HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Op dinsdag 14 augustus vond de laatste in een reeks van 3 zomeravondwedstrijden plaats.

En eindelijk, volgens de voorzitter was het 4 jaar geleden, hadden we bijpassend weer. Temperatuur boven de 20 graden, een zonnetje en weinig wind.

Jammer genoeg hep elk voordeel zijn nadeel, de vis genoot namelijk ook van dit weer, en was dus erg voorzichtig met azen.

Toch wisten de 90 deelnemers nog 182 vissen te vangen, van een groot aantal soorten. Van zomervis als geep, makreel, zeebaars en fint tot de "reguliere" vis als bot. Klappers als bij de vorige wedstrijd in de vorm van een haai zaten er deze dag helaas niet bij.

Beste van de dag was Jordi Nijeboer, met 5 gepen wist hij 228 cm te vangen. Hij werd gevolgd door Rudi Jacobs die zijn reis uit Belgie beloond zag met 184 cm, 8 vissen.

Derde werdt Christel Verhage, met 3 gepen, totaal 138 cm.

 

De jeugd was goed vertegenwoordigd , met 9 deelnemers in de J12 categorie en 12 in de J15.

Bij de J12 was Mano Verburg het sterkst, met 4 vissen. Tweede was Rick van Koeveringen, en derde Emma Verstrate.

De J15 werd gewonnen door  Mart Verhage met 64cm, gevolgd door Julian Reinhoudt met 59cm. Derde was  Bas Kodde met 43cm.

Het beste (door loting bepaalde) koppel was dat van Jan Minderhoud en Gerrit van der Vliet. 

 

Over de drie zomeravondwedstrijden wordt ook een klassement opgemaakt. Bij de senioren was dit nog spannend, maar werd uiteindelijk gewonnen door Frank Peene. Door in letterlijk de laatste draai nog een geep te vangen bleef hij Krijn Faasse met 2 punten voor.

Mart Verhage won bij de J15, en Mano Verburg bij de J12.

 

Al met al een mooie afsluiting van deze reeks zomeravondwedstrijden.

Volledige uitslag

Eindklassement