HSV Westkapelle  HSV Westkapelle
 •  

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Afgelopen zaterdag 22 september stond de 9e clubwedstrijd van 2018 op het programma. Ditmaal werd er gevist bij Zoutelande Haga. Doordat we voor de zomer 8 wedstrijden hebben gevist, was dit de eerste wedstrijd na de zomer. De eerste wedstrijden na de zomer zijn niet altijd even goed wat betreft vis vangst.

  Ook vooraf aan deze wedstrijd werd er gevreesd voor heel weinig vis. Zeker nadat er de donderdag voor de wedstrijd nog was proef gevist, met slechte berichten.

  Om acht uur gingen we van start. Een mooi zeetje met een luchtje windje zorgde ervoor dat het vertrouwen van de vissers toch wat werd opgekrikt. Dit bleek achteraf gezien ook terecht. Er kwamen hier en daar wat baarsjes, baarzen, tong, schar, schol, tarbot en botjes uit. Ook werden er vandaag in totaal 4 haaien gevangen.

  jarno met baars

  Jarno minderhoud wist vandaag een zeebaars te vangen van 57 centimeter.

  peter met haai

  Peter mesie met een haai van 95 cm

   

  Er werden dus mooie vissen gevangen zoals de zeebaars van Jarno en de haai van Peter. Maar wie ging er vandaag met de winst van door?

  Peter Mesie wist vandaag de wedstrijd te winnen met deze haai van 95 cm. Dit leverde hem ruim 2400 wedstrijdpunten op. Jarno Minderhoud wist naast de mooie zeebaars van 57 cm, nog 5 andere vissen te vangen. Hij werd vandaag mooi tweede. Frank Peene wist ook 6 vissen te vangen, waaronder een zeebaars van 43 cm. Hij werd derde.

  Door de topcompetitie voor de jeugd en dames, was alleen maarten Reijnhoudt aanwezig. Hij wist 2 botten boven de maat te vangen en 1 botje onder de maat. Tussen de grote mannen werd hij knap 17e!

  maarten met bot

  Maarten Reijnhoudt met twee botten.

  14 oktober staat de volgende clubwedstrijd op het programma bij Zoutelande Dorp/Speeltuintje rechts. Tot dan!

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • VERSLAG EN UITSLAG GROTE WEDSTRIJD  2018

  Na de nodige voorbereidingen als bestuur zoals: wedstrijd aankondigen via de media, inschrijvingen noteren, plaats uitloten, voor controleurs  zorgen en instrueren, uitzetten met alles wat erbij hoort, prijzen kopen en uitstallen, regelen met de uitbater van Herrijst, computerprogramma maken voor de uitslagen, bekers kopen, enz. enz. was het dan eindelijk zover: Afgelopen  zaterdag 1 september werd voor de 2e maal in trioverband de jaarlijkse Grote Viswedstrijd van HSV Westkapelle gehouden.

  Er werd gevist in 3 vakken, waarbij vak A bij de Baaiweg was en de andere 2 Vakken B en C vanaf de 7-Golven tot aan strandpaviljoen “De OASE”rechtvoor het dorpje dat ten noorden van Westkapelle is gelegen. In dit parcours ligt ook “Het naaktstrand”en er waren vissers { ik zal geen namen noemen }, die hier wel degelijk door beïnvloed werden.

  Het was prima weer. Een zonnetje en weinig wind zorgden voor prima visomstandigheden. De vele badgasten die op het strand aanwezig waren maakten gelukkig niet veel gebruik van het zeewater. Pas na de wedstrijd gingen vele van hen zwemmen.

   Watergangers

  Het enige wat een nadelige invloed op het vissen had, was, dat er plaatselijk behoorlijk wat “paardehaar” op de lijnen kwam te zitten.

  Er deden 125 deelnemers mee en dat hadden er meer kunnen zijn ware het niet dat vele vissers die dag gingen proefvissen aan de Maasvlakte 2, waar op 15 september de 3e NKC-wedstrijd wordt gehouden.

  Om 10.00 uur vlogen er 125 onderlijntjes de zee in richting het verenigd koninkrijk. Er kwam bijna direct zeebaarsjes en botjes op de kant. Echter het was een taaie visserij en dat bleek ook wel in de uitslag, want enkelen hadden nog een “nul”op hun wedstrijdkaart staan.

  De vangst bestond voornamelijk uit: zeebaarsjes, bot, schol, pieterman, harder en dorade. De laatstgenoemde is afkomstig uit de zuidelijke wateren van Europa. Lies Wijnhorst ving de grootste vis n.l. een harder van 46 cm.

  grootste vis lies

  harder piet

  harder

  dorade

  Om 14.00 uur werd het eindsignaal gegeven en ging iedereen zijn spullen opruimen en daarna richting het verenigingsgebouw “Westkapelle Herrijst” om een drankje en een hapje. Hier vond een verloting plaats met een uitzonderlijk grote en mooie prijzentafel. Voorts werden de prijzen uitgereikt van de zomeravondcompetitie en van de vandaag gehouden wedstrijd..

  Dan de uitslagen: Ik beperk me tot de winnaars van de diverse categorieën.  De gehele uitslag is onderaan de pagina te vinden.

