HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

De Grote Wedstrijd H.S.V. Westkapelle editie 2012:

Elk jaar wordt er door vele zeehengelaars uitgekeken naar deze wedstrijd. Door de recreanten omdat het een gezellig evenement is, en om zich te meten met de wedstrijdvissers, welke uit het hele land komen. En natuurlijk ook omdat er bij deze wedstrijd op alle manieren gevist mag worden, met de dobber op oppervlaktevis, of met lood op bodemvis.

De vraag vooraf is dan ook: Welke vis zou er zitten?

De weersomstandigheden waren redelijk, niet al te veel wind en volgens de buienradar s'morgens geen regen. Dit bleek bijna waar, een enkele spat is toch nog gevallen.

 

Om 10:30 werd het startsein gegeven, en al direct bleek dat er vis te vangen was.

In Vak A startte Kees Westdorp sterk, op het kopnummer wist hij direct al een paar gepen te vangen. In vak D had Julian Reinhoudt ook een droomstart, deze junior wist een harder van 61 cm binnen te halen:

 

Het binnenhalen van een dergelijke vis is nog niet eenvoudig, hij vond het "nogal" zwaar draaien. Maar hij kreeg hem op de kant, en menig senior zou hem verspelen.

Ook elders werd goed gevangen,onder meer Marien Flipse was goed op dreef:

Met 2 gelijk

Vele soorten vis kwamen er uit, opvallend veel scholletjes van zo'n 22 cm, schar, zeebaarsjes maar ook kleine pietermannen, pitvis en makreel.Kortom voor ieder wat wils.

 

De meeste vis werd gevangen met afgaand water, zodra het tij gekeerd was werden de vangsten minder.

Om 14:30 werd het eindsignaal gegeven, en kon er geteld gaan worden.

 

Ondertussen konden de deelnemers de werkelijk prachtige prijzen bewonderen, voor de wedstrijd én de verloting.

Hiervoor willen we als vereniging onze sponsoren hartelijk danken.

 

In vak A bleek dat Kees Westdorp zijn voorsprong had kunnen behouden, sterker nog, hij lag een straatlengte voor. Met maar liefst 425 cm bleef hij de nummer 2 van dit vak, Corné Westerlaken met meer dan 2.5 meter voor. Hij werd hiermee overduidelijk winnaar.

De tweede plaats algemeen vandaag kwam uit vak E. Marien Flipse viste daar 312cm bij elkaar, met 14 vissen.

Derde algemeen werd Maurits Keur. Met 11 vissen won hij het D-vak.

In Vak B liet Jordi Nijeboer zien hoe je gepen vangt, hij had met 256cm 16 cm meer dan de nummer 2 van dit vak, Ron Kodde. Hiermee werd hij 4e algemeen

Vak C werd gewonnen door een outsider, Niels Dingemanse. Meestal is hij op zee, maar vanaf het strand staat hij ook zijn mannetje. Vissend voor het "Invisible Fishing Team" wist hij met 152cm dit vak te winnen.

Dit "Invisible Fishing Team" was de verrassende winnaar bij de korpsen. Omdat de normale korpsindeling een beetje in de war was doordat bestuursleden niet mee mogen vissen, kwam Joeri met het idee om met een "jeugdkorpsje" te gaan vissen.

Deze "snoaken", leeftijd van 14 tot net 20,  wist echter deze dag alle andere korpsen naar huis te vissen, en daar zaten niet de minste bij! Ook Westkapelle 1, vierde op het wereldkampioenschap dit jaar, had het nakijken.  Kortom een schitterende prestatie van Niels Dingemanse, Adriaan Dronkers, Joeri Minderhoud, Jarno Minderhoud en Mart Verhage.

 

De klasse jeugd t/m 15 jaar werd gewonnen door Pim Fase. Met 201 cm bleef hij alle jeugd, en vele senioren voor. Deze knappe score was ook goed voor een 3e plaast in zijn vak, en 13e algemeen. Hij werd gevolgd door Yorick Faasse, en derde werd Coen Fase

De jongste categorie werd gewonnen door Marco Jobse. Hij werd gevolgd door Rik van Koeveringe.

 

De strijd bij de dames werd gewonnen door Christel Verhage. Met 103 cm bleef ze de andere dames ruim voor.

 

Al met al weer een mooie dag, waarbij veel verschillende vissoorten gevangen werden, en met verrassende winnaars.

 

klik hier voor de volledige uitslag