HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

VERSLAGFEESTAVOND

De hengelsportvereniging “Westkapelle”organiseerde op zaterdag 17 februari 2018 haar jaarlijkse “Feestavond”in brasserie De Fontein. Het thema was deze keer fout, faut en nog eens vout. Dit hield b.v. in: dat de soep werd geserveerd in een glas en het ijs in een soepkom.
Na een binnenkomsthapje en drankje ( een ieder kreeg 2 consumptiebonnen ) opende de voorzitter zijn ellenlange toespraak van wel 8A4-tjes.
Omdat dat zo extreem lang duurde, was inmiddels ook onze burgervader Rob van der Zwaag gearriveerd om onze nationale en internationale kampioenen van 2018 in het zonnetje te zetten.
Degene, die hij feliciteerde en van hem een bloemetje ontvingen waren o.a.
Frank Peene – wereldkampioen kustvissen in Zuid – Afrika.
Kees Gillissen – Nederlands kampioen kustvissen te Domburg
en verder ook voor Amber van der Zande, Christel Verhage, Clarinda van der Zande-Rijnberg, Ivan Gabriëlse.

FA2018 3


Tijdens het gourmetten werd een film gepresenteerd van het WK-kustvissen in Zuid-Afrika en werden de diverse clubkampioenen van 2018 van onze club bekend gemaakt. Omdat dat er nogal veel zijn, wil ik het hierbij laten tot de belangrijkste t.w. de eerste 3 van het koningsvisserschap.
Op de eerste plaats: Frank Peene
Op de tweede plaats: Janko de Witte
Op de derde plaats: Marijn Gabriëlse

FA2018 1


Het podium werd dus kompleet gevuld met 3 teamleden van het korps Westkapelle 1.
Voor meerdere kampioenen en kanjerwinnaars zie deze site onder “standen”.
Na het eten volgde op ludieke wijze en in een versneld tempo door zeer veel verschillende personen gepresenteerdeen BINGO.

FA2018 2 R


Tot slot was er nog een verloting, waarin alle prijzen waren verpakt in sinterklaaspapier en kerstpapier.
Rond middernacht vond het overgrote gedeelte van de aanwezigen het welletjes en keerden huiswaarts met de nodige bekers en prijzen.
Mede doordat de opzet van deze avond geheel anders was dan in voorgaande jaren bleek het een zeer geslaagde en gezellige avond, welke door een zestigtal personen werd bezocht.


De 1e clubwedstrijd is op zondag 4 maart van 09.00 – 12.30 uur bij “Haga”.Ik zou zeggen tot dan aan de waterkant.
Gr. Janko.

 

 

Verslag Euromasters 2018.

Voor de 1e keer in de geschiedenis werd op zondag 14 januari 2018 de Euromasters 2018 gehouden in de Europoort, welke georganiseerd werd door SVV "De Slufter" en Avicentra uit Oostvoorne.
Deze triowedstrijd werd vanaf de oevers gehouden op 3 verschillende locaties;     

A. Calandkanaal bij de windmolens.
B. Calandkanaal bij de hondenclub.
C. Beerkanaal.

Bij deze wedstrijd kon het trio, na loting van het plaatsnummer, zelf bepalen wie er op welke van de 3 locaties ging vissen. Die keuzemogelijkheid geeft dus een extra technisch aspect aan de wedstrijd. Men kan dus de sterke disciplines van de 3 individuele vissers benutten.

We hadden met 2 trio"s ingeschreven n.l.
HSV Westkapelle  1    bestaande uit:  Joeri (B), Kristiaan (C) en Janko (A)
HSV Westkapelle  2    bestaande uit:  Jarno (B), Frank (A) en Marijn (C).

Er werd gevist van 10.00 - 14.00 uur en we eindigden ongeveer op hoog water.
Het weer was prima: In het begin nog wat frisjes, maar later kwam het zonnetje erbij. Kortom heerlijk visweer.

2018 01 16 PHOTO 00000097

2018 01 16 PHOTO 00000101

Het was wel een aparte visserij. In het begin liep het lekker, dan een poosje bijna niets en tegen het einde nog een paar visjes.
De 46 trio"s vingen 1644 vissen. Vak A; 888 st. Vak B; 365 st. Vak C, 391 st.