  De individuele winnaar werd Ivan Gabriëlse. Hij ving 11 vissen met een totale lengte van 243 cm. Op de 2e plaats eindigde Eddie Elzinga met 12 vissen en 207 cm, gevolgd door Jarno Minderhoud met 9 vissen en ook 207 cm.

   IMG 2952

  IMG 2955

  IMG 2958

  De Trio’s werd gewonnen door Joeri Minderhoud, Frank Peene en Janko de Witte van HSV Westkapelle. Zij werden respectievelijk 5e , 3e en 4e in hun vak. Totaal dus slechts 12 klassementspunten.

  Op de 2e plaats eindigde het trio: Mart Verhage, Ivan Gabriëlse en Jarno Minderhoud met 24 klassementspunten en  het podium werd gecompleteerd door het trio: Michel Mosselman, Arjan Heijboer en Jeromy van Houdt met 25 klassementspunten.

  IMG 2967

  IMG 2964

  IMG 2962

  Bij de dames ging de winst naar Francis Danen. Zij ving 5 vissen met een totale lengte van 117 cm.

  IMG 2950

  Sep Peene ging er met de winst vandoor bij de jeugd onder de 12 jaar. Hij wist maar liefst 6 vissen te bemachtigen met een totale lengte van 79 cm. Proficiat !!!!

  IMG 2940

  Bij de jeugd onder de 15 jaar ging de winst naar Martijn Wisse. Hij ving 5 vissen met een totale lengte van 96 cm.

  IMG 2945

  In Totaal werden er door de 125 deelnemers 402 vissen gevangen.  Dat is driekommazoveel gemiddeld. Niet echt om over naar huis te schrijven, maar oke, het had nog slechter gekund.

  Deze fantastisch verlopen wedstrijd had nooit kunnen plaatsvinden zonder de inzet en inbreng van de sponsoren,  controleurs en deelnemers en bij deze wilt het bestuur hen hartelijk bedanken hiervoor.

  Tot volgend jaar!!

  Janko de Witte

  Individuele uitslag grote wedstrijd 2018

  Uitslag dames grote wedstrijd 2018

  Uitslag J12 grote wedstrijd 2018

  Uitslag J15 grote wedstrijd 2018

  Uitslag trio`s grote wedstrijd 2018

   

 • Verslag:

  Donderdag 26-7 stond nummer twee van het zomeravond-drieluik op het programma. Een dag die door velen herinnert zal worden als de op een haar na warmste dag ooit!! En in tegenstelling tot wat de naam van de wedstrijden doet vermoeden, zijn deze omstandigheden niet erg vaak voorkomend de laatste jaren. Erg prettig, want zo konden de 71 deelnemers ook nog lang na de wedstrijd genieten van de aangename temperatuur. 

   panorama strand

  Helaas moesten we ook een kanttekening plaatsen bij het fraaie weer. De vis had ook andere dingen gepland vandaag en gaf bepaald niet thuis. Liefst 32 nullen vielen er achteraf te noteren! Plaatselijk waren het met name de zomerse soorten, makreel en zeebaars die zorgden voor bewegende toppen.

  1b2d3515 9545 44a4 9886 14eb35fa4b2c

  Kersvers geselecteerd WK-lid Johan Rombouts verkeert al enige tijd in uitstekende vorm en greep de overwinning vandaag. Met één vis minder gevolgd door Frank Peene die eveneens geslecteerd is voor het WK. Het podium werd knap gecompleteerd door Sjacco Knulst met niet één, maar twee haaien! 

  frank makreel

  Bij de jonge jeugd (J12) ging de overwinning naar Sep Peene terwijl de wedstrijd bij de oude jeugd (J15) een prooi werd voor Jurgen Dronkers. Beiden sterk gevist. Sanne Cijsouw bewees bij de dames wederom uitstekend met de zomerse omstandigheden om te kunnen gaan en greep de tweede dagzege op rij. 

  De top van het klassement staat zoals zo vaak erg kort op elkaar. De ontknoping volgt op 9 augustus. Tot dan!

   

  Volledige uitslag

  Tussenstand klassement

 •  

  Vorige week donderdag stond de eerste zomeravondwedstrijd op het programma. Een mooie, zonnige zomerdag kenmerkte het verloop van de avond. Een licht briesje in de rug maakte het zeer aangenaam vissen. Maar mooi weer geeft geen garantie op vis, zo bleek dat ook vandaag. De visserij was zeker “tammetjes” te noemen.

   Zomeravond 1

  Om zeven uur gingen er 58 loodjes en dobbers richting de horizon, met de hoop op een geep, makreel, zeebaars, bot of tong. Gedurende de wedstrijd kwam er hier en daar een visje uit, een aantal botjes, zeebaarsjes en makrelen kwamen op de kant.

  zomeravond 1 1

  zomeravond 1 2

  De winnaar van vandaag was Wilco Kusse met 141cm totaal, gevolgd door Jaap Minderhoud met 138 en Rinus de Kok maakte de top drie compleet met 132cm. De eerste dame en tevens vierde in de totaal uitslag was vandaag Sanne Cijsouw, ze liet met 119cm aan vis menig ervaren wedstrijd visser achter zich.

   

  Donderdag 26 juli staat de tweede zomeravondwedstrijd op het programma. Doet u (ook) mee?!

