HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Verslag viswedstrijd schooljeugd 5 september 2018

Net als afgelopen zaterdag tijdens de grote wedstrijd was ook de negende editie van het vissen door de schooljeugd een lastige.  Over het weer hadden we zeker niet te klagen. Ondanks een flinke onweersbui  in de vroege morgen was het ‘s middags goed toeven op het strand bij de radartoren. Ook de opkomst was goed. 

IMG 6284

21 vissers van 6 tot 11 jaar hadden zich aangemeld en visten ,al dan niet onder aanmoediging van ouders, verspreid over 3 stranden. Op het eerste strand kwam echter twee uur lang geen vis aan land. Pas in de laatste 5 minuten lukte het Jasmijn (6 jr) om 2 kleine visjes te vangen, samen goed voor 20 cm. Ook op de andere stranden werd niet echt veel gevangen. Annick ving op nummer 21 daarentegen 6 vissen  en was met 87 cm overtuigend winnaar. Quinty ving de grootste vis van 24 cm. Uiteindelijk wisten 10 deelnemers een of meerdere visjes te vangen, 20 stuks in totaal. Toch was er voor iedereen een prijsje. Hoofdprijs was een hengel, goed voor jaren visplezier.

IMG 6271

 

Ook deze editie van het vissen voor de schooljeugd werd gesponsord door de plaatselijke middenstand die zorgden voor gratis: visaas (hengelsport Zuiderduin), koek en pakje sap  (Spar Kesselaar) en een leuke prijzentafel (Melis, de winkel van alles). Dank ook aan de inmiddels vaste club van doorgewinterde vissers Janko, Piet, Maarten en Martin voor de nodige hulp op het strand.

IMG 6266

 

Kortom het was weer een geslaagde middag, aldus de organisatie: Christel Verhage, Jackie Minderhoud en Han Reijnhoudt.

Uitslag:

  1. 87 cm Annick
  2. 57 cm Quinty
  3. 35 cm Sep
  4. 23 cm Nienke
  5. 22 cm Owen
  6. 20 cm Jasmijn
  7. 14 cm Eva
  8. 13 cm Femke
  9. 11 cm Timon
  10. 11 cm Sophie

Aflasten...

Balen.. Anders kan ik het niet noemen. Alles geregeld, prijzen gekocht, plaatsen geloot, parcours gemaakt voor 70 deelnemers..
En dan wordt er een code oranje afgegeven. Als vereniging moet je dan een besluit nemen, en dat hebben we dan ook gedaan.
Aflasten dus.
Omdat een zomeravondwedstrijd iets is wat je voor je plezier doet, en dat plezier is weg als je spullen van het strand af waaien.
Omdat 70 carbonfiber hengels en een onweersbui een onzalige combinatie zijn. En vooral omdat we het leuk en veilig willen houden.

En dan zul je altijd zien dat er misschien eventueel achteraf bekeken toch wel gevist had kunnen worden.
Dat is dan maar zo, achteraf constateren dat we niet hadden kunnen vissen is veel erger.

Helaas hebben we voor de zomeravondwedstrijden geen alternatieve datums, dus dat betekent dat de competitie van 2018 nu afgelopen is.
De klassementen worden nog een keer nagekeken, en zullen dit weekend op de site staan.

Het zou mooi zijn als we deze prijzen na afloop van de Grote Triowedstrijd HSV Westkapelle op 1 september konden uitreiken, past dit niet dan zullen we de prijzen doen toekomen zoals dat heet.

Peter Slabber
Voorzitter H.S.V. Westkapelle

 

Update: Eindstand zomeravondklassement

Verslag:

Donderdag 26-7 stond nummer twee van het zomeravond-drieluik op het programma. Een dag die door velen herinnert zal worden als de op een haar na warmste dag ooit!! En in tegenstelling tot wat de naam van de wedstrijden doet vermoeden, zijn deze omstandigheden niet erg vaak voorkomend de laatste jaren. Erg prettig, want zo konden de 71 deelnemers ook nog lang na de wedstrijd genieten van de aangename temperatuur. 

 panorama strand

Helaas moesten we ook een kanttekening plaatsen bij het fraaie weer. De vis had ook andere dingen gepland vandaag en gaf bepaald niet thuis. Liefst 32 nullen vielen er achteraf te noteren! Plaatselijk waren het met name de zomerse soorten, makreel en zeebaars die zorgden voor bewegende toppen.

1b2d3515 9545 44a4 9886 14eb35fa4b2c

Kersvers geselecteerd WK-lid Johan Rombouts verkeert al enige tijd in uitstekende vorm en greep de overwinning vandaag. Met één vis minder gevolgd door Frank Peene die eveneens geslecteerd is voor het WK. Het podium werd knap gecompleteerd door Sjacco Knulst met niet één, maar twee haaien! 

frank makreel

Bij de jonge jeugd (J12) ging de overwinning naar Sep Peene terwijl de wedstrijd bij de oude jeugd (J15) een prooi werd voor Jurgen Dronkers. Beiden sterk gevist. Sanne Cijsouw bewees bij de dames wederom uitstekend met de zomerse omstandigheden om te kunnen gaan en greep de tweede dagzege op rij. 

De top van het klassement staat zoals zo vaak erg kort op elkaar. De ontknoping volgt op 9 augustus. Tot dan!

 

Volledige uitslag

Tussenstand klassement

 

Vorige week donderdag stond de eerste zomeravondwedstrijd op het programma. Een mooie, zonnige zomerdag kenmerkte het verloop van de avond. Een licht briesje in de rug maakte het zeer aangenaam vissen. Maar mooi weer geeft geen garantie op vis, zo bleek dat ook vandaag. De visserij was zeker “tammetjes” te noemen.

 Zomeravond 1

Om zeven uur gingen er 58 loodjes en dobbers richting de horizon, met de hoop op een geep, makreel, zeebaars, bot of tong. Gedurende de wedstrijd kwam er hier en daar een visje uit, een aantal botjes, zeebaarsjes en makrelen kwamen op de kant.

zomeravond 1 1

zomeravond 1 2

De winnaar van vandaag was Wilco Kusse met 141cm totaal, gevolgd door Jaap Minderhoud met 138 en Rinus de Kok maakte de top drie compleet met 132cm. De eerste dame en tevens vierde in de totaal uitslag was vandaag Sanne Cijsouw, ze liet met 119cm aan vis menig ervaren wedstrijd visser achter zich.

 

Donderdag 26 juli staat de tweede zomeravondwedstrijd op het programma. Doet u (ook) mee?!

Volledige uitslag