HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Op zondag 1 december werd de laatste wedstrijd van de competitie gevist, het sluitstuk van een hele drukke periode.

Deze wedstrijd wordt met klenere groepjes gevist op verschillende locaties, en deze locaties worden door loting bepaald.

Zodoende stonden er om acht uur 25 vissers te wachten op hun nummer en de stek.

De dag en avond daarvoor was de afsluitende wedstrijd van de nationale teamcompetitie. Deze pakte voor H.S.V. Westkapelle nogal goed uit met een 1e, 2e en 3e plaats in de eindstand. Maar daarover meer op een andere plaats..

Sommigen waren dus fris en wakker, sommigen nog niet helemaal en weer anderen hadden een vooruitziende blik en hadden afgemeld.

De stekken Haga en Planje rolden uit de loting, en de visserij daar was goed. Niet overdreven, en je moest er een heel eind voor gooien maar er zijn toch 226 vissen gevangen.

 

De winnaar kwam bij het Plankje vandaan, Thomas van Sluijs ving 25 vissen en behaalde daar 3726 punten mee. De eerste plek van Haga ging naar Janko de Witte, met 18 vissen haalde hij 2409 punten.

Hieronder de volledige cijfers

 

Volledige uitslag

Soorten en aantallen

(Eind) Stand

 

De volgende wedstrijd is op 21 december, de jaarlijkse wildwedstrijd. Introducés zijn toegestaan en heel welkom!

Zondag 3 november is de 12e wedstrijd van HSV Westkapelle vervist aan het strand van Oostkapelle ter hoogte van strandtent de Piraat. Dit parcours is gekozen door een voorstel bij de ledenvergadering. Zowel de laatste weken als vorig jaar zijn een aantal leden van onze vereniging hier wezen vissen. Hieruit kwamen positieve verhalen, wat moed gaf voorafgaand aan de wedstrijd.

De wedstrijd begon om 9:10. 10 minuten later dan op de planning stond. Dit had te maken met het feit dat het anders oneerlijk en te gevaarlijk  zou zijn, omdat niet iedereen door de mui heen kon.

De vangsten bestonden vandaag uit: bot, schar, wijting, schol, en zeebaars. Marien Flipse wist het beste met de omstandigheden om te gaan. Hij ving 13 vissen boven de maat en 7 vissen onder maat. Een totaal aantal punten van 2988 gram. Frank Peene werd tweede met 10 vissen boven de maat en 8 vissen onder de maat. 2047 gram aan vis. Peter Mesie is gelukkig weer op sterkte met zijn hand en werd 3e. Hij ving 9 vissen boven de maat en 4 vissen onder de maat, 2012 gram aan vis.

Bij de dames ging Marloes Donkers er met het potje vandoor. Tevens werd ze 7e bij de senioren. Zij wist 5 vissen boven de maat en 3 vissen onder de maat te vangen, waaronder een zeebaars van 46 cm. Christel Verhage werd 2e met twee vissen boven de maat en 1 vis onder de maat. Els Wouters werd 3e dame met 4 vissen onder de maat.

Bij de jeugd was er 1 deelnemer. Sep Peene ving 1 vis boven de maat en 1 vis onder de maat. Daarna mocht hij een welverdiend bonnetje en de medaille in ontvangst nemen.

De volgende clubwedstrijd staat gepland op zaterdag 16 November bij het Plankje. De wedstrijd start om 09:00.

Zaterdag 9 november staat het Open Nederlands kampioenschap op het programma. Deze wedstrijd wordt vervist in Noordwijk. Succes gewenst voor de deelnemers!!

Tot aan de waterkant!

 peter mesie

 

Volledige uitslag

Soorten en aantallen

Stand

Afgelopen zaterdagmorgen was het een drukte van belang op het strand in de omgeving van het Kustlicht te Zoutelande, want zowel HSV Westkapelle als EGHV uit Goes hadden wedstrijd die dag en tegen de middag “stikte”het van de badgasten, want die hadden nog herfstvakantie. Wat is er nou beter dan lekker uitwaaien bij windkracht 5 uit zee en  droog weer op het strand.

cw112019 2

Er werd gevist van 9 tot half één door 30 deelnemers.

Reeds na 3 minuten kreeg Clarinda een geweldige beet en er zat een zeer grote zeebaars aan, maar terwijl ze hem al zagen, maakte de vis rechtsomkeer en brak de haak af.

Na de wedstrijd bleek dat de hoge nummers beduidend meer vingen, maar hier sloot EGHV tegenaan en die hebben erg weinig gevangen vertelden enkele deelnemers van hun,  toen we gelijktijdig naar de parkeerplaats liepen.

Verder bleek dat de “verre werpers”bijna allen in de top van de uitslag eindigden.

De 30 deelnemers vingen 129 vissen, waarvan 32 bovenmaats.

cw112019 1

De vangst bestond uit: 52 wijting, 34 bot, 21 zeebaars, 19 schar, 2 schol en 1 pitvis. Drie weken geleden werd op bijna hetzelfde parcours nog geen wijting gevangen en slechts 3 schar. Je ziet wat er in 3 weken in de natuur kan veranderen.

Dan de uitslagen:                                                     

Bij de jeugd onder de 12 jaar eindigde Maarten Reijnhoudt op de 1e plaats met 108 punten.

1e Dame werd Marloes Donkers met  62 punten en bij de senioren was het podium als volgt:

1e Marijn Gabriëlse                             1215 pnt.

2e Marien Flipse                                 1165 pnt.

3e Janko de Witte                               1097 pnt.                                                                                                        

Zoals je ziet ligt het allemaal vrij dicht bij mekaar.

De dagprijs voor de grootste zeebaars was voor Noach Janisse me een baars van 35 cm.

Na de prijsuitreiking kregen we van Marco van Vlimmeren  te horen, dat z’n maatje, Roland Machielse, in de toekomst om gezondheidsredenen niet meer mee kan vissen.

Roland was altijd een zeer enthousiaste deelnemer en liet nooit verstek gaan………..Jammer.

 

De volgende wedstrijd is op zondag 3 november a.s.  van 09.00 – 12.30 bij Oostkapelle.

Samenkomst en plaatsnummer afhalen bij Parkeerterrein Duinweg.

Tot dan aan de waterkant!

 

Volledige uitslag

Soorten en aantallen

Stand

 

 

 

 

Zondag 29-9 werd de 10e clubwedstrijd gevist bij Haga. Van de 31 aangemelde deelnemers kwamen er slechts 21 opdagen.

De interland ned -eng-belgie kostte een aantal deelnemers maar ook het barre weer deed menigeen besluiten in bed te blijven. Erg jammer want nu ontstonden er wel erg grote open stukken in het parcours.
De visserij was niet echt om over naar huis te schrijven, de eerste helft kwam er een enkel baarsje en botje uit, ook de eerste scharren werden gevangen.

Na de wissel trok de toch al stevige wind nog wat meer aan maar gelukkig werd het wel droog. Met het opkomen van het water werd de vis ook wat actiever in de vorm van baarsjes en een enkele bot.
De man in vorm Joeri Minderhoud liet weer eens van zich horen en pakte een mooie baars van 53cm wat meteen genoeg was voor de winst.

Joeri 29092019

Dit was voor Joeri zijn vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden! Een ongekende prestatie!

Volledige uitslag

Soorten en aantallen

Stand