  Volledige uitslag

 • Clubwedstrijd 8 Zeven Golven

  Afgelopen zondag stond de achtste clubwedstrijd van dit seizoen op de planning. Ditmaal werd de wedstrijd vervist aan de Zeven Golven.  Een parcours waarbij het weer een cruciale rol kan spelen, en waar zeebaars en bot over het algemeen de overhand hebben.

  We begonnen om 8 uur. We visten op de vier kleine strandjes en de daar op volgende twee grote stranden. Er stond een luchtig windje, met op het begin flinke golven.  De eerste draaien zorgden al voor de nodige botten, botjes en wat zeebaarsjes. Door het luchtige windje van zondag en de harde wind van de dagen ervoor zat er helaas veel zeewier in het water. Je onderlijn en hoofdlijn zat met vlagen dan ook helemaal onder het wier. Deze omstandigheden maakte het vissen er dan ook niet makkelijker op. Wie kon er het beste met deze omstandigheden om gaan?

  De eerste helft gingen onder andere  Jackie Minderhoud, Peter Gabrielse en Kees van Keulen als een speer van start.  Kees wist een mooi baars van eind de 40 centimeter te vangen. Zoals ons oud voorzitter dan zegt: ‘’Je punten bin binnen’’.  Verder kwam er de eerste helft op andere plaatsen ook best wat vis uit.

  De tweede helft werd het vangen van een visje een stuk lastiger, en was je plaats dan ook wel wat bepalender. Matthijs Janisse en Wilco Kusse wisten allebei een harder te vangen. Matthijs ving een dunlipharder van 59 cm, Wilco wist een goudharder te vangen van 44 cm. Maar wie ging er met het eremetaal vandoor?

  WhatsApp Image 2018 06 21 at 09.24.09

  Wilco Kusse wist vandaag het beste met de omstandigheden om te gaan. Hij eindigde vandaag als eerste met twee vissen boven de maat, en 2 vissen onder de maat. Matthijs Janisse werd vandaag tweede. Hij wist naast zijn harder nog een baarsje onder de maat te vangen. Kees van Keulen ving naast zijn mooie zeebaars nog een maatse bot en werd hiermee knap derde.

  Christel Verhage werd vandaag eerste dame met twee vissen boven de maat. Marloes Donkers werd tweede met 1 vis boven de maat en 1 vis onder de maat. Clarinda van de Zande werd derde vandaag.

   Bij de jeugd onder de 15 werd Daan kusse eerste. Helaas was hij vandaag de enigste deelnemer. Bij de jeugd onder 12 werd er flink vis gevangen. Sep Peene wist 7 vissen te vangen, waarvan 6 onder de maat en 1 boven de maat. Hiermee wist hij de eerste plaats te veroveren. Mooie prestatie van de jongste deelnemer.  Zo hield vandaag ook hij de eer hoog van de Familie Peene. Amber van de Zande werd tweede vandaag, ook zij wist maarliefst 8 vissen te vangen.

  Het is zomerstop wat betreft de clubwedstrijden van 2018. Na de zomer volgen nog 6 clubwedstrijden. 

  12 juli staat de eerste zomerwedstrijd weer op het programma.  Neem je vrienden, kennissen en/of familie mee voor een lekker avondje vissen. Opgeven kan via de site!!

  Vangze!!

   

  Volledige uitslag

  Soorten

  Stand

 • Op zaterdag 2 juni ’18 hebben we onze 7e clubwedstrijd gevist bij de Bucksweg van 09.00 – 12.30 uur. Het was laagwater om 12 minuten over 11.

  Vooraf werd , net als bij de vorige 2 wedstrijden, gespeculeerd of er überhaupt gevist kon worden op de langsnavels. Tijdens de wedstrijd bleek dat dit niet kon: de golfhoogte was dusdanig dat dit bijna niet mogelijk was. Er werd dan ook slechts 1 geep gevangen en wel door Jan Sturm.

  2018072

   

   

  Het weer viel alleszins mee. Windkracht 4 beaufort recht op de kop en het bleef de gehele wedstrijd droog. 

  2018071

  Het lood en de dobbers van de 40 deelnemers vlogen om 9 uur richting “Bresjes” en al na een paar minuten hadden 2 dames bij mij op het strand een leuk baarsje op de kant,  voorwaar een goed begin.   Maar er werden helaas ook veel onderlijnen verspeeld achter de kleirand. Jammer.                                                       

  In totaal werden er 107 vissen gevangen, waarvan 47 bovenmaatse. De vis bestond uit 8 verschillende soorten t.w. 41 schar, 35 zeebaars, 20 bot, 7 schol, 1 geep, 1 horsmakreel, 1 rode poon en 1 tarbotje.   

  2018073

   

  Dan de daguitslag:

  De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Marien Flipse: Hij ving 9 bovenmaatse en 2 ondermaatse vissen met een totaalgewicht van 1896 gram, gevolgd door Bert Nijeboer, die 1 bovenmaatse en 3 ondermaatse vissen ving met een totaalgewicht van 1666 gram. Onze wereldkampioen Frank Peene maakte het podium kompleet; Hij wist 6 bovenmaatse en 1 ondermaatse vis te vangen met een totaalgewicht van 980 gram.                                                                

  Bij de J15 en J12 werden Daan Kusse en Amber van der Zande de winnaars.

