HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Walcheren Cup 2013

 

Zaterdag 26 oktober stond de jaarlijkse strijd om de Walcheren Cup op het programma.

Vier verenigingen, H.S.V. Middelburg, H.V. Vlissingen, H.S.V. Sloe en H.S.V. Westkapelle vechten dan uit wie zich de beste vereniging van Walcheren mag noemen.

 

Zodoende vertok een select gezelschap naar de Kanovijver in Vlissingen. Een beetje té select naar mijn mening, 13 deelnemers vind ik gewoon te weinig.

Gevist werd er bij Dishoek, en de geruchten gingen dat er al sprake was van veel wintervis. Maar zoals zovaak viel dat nogal mee, er zal wel vis, maar vér, heel ver weg. Jammer genoeg verbeterde dit ook niet naarmate het laag water werd, de vis bleef ver weg zitten. Ter illustratie : Onze voorzitter wist pas vis te vangen nadat hij helemaal "back to basic" ging, 1 loodje, met 1 haaklijn. En dan verstand op 0 en blik op oneindig.. .

Absolute topper deze wedstrijd was Frank Dekker, van het begin tot het eind had hij geen draai zonder vis, en wist in totaal 24 vissen te vangen. Tweede was Peter Mesie, voor wie de afstand ook geen probleem was. Adriaan Dronkers wist ook zijn vak te winnen, daarmee maakte hij het Wasschappels 123'tje compleet.

Bij de jeugd behaalden de broers Rijnhout en 12'tje, waarbij de jongste het won. Gefelicteerd Justin. Julian werd tweede.

 

En dan de Walcheren Cup. Van elke vereniging worden de Cm van de beste 10 opgeteld, en het totaal bepaalt wie zich beste van Walcheren mag noemen.

Hierbij behaalde Westkapelle een eclatante overwinning. Met 1663 Cm haalden we nét niet het dubbele van de nummer twee, Vlissingen.

Hierdoor mag de Walcheren Cup weer mee naar Westkapelle, en omdat het de derde keer op rij is blijft hij hier definitief.

 

Uitslag individueel

Uitslag Walcheren Cup