HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

VERSLAG EN UITSLAG GROTE WEDSTRIJD  2018

Na de nodige voorbereidingen als bestuur zoals: wedstrijd aankondigen via de media, inschrijvingen noteren, plaats uitloten, voor controleurs  zorgen en instrueren, uitzetten met alles wat erbij hoort, prijzen kopen en uitstallen, regelen met de uitbater van Herrijst, computerprogramma maken voor de uitslagen, bekers kopen, enz. enz. was het dan eindelijk zover: Afgelopen  zaterdag 1 september werd voor de 2e maal in trioverband de jaarlijkse Grote Viswedstrijd van HSV Westkapelle gehouden.

Er werd gevist in 3 vakken, waarbij vak A bij de Baaiweg was en de andere 2 Vakken B en C vanaf de 7-Golven tot aan strandpaviljoen “De OASE”rechtvoor het dorpje dat ten noorden van Westkapelle is gelegen. In dit parcours ligt ook “Het naaktstrand”en er waren vissers { ik zal geen namen noemen }, die hier wel degelijk door beïnvloed werden.

Het was prima weer. Een zonnetje en weinig wind zorgden voor prima visomstandigheden. De vele badgasten die op het strand aanwezig waren maakten gelukkig niet veel gebruik van het zeewater. Pas na de wedstrijd gingen vele van hen zwemmen.

 Watergangers

Het enige wat een nadelige invloed op het vissen had, was, dat er plaatselijk behoorlijk wat “paardehaar” op de lijnen kwam te zitten.

Er deden 125 deelnemers mee en dat hadden er meer kunnen zijn ware het niet dat vele vissers die dag gingen proefvissen aan de Maasvlakte 2, waar op 15 september de 3e NKC-wedstrijd wordt gehouden.

Om 10.00 uur vlogen er 125 onderlijntjes de zee in richting het verenigd koninkrijk. Er kwam bijna direct zeebaarsjes en botjes op de kant. Echter het was een taaie visserij en dat bleek ook wel in de uitslag, want enkelen hadden nog een “nul”op hun wedstrijdkaart staan.

De vangst bestond voornamelijk uit: zeebaarsjes, bot, schol, pieterman, harder en dorade. De laatstgenoemde is afkomstig uit de zuidelijke wateren van Europa. Lies Wijnhorst ving de grootste vis n.l. een harder van 46 cm.

grootste vis lies

harder piet

harder

dorade

Om 14.00 uur werd het eindsignaal gegeven en ging iedereen zijn spullen opruimen en daarna richting het verenigingsgebouw “Westkapelle Herrijst” om een drankje en een hapje. Hier vond een verloting plaats met een uitzonderlijk grote en mooie prijzentafel. Voorts werden de prijzen uitgereikt van de zomeravondcompetitie en van de vandaag gehouden wedstrijd..

Dan de uitslagen: Ik beperk me tot de winnaars van de diverse categorieën.  De gehele uitslag is onderaan de pagina te vinden.

De individuele winnaar werd Ivan Gabriëlse. Hij ving 11 vissen met een totale lengte van 243 cm. Op de 2e plaats eindigde Eddie Elzinga met 12 vissen en 207 cm, gevolgd door Jarno Minderhoud met 9 vissen en ook 207 cm.

 IMG 2952

IMG 2955

IMG 2958

De Trio’s werd gewonnen door Joeri Minderhoud, Frank Peene en Janko de Witte van HSV Westkapelle. Zij werden respectievelijk 5e , 3e en 4e in hun vak. Totaal dus slechts 12 klassementspunten.

Op de 2e plaats eindigde het trio: Mart Verhage, Ivan Gabriëlse en Jarno Minderhoud met 24 klassementspunten en  het podium werd gecompleteerd door het trio: Michel Mosselman, Arjan Heijboer en Jeromy van Houdt met 25 klassementspunten.

IMG 2967

IMG 2964

IMG 2962

Bij de dames ging de winst naar Francis Danen. Zij ving 5 vissen met een totale lengte van 117 cm.

IMG 2950

Sep Peene ging er met de winst vandoor bij de jeugd onder de 12 jaar. Hij wist maar liefst 6 vissen te bemachtigen met een totale lengte van 79 cm. Proficiat !!!!

IMG 2940

Bij de jeugd onder de 15 jaar ging de winst naar Martijn Wisse. Hij ving 5 vissen met een totale lengte van 96 cm.

IMG 2945

In Totaal werden er door de 125 deelnemers 402 vissen gevangen.  Dat is driekommazoveel gemiddeld. Niet echt om over naar huis te schrijven, maar oke, het had nog slechter gekund.

Deze fantastisch verlopen wedstrijd had nooit kunnen plaatsvinden zonder de inzet en inbreng van de sponsoren,  controleurs en deelnemers en bij deze wilt het bestuur hen hartelijk bedanken hiervoor.

Tot volgend jaar!!

Janko de Witte

Individuele uitslag grote wedstrijd 2018

Uitslag dames grote wedstrijd 2018

Uitslag J12 grote wedstrijd 2018

Uitslag J15 grote wedstrijd 2018

Uitslag trio`s grote wedstrijd 2018