  We zijn nu, na 7 wedstrijden, op de helft van de competitie en in het tussenklassement voor de KONINGSVISSER is het zeer spannend:

  1. Kristiaan            510 punten                                                                                                                                         

  2. Joeri                   506 punten                                                                                                                                           

  3. Marijn                503 punten                                                                                                                                       

  4. Marien               503 punten                                                                                                                                      

  5. Janko                 490 punten                                                                                                                                 

  6. Frank P.             482 punten

  Zoals je ziet zijn de teamleden van het korps Westkapelle 1 vrij aardig op dreef. 5 bij de eerste 6.!!!            Helaas moeten er in de 2e helft van de competitie enkele van deze kleppers een paar wedstrijden verstek laten gaan vanwege wereldkampioenschappen in oktober a.s.

  Ook in de andere sub-competities is het zeer spannend.  

  De volgende wedstrijd is op zondag 17 juni a.s. bij de 7 – golven van 08.00 – 11.30 uur.

  Doe mee. Geef je op. Hoe meer er meedoen, hoe leuker en mooier.                                                             

   Tot dan aan de waterkant.

  Janko

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

   

 • Zaterdagochtend 19 mei stond clubwedstrijd 6 op de agenda. Met een rustige noorden wind werd er verzameld bij parcours Aardappeldal. De vraag op het parkeerterrein was al snel ‘’wordt het geep vissen of levert de bodemvisserij meer op’’? In de weken voorafgaand aan de wedstrijd was de geep al regelmatig gevangen, ook vanaf het strand. Maar niet in grote hoeveelheid. Wat wordt de juiste tactiek?

  Om 9:00 uur werd er gestart, half 12 laagwater. De klank van het startschot was nog niet uit de lucht en de eerste zeebaarsjes(en) werden al geland. Al snel bleek dat de zeebaars een belangrijke rol zou gaan spelen. Vooral in de eerste wedstrijdhelft werden ze goed gevangen. In totaal werden er 53 zeebaarjes gevangen, waarvan 3 maatse (groter dan 42cm). Naast de zeebaars werd er regelmatig een schar of bot gevangen. In de 2e helft werd het lastiger om vis te landen. Opnieuw de vraag moeten we doorgaan met vissen op de bodem? Of toch nog gebruik maken van de stroom en even de dobber monteren voor het verleiden van een geep? Een aantal vissers maakten de keuze de dobber te monteren, op zoek naar de geep. Dit bleek niet eenvoudig. Uiteindelijk werd er slechts 1 geep gevangen.

  Een visje wat je niet vaak ziet bij het vissen vanaf de kant is de rode poon.. Han Reijnhoudt ving er ééntje vandaag, en was verbaasd door de blauwe kleuren..

  rode poon 19052018

  Met 39 deelnemers werden er in totaal 111 vissen gevangen, waarvan 37 maatse en 74 ondermaatse. In de eerste helft wist Kristiaan Minderhoud al 9 stuks zeebaarsjes te vangen, met een 10e vis in de tweede helft was dit ruim voldoende voor de eindoverwinning. 2e plaats Eddie Elzinga, 3e plaats Clarinda van de Zande-Rijnberg. De winst bij de jeugd ging naar Pedro van Sluijs (J15) en Maarten Reijnhoudt (J12).

   

   

  De volgende wedstrijd: zaterdag 2 juni a.s., aanvang: 9:00 uur, parcours: Bucksweg.

  Tot de volgende ronde!

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Verslag Clubwedstrijd 5 te Plankje:

  Afgelopen zondag stond alweer clubwedstrijd 5 van dit jaar op het programma. Vanwege de omstandigheden (weinig wind, voornamelijk afgaand water en de locatie Plankje) werd vooraf een zeer gevarieed potje vissen verwacht. Bij het speculeren vooraf ging het dan ook vooral om die ene vraag: Zitten ze er al of is het nog te vroeg? Achteraf zou dat laatste blijken, volgende keer wellicht wel geep.

  Waar de geep ontbrak en de schar zoals eigenlijk al het gehele voorjaar teleurstelde, gaven enkele grote zeebaarzen wel kleur aan de daguitslag. We moeten ver terug in de historie van de club om een wedstrijd te vinden waarin maarliefst vier (!) maatse exemplaren gevangen zijn. Met als klap op de vuurpijl een exemplaar van 63cm, goed voor 2575 gram, gevangen door Jaap Minderhoud.

  Deze zeebaars bleek achteraf ruimschoots genoeg te zijn voor de overwinning. Daarmee was Jaap vandaag de beste in het dagklassement. De rest van het podium werd aangevuld door Marijn en Peter Gabriëlse, waarbij Marijn uiteindelijk de vader/zoon strijd in zijn voordeel beslechtte. Bij de J-12 wist Amber van der Zande de overwinning binnen te halen voor Kim Willemstein. Bij de dames ging de zege naar Nederlands kampioene Marloes Donkers.

  IMG 20180507 WA0002

   IMG 20180507 WA0003

  Een speciale vermelding was er tijdens de prijsuitreiking nog voor de kersverse winnaars op het NK Jeugd en Dames. Wederom zijn er zeer bijzondere prestaties geleverd door onze leden! Allen nogmaals gefeliciteerd!