 

 

Na de wedstrijd was het nog een gezellig samen zijn in het clubgebouw van SVV "de Slufter",met o.a. een verloting, de prijsuitreiking en de nodige versnaperingen en visverhalen.

Dan de uitslag; Voor de wedstrijd hadden we gehoopt met beide trio"s bij de eerste 10 te eindigen. Na het eindsignaal dachten we dat dit inderdaad wel eens het geval kon zijn. Echter de stoutste verwachtingen werden overtroffen.

Uitslag individueel:    Frank  23 st.  497 cm.   12 klass.pnt.
                               Janko  25 st.  541 cm    10 klass.pnt.
                               Jarno  15 st.   347 cm      3 klass.pnt
                               Joeri   15 st.   340 cm.     4 klass.pnt.
                               Marijn 15 st.   358 cm.     4 klass.pnt.
                               Kris      9 st.    226 cm.  23  klass.pnt.

Uitslag Trio"s;         HSV Westkapelle 2       19 klass.pnt. en 1e plaats.
                             HSV Westkapelle 1       37 klass.pnt  en 6e plaats. 
                        

2018 01 16 PHOTO 00000102

Zodoende keerden we om 16.45 uur met veel prijzen en bekers en een goed gevoel richting Westkapelle.
Enkele voordelen bij zo"n wedstrijd is, dat je de auto vlakbij je visplaats kunt zetten en dat je de visspullen bijna niet schoon hoeft te maken.

Volgend jaar doen we weer mee want dan moet de titel verdedigd worden.

groeten 
Janko.

2018 01 16 PHOTO 00000100

2018 01 16 PHOTO 00000098

2018 01 16 PHOTO 00000099

 

Afgelopen vrijdag, 29 december, stond alweer de 10e editie van de vrije viswedstrijd in het Noorden op het programma. Een viswedstrijd waar het niet zo zeer gaat om veel te vangen, maar meer voor de gezelligheid onder elkaar.

Ook nu weer werden we vanaf 9.00 uur ’s morgens hartelijk ontvangen door de familie Verhage in de loods aan de Meerkerkweg. Hier konden we met een kopje koffie en een bolus, ons alvast voorbereiden op de wedstrijd.

We visten deze keer vanaf 1 uur na hoog water wat meestal wat minder vis oplevert. Om 11.00 uur klonk voor de 106! deelnemers, onder wat frisse omstandigheden, het startschot. Het is voor deze tijd van het jaar niet ongebruikelijk dat het fris is, maar nu maakten de wind en de regen het wel  extra koud.

Met de wind in de rug waren verre worpen toch mogelijk en al vlug werden van ver weg, of dicht bij,  dan ook enkele vissen op de kant gehaald. Tijdens de wedstrijd werd het duidelijk dat het toch niet zo eenvoudig was om een of meer vissen te vangen. Om de moed er in te houden werden we tijdens de wedstrijd getrakteerd op een heerlijk oliebol, met begeleidend drankje.

Toen om 14.00 uur het einde van de wedstrijd aangegeven werd, was iedereen er aan toe om weer de beschutting van de loods op de zoeken. Hier werden we verwend op soep, broodjes, kibbeling , friet en andere lekkernijen, waaronder ook wat vloeibaars. Kristiaan ging met de “damesdoos” rond, voor een vrijwillige bijdrage. Iedereen deed daar een donatie in voor de gastvrouwen, om de kosten te dekken.

Daarna was het de beurt aan Piet om de prijsuitreiking te verzorgen. De gelukkigen konden weer iets van de prachtige prijzentafel uitzoeken. De senioren namen hoofdzakelijk gebruiksgoederen of wat lekkers, bij de jeugd waren de vuurwerkprijzen erg in trek.  Hierna was het nog een zeer gezellig “stuitje” en werd er nog wat nagepraat. Ook werd er alvast gedacht aan de locatie voor de wedstrijd van volgend jaar. Misschien is Zuid- Afrika een warmere optie?

Namens alle vissers wil ik iedereen bedanken die mee geholpen heeft om deze dag tot een succes te maken.  O  ja, nu nog een wat bekrompen uitslag omdat in alle hectiek het briefje met alle gegevens was kwijtgeraakt.

