HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Afgelopen zondagmiddag werd onder heerlijke omstandigheden de vierde jeugdwedstrijd georganiseerd. De wedstrijd stond gepland bij het Aardappeldal. Het mooie zomerweer zorgde echter voor veel strandbezoeker en zwemmers, daarom werd er uitgeweken naar het Noorden. De vangst was niet geweldig; de 14! deelnemers vingen maar 15 visjes. Voornamelijk bot(jes) en een enkel zeebaarsje. Jarno Minderhoud ving 3 vissen (69 cm) wat hem de eerste plaats opleverde bij de A-jeugd. Jarno Boogaard ving twee vissen (54 cm), hij werd eerste bij de B-jeugd. Nieuwkomer Devin Willemse deed het ook goed en ving 3 vissen (54 cm). Al binnen een half uur ving hij twee vissen tegelijk (zie foto).

De volledige uitslag en stand kunt u hier bekijken.

 

Hieronder het verslag van Kees Gillissen:

Vandaag 18 juli was er weer een jeugdviswedstrijd.
We moesten verzamelen bij de loods van Piet Galge en van daaruit gingen we naar het parcour. Dit was in het noorden tussen de palen. De wedstrijd begon om  1 uur en na de eerste draai werden er al twee visjes uit gehaald. Dit waren weliswaar geen grote, maar het was wel vis. 
Daarna af en toe nog een visje, maar er werden niet erg veel visjes uit gehaald. In het midden van de eerste helft werd iedereen nog even voorzien van  een natje en een droogje. Toen werd er gewisseld. Er werd nog steeds af en toe een visje gevangen. Vooral botjes, maar ook een enkel baarsje. Na ongeveer 4 draaien draaide Jarno Boogaard er nog een mooie makreel uit. Dit was gelijk de grootste vis van de dag maar niet genoeg voor een eindzege. Om tien over vier klonk het eindsignaal en gingen we terug naar de loods van Galge, waar iedereen een zakje chips kreeg omdat Mart Verhage jarig was. 
Toen de uitslag. Eerst het aantal nullen(6) en daarna de mensen met vis. Op de eerste plaats was Jarno Bruun geëindigd met een aantal visjes waarbij een baarsje van 29 cm. En de nieuweling Devin zette gelijk zijn beste beentje voor, want hij sleepte er meerdere vissen uit.
Al met al iedereen heeft genoten.