  Volgende clubwedstrijd staat gepland bij het Aardappeldal op 19 mei. Tot dan!

  Volledige uitslag (nu met alle vangsten ;))

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Afgelopen zaterdag 28 april was het tijd voor de tweede NKC van dit jaar. 

  Met een spatje regen en een licht briesje was het een koele morgen op Groote Keeten, voor HSV Westkapelle kwamen maarlieft viijf korpsen uit, te weten Hsv Westkapelle 1 en 2, Team Nightwish, Team Fisherman's Friends en Hengelsport Westland, om 8 uur werden de gebruikelijke medelelingen gedaan, en vertrok iedereen naar het wedstrijdwater. De teams hadden de volgende stekken getrokken:

  Hsv Westkapelle 1: 21

  Hsv Westkapelle 2: 7

  Team Nightwish: 6

  Team Fisherman's Friends: 23

  Hengelsport Westland: 32

  PKC 2 GK PMPKC 2 GK KM

  Sommigen hadden al voorgevist, tijdens het voorvissen kwamen vele botten op de kant, en enkele zeebaarsjes. Er werd een leuk visje gevangen. Maar het was van te voren wel bekend dat je erg veel geluk moet hebben met je plaats, Groote Keeten staat bekend om het "plekkerig" zijn, als je stek niet mee zit kan je zomaar de helft minder vangen dan je buurman. 

  Om tien uur vlogen 174 loodjes het water in, al direct kwamen er bij sommigen vis uit, maar niet bij iedereen wilde het erg lukken. Waar met het voorvissen bleek dat je dik bovenop de bank moest vissen, was het nu juist net voor en achter "de bank" te doen, maar ook kwam er vis uit op minder dan 5meter uit de kant, en niet alleen kleine botjes, maar ook lappen van tegen de 40cm.

  Na vier uur vissen kwamen alle teams van het strand af met gemengde gevoelens, vooral veel negatieve berichten deden de ronde, er was geen enkel team welke het idee had super gevist te hebben.

  Het werd dus afwachten wat de uitslag zou worden.

  PKC 2 GK JRPKC 2 GK JM

  Zondag middag stond de uitslag online op www.korpsvissen.nl en hadden "onze" teams het volgende gescoord:

  Hsv Westkapelle 1: 8e 

  Hsv Westkapelle 2: 18e

  Team Nightwish: 30e

  Team Fisherman's Friends: 27e

  Hengelsport Westland: 3e

  Waarbij Jackie Minderhoud van Hsv Westkapelle 1 nog een mooie vakwinst kon behalen, en Frank Dekker van Hengelsport Westland een 2e plaats.

  Na de tweede wedstrijd staan de teams er als volgt voor:

  Hsv Westkapelle 1: 8e 

  Hsv Westkapelle 2: 24e

  Team Nightwish: 18e

  Team Fisherman's Friends: 23e

  Hengelsport Westland: 5e

  15 september staat de derde NKC op  het programma met als parcours "Maasvlakte 2". 

 • Zondag 29 April mochten we weer aantreden voor de vierde clubwedstrijd van dit seizoen. De een wat fitter als de ander vanwege festival Hrieps, werd om 8 uur begonnen bij de 7 golven. Op dit grillige parcours is het altijd de vraag wat de beste tactiek is. Onder het kantje voor een baarsje of bot of ‘gewoon’ ver voor een schar. 
  Al snel kwamen er van ver wat scharretjes op de kant maar deze waren over het algemeen klein van stuk. Onder de kant werd weliswaar minder vis gevangen maar gemiddeld waren deze wel een stuk groter van formaat en dat geeft bij ons puntensysteem toch de doorslag.
   Baars Kristiaan
  Kristiaan Minderhoud had voor de wissel oa al twee leuke baarzen van 41 en 42cm en voegde daar de tweede helft nog een botje van 42cm aan toe. Dit bleek ruim voldoende voor de eindoverwinning voor Piet Huibregtse en Marien Flipse. Jeugdlid Amber liet ook weer van zich spreken en nestelde zich met 2 mooie vissen weer hoog in de uitslag.
   
  Al met al een leuke wedstrijd met een gevarieerde vangst!
  Frank
   
   
   
 • Afgelopen zaterdag stond alweer clubwedstrijd drie op het programma. Het parcours van vandaag was “Het Kustlicht. De verwachtingen waren na afgelopen wedstrijd nog niet erg hoog, toen had de winnaar maar vijf visjes, echter door het warme weer kon het weleens anders lopen dan gedacht. Over het viel niets te klagen, een heerlijk zonnetje brak ochtends vroeg al door, en is niet meer weg gegaan, zou deze heerlijke voorjaarszon roet in het eten gooien en alle vissen tot vasten brengen? Bij aankomst op het strand troffen sommige vissers een erg merkwaardig beestje aan op het strand, een zeehond lag lekker van zijn rust te genieten.

  zeehond 1

   

