

  Vak C werd gewonnen door een outsider, Niels Dingemanse. Meestal is hij op zee, maar vanaf het strand staat hij ook zijn mannetje. Vissend voor het "Invisible Fishing Team" wist hij met 152cm dit vak te winnen.

  Dit "Invisible Fishing Team" was de verrassende winnaar bij de korpsen. Omdat de normale korpsindeling een beetje in de war was doordat bestuursleden niet mee mogen vissen, kwam Joeri met het idee om met een "jeugdkorpsje" te gaan vissen.

  Deze "snoaken", leeftijd van 14 tot net 20,  wist echter deze dag alle andere korpsen naar huis te vissen, en daar zaten niet de minste bij! Ook Westkapelle 1, vierde op het wereldkampioenschap dit jaar, had het nakijken.  Kortom een schitterende prestatie van Niels Dingemanse, Adriaan Dronkers, Joeri Minderhoud, Jarno Minderhoud en Mart Verhage.

   

  De klasse jeugd t/m 15 jaar werd gewonnen door Pim Fase. Met 201 cm bleef hij alle jeugd, en vele senioren voor. Deze knappe score was ook goed voor een 3e plaast in zijn vak, en 13e algemeen. Hij werd gevolgd door Yorick Faasse, en derde werd Coen Fase

  De jongste categorie werd gewonnen door Marco Jobse. Hij werd gevolgd door Rik van Koeveringe.

   

  De strijd bij de dames werd gewonnen door Christel Verhage. Met 103 cm bleef ze de andere dames ruim voor.

   

  Al met al weer een mooie dag, waarbij veel verschillende vissoorten gevangen werden, en met verrassende winnaars.

   

  klik hier voor de volledige uitslag

 • Uitslag grote wedstrijd 2012

  Kees Westdorp wint Grote wedstrijd H.S.V. Westkapelle

   

  Met 425 cm bleef hij de rest ruim voor.

  De andere vakwinnaars zijn Marien Flipse, Maurits Keur, Jordi Nijeboer en Niels Dingemanse.

  Bij de teams zorgde het zeer jonge "Invisible Fishing Team" voor een daverende verrassing.

  Het team bestaande uit Adriaan Dronkers, Niels Dingemanse, Jarno Minderhoud, Joeri Minderhoud en Mart Verhage liet alle teams, waarvan er toch verschillende op internationaal niveau vissen, achter zich.

  Bij de jeugd t/m 15 jaar was Pim Fase de sterkste, en bij de jeugd t/m 12jaar Marco Jobse.

  Eerste Dame was Christel Verhage.

   

  Klik hier voor de voorlopige uitslag

   

  Later meer.......

 • Derde zomeravondwedstrijd

  Op dinsdag 14 augustus vond de laatste in een reeks van 3 zomeravondwedstrijden plaats.

  En eindelijk, volgens de voorzitter was het 4 jaar geleden, hadden we bijpassend weer. Temperatuur boven de 20 graden, een zonnetje en weinig wind.

  Jammer genoeg hep elk voordeel zijn nadeel, de vis genoot namelijk ook van dit weer, en was dus erg voorzichtig met azen.

  Toch wisten de 90 deelnemers nog 182 vissen te vangen, van een groot aantal soorten. Van zomervis als geep, makreel, zeebaars en fint tot de "reguliere" vis als bot. Klappers als bij de vorige wedstrijd in de vorm van een haai zaten er deze dag helaas niet bij.

  Beste van de dag was Jordi Nijeboer, met 5 gepen wist hij 228 cm te vangen. Hij werd gevolgd door Rudi Jacobs die zijn reis uit Belgie beloond zag met 184 cm, 8 vissen.

  Derde werdt Christel Verhage, met 3 gepen, totaal 138 cm.

   

  De jeugd was goed vertegenwoordigd , met 9 deelnemers in de J12 categorie en 12 in de J15.

  Bij de J12 was Mano Verburg het sterkst, met 4 vissen. Tweede was Rick van Koeveringen, en derde Emma Verstrate.

  De J15 werd gewonnen door  Mart Verhage met 64cm, gevolgd door Julian Reinhoudt met 59cm. Derde was  Bas Kodde met 43cm.

  Het beste (door loting bepaalde) koppel was dat van Jan Minderhoud en Gerrit van der Vliet. 

   

  Over de drie zomeravondwedstrijden wordt ook een klassement opgemaakt. Bij de senioren was dit nog spannend, maar werd uiteindelijk gewonnen door Frank Peene. Door in letterlijk de laatste draai nog een geep te vangen bleef hij Krijn Faasse met 2 punten voor.

  Mart Verhage won bij de J15, en Mano Verburg bij de J12.

   

  Al met al een mooie afsluiting van deze reeks zomeravondwedstrijden.

  Volledige uitslag

  Eindklassement

   

   

   

 • Tweede zomeravondwedstrijd

  Dinsdag 31 juli wedt de tweede zomeravondwedstrijd gevist.

  Het weer was, voor een zomeravondwedstrijd, redelijk., met een niet al te krachtige zuidwesten wind.

  De vangsten waren niet echt wild, maar toch spectaculair. R

  Rob Joosse startte de avond met een haaitje van 103 cm, en creeerde zodoende een behoorlijke voorsprong. Hij wist nog 4 vissen te vangen, en werd hiermee winnaar met 187cm.

  Tweede werd Krijn Faasse, met 8 vissen, 153 cm  Hij ving deze naar eigen zeggen aan  "standaard kabeljouw-onderlijnen".

  Derde werd Rudi Jacobs met 4 vissen, 131 cm.

   

  Siebe Kodde werd eerst bij de jeugd tm 15 jaar, en Mano Verburg won de klasse jeugd t/m 12 jaar.

  Om het winnende koppel te kunnen bepalen was nogal wat reken en zoekwerk nodig, met 99 deelnemers is dat een behoorlijk karwei.

  Hieronder de winnende koppels:

  1. Geert ten Oever en Marijn Gabrielse 19 en 5 = 24 punten
  2. Gerrit van der Vliet en Krijn Faase 28 en 2    = 30 punten
  3. Frank Evink en Yorick Faasse 11 en 40 = 51 punten
   
   
   
   

   

   

   

   

  Op dinsdag 31 juli staat de tweede wedstrijd op het programma, op dinsdag 14 augustus de derde (en laatste) wedstrijd.

  Uitslag eerste wedstrijd