  1. Kenny Geljon: 7 vissen    156 cm
  2. Jaimy Labudzik
  3. Nico van Dongen

10.Peter Slabber             2e lustrum prijs

Jeugd: Pedro van Sluis  79 cm

Graag weer tot de volgende keer en een gezond en visrijk 2018 toegewenst.

Maarten.

Hieronder de uitslag van de Wildwedstrijd 2017.

De belangrijkste prijs, de Piet Stroo trofee, is gewonnen door Pedro van Sluijs.

De Piet Stroo trofee is een wisselbeker die door elk jeugdlid gewonnen kan worden, en wel door tijdens de jaarlijkse wildwedstrijd de grootste vis te vangen.

Elk jeugdlid heeft dus evenveel kans, zoals Piet het gewild zou hebben.

 

Volledige uitslag

Clubwedstrijd 14(Haga)

De 14e, en laatste clubwedstrijd staat altijd in het teken van de verassingswedstrijd. Deze wedstrijd is net als de andere 13 clubwedstrijden een tellende clubwedstrijd voor zaterdag of zondag en uiteraard het koningsvissers kampioenschap. Het verassings element van deze wedstrijd is dat je je plaats niet weet van te voren. Zo kan je bij Domburg staan, maar ook in het zuiden. Wel is het zo dat de deelnemende deelnemers gesplitst worden op basis van hun stand in het koningsvisser klassement. Zo staan de eerste acht bij elkaar op het strand en nummer 9 tot en met 16 bij elkaar op het strand. Dit geldt ook voor de opvolgende deelnemers die niet bij de eerste 16 in het koningsvissers klassement staan. De tweede groep met 16 mensen staat dan weer op een ander parcours. Ook verdeeld over twee stranden. Het kan zijn dan nummer 25 er niet is, dan schuift automatisch nummer 33 in het klassement naar deze twee stranden van de nummers 17 tot en met 32. Dit laatste geldt ook voor de top 16. Bij afwezigheid wordt doorgeschoven.

De uitslag wordt gebaseerd op vak uitslagen. Elk parcours bevat twee stranden, en dus twee vakken. Eerste vallen alle vakwinnaars in de prijzen, waarna de twee vakplaatsen volgen.

10 december 2017, de laatste clubwedstrijd van het seizoen stond weer op programma. Een ochtend met flinke sneeuwbuien, maakte het alles behalve aangenaam om te vissen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er beslist om op 1 locatie te vissen(Haga), waardoor het aflasten van de wedstrijd indien nodig, veel makkelijker was.

CW14 2017 2

Uiteindelijk hebben de deelnemers 1,5 uur(een helft) gevist. Hierdoor kon er toch een uitslag opgemaakt worden, en nog belangrijker, wie er koningsvisser van 2017 wordt. Na anderhalf uur wist Kees Gillisen 17 vissen aan te bieden, waarvan er negen boven de maat, en 8 onder de maat waren. Met een totaal gewicht van 2025 gram, werd hij vandaag eerste. De tweede plaats ging naar Kristiaan Minderhoud, die met 11 vissen waarvan 4 boven de maat en 7 onder de maat, een totaal gewicht van 1062 gram op de kaart kon brengen. Peter Slabber werd derde met 5 vissen boven de maat en 2 vissen onder de maat.  Er deden vandaag geen jeugdleden mee.

CW14 2017 4

Maar wie werd er koningsvisser 2017?

Uiteindelijk wist Frank Peene zijn voorsprong zelfs nog een klein beetje uit te breiden op zijn concurrenten Janko de Witte en Marijn Gabrielse, en is dus Koningsvisser 2017 geworden. Wat heeft Frank geweldig gevist dit jaar.  Janko de Witte werd 2e en Marijn Gabrielse 3e. Het zondag kampioenschap is ook naar Frank Peene gegaan. Het zaterdag kampioenschap is gewonnen door Janko de Witte.

Dan rest ons nog twee wedstrijden dit seizoen. De eerste staat op de 23e december gepland in de vorm van de jaarlijkse wildwestrijd. De laatste staat gepland op 29 december. Dit is de jaarlijkse gezelligheids wedstrijd van Piet verhage, Mart verhage en Jackie Minderhoud. Twee leuke wedstrijden, waarbij napraten een belangrijk onderdeel is.

Tot bij de wildwedstrijd!!

Joeri

 

Volledige uitslag

Soorten en maten

Eindstand

 

CW14 2017 3

CW14 2017 1