  Om 08:00 klonk de welbekende “brul” en vlogen de eerste loodjes richting de overkant. Sommigen probeerden het eerst wat dichterbij voor misschien wel een zeebaarsje of een mooie bot, maar het merendeel van de vissers smeet het lood richting de horizon. De eerste draai kwamen er hier en daar en enkele vis naar boven, botjes en scharretjes waren de hoofdmoot. Maar echt vet was het niet. Deze wedstrijd bleek na een uur vissen een vervolg te geven aan de andere twee ver viste wedstrijden, een wedstrijd met weinig vis. Na anderhalf uur waren de gevangen aantallen erg verdeeld, met de koplopers die zo een drie tot vier visjes hadden gevangen, maar ook erg veel mensen die nog geen vis ter meting konden aanleveren. Na het wisselen kozen er een aantal mensen er voor om “onder het kantje” te gaan vissen, om misschien toch die mooie bot te kunnen vangen. De harde stroming maakte het ver weg lastig om goed te blijven liggen, zou de stroming dan toch te hard zijn? Ook de tweede helft was zoals de vorige twee wedstrijden erg slecht, met hier en daar een visje was de beste tactiek niet te bepalen. Hier en daar kwam er een visje uit, maar erg makkelijk was het niet. De vis had er vandaag net zoals de vorige twee keer, maar weinig zin in.

  IMG 7992IMG 7993

  Na drie uur gevist  te hebben in een heerlijk voorjaars zonnetje, was het tijd om de balans op te maken. Na alle vis ingevoerd te hebben, bleek zowaar dat het aanstormende talent Amber van der Zande met twee bovenmaatse en drie ondermaatse, alle deelnemers achter zich had gelaten, en deze dame zich tot winnaar mocht benoemen van niet alleen de J12 maar ook van het alle deelnemers, een erg knappe prestatie. Joeri Minderhoud werd met slechts twee gram minder, met vier bovenmaatse en een ondermaatse vis, knap tweede en de derde plaats ging vandaag naar Adriaan Dronkers met drie bovenmaatse vissen.

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Clubwedstrijd 2 te speeltuintje Zoutelande

  Afgelopen zaterdag 31 maart hebben we de 2de clubwedstrijd van 2018 gevist. Ditmaal Zoutelande speeltuintje. Een luchtig windje met een lage temperatuur maakte het een frisse eerste helft. Nadat het zonnetje in de tweede helft had doorgezet, werd het een stuk aangenamer. De dikke winterjas kon dan ook uit. Van te voren werd er gespeculeerd dat de vangsten weer zouden tegenvallen, aangezien de nachten afgelopen weken nog steeds laag waren wat betreft temperatuur.

   IMG 20180404 WA0006

  Ondanks de mindere berichten, gingen er toch 44 loodjes richting de horizon. Er bleek al snel dat het toch weer een taaie pot zou worden. De eerste helft kwam er uiteindelijk wat meer vis uit dan de tweede helft. Deze vis werd voornamelijk op de lage nummers gevangen. In de eerste helft werd er op de hogere nummers al weinig vis gevangen. In de tweede helft was dit nog slechter. Zeker de tweede helft werd er op de hoge nummers heel erg weinig vis gevangen. Uiteindelijk wisten er toch 38 man/vrouw/jeugd vis te vangen. Zo kon er weer een uitslag opgemaakt worden door het bestuur.

   IMG 20180404 WA0005

  Johnny van Suijs had de juiste tactiek en wist het beste met de omstandigheden om te gaan. Hij ving in totaal 5 vissen boven de maat, waarvan 2 mooie botten. Dit bracht hem op een totaal van 108 klassementspunten. Frank van de Zande werd tweede met 3 vissen boven de maat en 2 vissen onder de maat. Janko de Witte wist met twee trekken van 2 vissen, 103 klassementspunten te noteren. Hiermee werd hij derde vandaag. Marloes Donkers wist met 1 vis boven de maat en 1 vis onder de maat beslag te leggen op de eerste plaats bij de dames. Daan kusse ving eveneens 1 vis boven de maat en 1 vis onder de maat en werd daarmee 1ste voor Pedro van Sluijs bij de J15. Pedro wist ook 1 vis boven de maat en 1 vis onder de maat te vangen. Amber van de Zande werd eerste bij de J12 met 1 vis onder de maat. Maarten Reijnhoudt wist helaas geen vis te vangen.

   IMG 20180404 WA0004

  De volgende clubwedstrijd staat gepland op zaterdag 14 april. Deze wedstrijd wordt vervist bij het Kustlicht. De komende twee weken ziet het weer er een stuk beter uit. Hopelijk gaan we dan ook weer meer vis vangen.

  Tot de 14de april aan de waterkant!!

  Joeri

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Wat een dramatische start van ons nieuw visseizoen 2018.

  Op zondag 4 maart j.l. hebben we de eerste wedstrijd gevist bij “Haga”te Zoutelande van 09.00 – 12.30 uur.Het was laagwater om ongeveer 10 uur.
  Het weer viel zeker niet tegen na alles wat we de laatste dagen meegemaakt hadden. Het was droog, weinig wind en een lekker zonnetje.
  Direct na zo’n vorstperiode is de visserij meestal erg moeilijk, maar dat het zo slecht was, dat viel erg tegen.

  De 36 deelnemers vingen slechts 21 vissen, waarvan 15 bovenmaats. Die 21 vissen waren 13 botten, 3 gulletjes, 3 schar, 1 wijting en 1 meuntje.
  Hoe de vangsten in de nabije toekomst zullen zijn, is moeilijk in te schatten, maar meestal komt de schar eind maart/begin april weer terug.

  Dan de uitslag:
  Deze was zeer verrassend, want het duo Els en Frans wisten beslag te leggen op respectievelijk de 1e en de 2e plaats. Ze konden het zelf ook bijna niet geloven, ook al visten ze natuurlijk wel een “thuiswedstrijd”in Zoutelande. Els Wouters dus op de 1e plaats met 2 botten, waarvan 1 van 35 cm en 107 wedstrijdpunten en Frans van Sluijs met een bot van 33 cm en 103 wedstrijdpunten. De 3e plaats was voor Thomas van Sluijs met 2 vissen en 102 wedstrijdpunten. Voorts valt nog te vermelden dat jeugdlid Amber van der Zande zowel haar vader als haar moeder de baas was en zich wist te mengen tussen de 15 deelnemers die wel een visje wisten te bemachtigen. Zij werd n.l. 8e met 1 bovenmaatse en 1 ondermaatse vis.

  De eerstvolgende clubwedstrijd is gepland op zaterdag 31 maart a.s. bij “het Speeltuintje”te Zoutelande van 08.30 – 12.00 uur.
  Hopelijk wordt er dan beter gevangen.

  Tot dan tot aan de waterkant.

  Janko

  Uitslag clubwedstrijd 1

  Tussenstanden 20180db345a7 0cbc 41db aa66 dcb07d4d9744abe102f0 87a1 4092 b29b e23f2136b288

  2c8ec86b 158b 4a64 bbb7 b36c0cd48748

 • Verslag Euromasters 2018.

  Voor de 1e keer in de geschiedenis werd op zondag 14 januari 2018 de Euromasters 2018 gehouden in de Europoort, welke georganiseerd werd door SVV "De Slufter" en Avicentra uit Oostvoorne.
  Deze triowedstrijd werd vanaf de oevers gehouden op 3 verschillende locaties;     

  A. Calandkanaal bij de windmolens.
  B. Calandkanaal bij de hondenclub.
  C. Beerkanaal.

  Bij deze wedstrijd kon het trio, na loting van het plaatsnummer, zelf bepalen wie er op welke van de 3 locaties ging vissen. Die keuzemogelijkheid geeft dus een extra technisch aspect aan de wedstrijd. Men kan dus de sterke disciplines van de 3 individuele vissers benutten.

  We hadden met 2 trio"s ingeschreven n.l.
  HSV Westkapelle  1    bestaande uit:  Joeri (B), Kristiaan (C) en Janko (A)
  HSV Westkapelle  2    bestaande uit:  Jarno (B), Frank (A) en Marijn (C).

  Er werd gevist van 10.00 - 14.00 uur en we eindigden ongeveer op hoog water.
  Het weer was prima: In het begin nog wat frisjes, maar later kwam het zonnetje erbij. Kortom heerlijk visweer.

  2018 01 16 PHOTO 00000097

  2018 01 16 PHOTO 00000101

  Het was wel een aparte visserij. In het begin liep het lekker, dan een poosje bijna niets en tegen het einde nog een paar visjes.
  De 46 trio"s vingen 1644 vissen. Vak A; 888 st. Vak B; 365 st. Vak C, 391 st.

   

   

  Na de wedstrijd was het nog een gezellig samen zijn in het clubgebouw van SVV "de Slufter",met o.a. een verloting, de prijsuitreiking en de nodige versnaperingen en visverhalen.

  Dan de uitslag; Voor de wedstrijd hadden we gehoopt met beide trio"s bij de eerste 10 te eindigen. Na het eindsignaal dachten we dat dit inderdaad wel eens het geval kon zijn. Echter de stoutste verwachtingen werden overtroffen.

  Uitslag individueel:    Frank  23 st.  497 cm.   12 klass.pnt.
                                 Janko  25 st.  541 cm    10 klass.pnt.
                                 Jarno  15 st.   347 cm      3 klass.pnt
                                 Joeri   15 st.   340 cm.     4 klass.pnt.
                                 Marijn 15 st.   358 cm.     4 klass.pnt.
                                 Kris      9 st.    226 cm.  23  klass.pnt.

  Uitslag Trio"s;         HSV Westkapelle 2       19 klass.pnt. en 1e plaats.
                               HSV Westkapelle 1       37 klass.pnt  en 6e plaats. 
                          

  2018 01 16 PHOTO 00000102

  Zodoende keerden we om 16.45 uur met veel prijzen en bekers en een goed gevoel richting Westkapelle.
  Enkele voordelen bij zo"n wedstrijd is, dat je de auto vlakbij je visplaats kunt zetten en dat je de visspullen bijna niet schoon hoeft te maken.

  Volgend jaar doen we weer mee want dan moet de titel verdedigd worden.

  groeten 
  Janko.

  2018 01 16 PHOTO 00000100

  2018 01 16 PHOTO 00000098

  2018 01 16 PHOTO 00000099

   

 • Afgelopen vrijdag, 29 december, stond alweer de 10e editie van de vrije viswedstrijd in het Noorden op het programma. Een viswedstrijd waar het niet zo zeer gaat om veel te vangen, maar meer voor de gezelligheid onder elkaar.

  Ook nu weer werden we vanaf 9.00 uur ’s morgens hartelijk ontvangen door de familie Verhage in de loods aan de Meerkerkweg. Hier konden we met een kopje koffie en een bolus, ons alvast voorbereiden op de wedstrijd.

  We visten deze keer vanaf 1 uur na hoog water wat meestal wat minder vis oplevert. Om 11.00 uur klonk voor de 106! deelnemers, onder wat frisse omstandigheden, het startschot. Het is voor deze tijd van het jaar niet ongebruikelijk dat het fris is, maar nu maakten de wind en de regen het wel  extra koud.

  Met de wind in de rug waren verre worpen toch mogelijk en al vlug werden van ver weg, of dicht bij,  dan ook enkele vissen op de kant gehaald. Tijdens de wedstrijd werd het duidelijk dat het toch niet zo eenvoudig was om een of meer vissen te vangen. Om de moed er in te houden werden we tijdens de wedstrijd getrakteerd op een heerlijk oliebol, met begeleidend drankje.

  Toen om 14.00 uur het einde van de wedstrijd aangegeven werd, was iedereen er aan toe om weer de beschutting van de loods op de zoeken. Hier werden we verwend op soep, broodjes, kibbeling , friet en andere lekkernijen, waaronder ook wat vloeibaars. Kristiaan ging met de “damesdoos” rond, voor een vrijwillige bijdrage. Iedereen deed daar een donatie in voor de gastvrouwen, om de kosten te dekken.

  Daarna was het de beurt aan Piet om de prijsuitreiking te verzorgen. De gelukkigen konden weer iets van de prachtige prijzentafel uitzoeken. De senioren namen hoofdzakelijk gebruiksgoederen of wat lekkers, bij de jeugd waren de vuurwerkprijzen erg in trek.  Hierna was het nog een zeer gezellig “stuitje” en werd er nog wat nagepraat. Ook werd er alvast gedacht aan de locatie voor de wedstrijd van volgend jaar. Misschien is Zuid- Afrika een warmere optie?

  Namens alle vissers wil ik iedereen bedanken die mee geholpen heeft om deze dag tot een succes te maken.  O  ja, nu nog een wat bekrompen uitslag omdat in alle hectiek het briefje met alle gegevens was kwijtgeraakt.

  1. Kenny Geljon: 7 vissen    156 cm
  2. Jaimy Labudzik
  3. Nico van Dongen

  10.Peter Slabber             2e lustrum prijs

  Jeugd: Pedro van Sluis  79 cm

  Graag weer tot de volgende keer en een gezond en visrijk 2018 toegewenst.

  Maarten.

 • Clubwedstrijd 14(Haga)

  De 14e, en laatste clubwedstrijd staat altijd in het teken van de verassingswedstrijd. Deze wedstrijd is net als de andere 13 clubwedstrijden een tellende clubwedstrijd voor zaterdag of zondag en uiteraard het koningsvissers kampioenschap. Het verassings element van deze wedstrijd is dat je je plaats niet weet van te voren. Zo kan je bij Domburg staan, maar ook in het zuiden. Wel is het zo dat de deelnemende deelnemers gesplitst worden op basis van hun stand in het koningsvisser klassement. Zo staan de eerste acht bij elkaar op het strand en nummer 9 tot en met 16 bij elkaar op het strand. Dit geldt ook voor de opvolgende deelnemers die niet bij de eerste 16 in het koningsvissers klassement staan. De tweede groep met 16 mensen staat dan weer op een ander parcours. Ook verdeeld over twee stranden. Het kan zijn dan nummer 25 er niet is, dan schuift automatisch nummer 33 in het klassement naar deze twee stranden van de nummers 17 tot en met 32. Dit laatste geldt ook voor de top 16. Bij afwezigheid wordt doorgeschoven.

  De uitslag wordt gebaseerd op vak uitslagen. Elk parcours bevat twee stranden, en dus twee vakken. Eerste vallen alle vakwinnaars in de prijzen, waarna de twee vakplaatsen volgen.

  10 december 2017, de laatste clubwedstrijd van het seizoen stond weer op programma. Een ochtend met flinke sneeuwbuien, maakte het alles behalve aangenaam om te vissen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er beslist om op 1 locatie te vissen(Haga), waardoor het aflasten van de wedstrijd indien nodig, veel makkelijker was.

  CW14 2017 2

  Uiteindelijk hebben de deelnemers 1,5 uur(een helft) gevist. Hierdoor kon er toch een uitslag opgemaakt worden, en nog belangrijker, wie er koningsvisser van 2017 wordt. Na anderhalf uur wist Kees Gillisen 17 vissen aan te bieden, waarvan er negen boven de maat, en 8 onder de maat waren. Met een totaal gewicht van 2025 gram, werd hij vandaag eerste. De tweede plaats ging naar Kristiaan Minderhoud, die met 11 vissen waarvan 4 boven de maat en 7 onder de maat, een totaal gewicht van 1062 gram op de kaart kon brengen. Peter Slabber werd derde met 5 vissen boven de maat en 2 vissen onder de maat.  Er deden vandaag geen jeugdleden mee.

  CW14 2017 4

  Maar wie werd er koningsvisser 2017?

  Uiteindelijk wist Frank Peene zijn voorsprong zelfs nog een klein beetje uit te breiden op zijn concurrenten Janko de Witte en Marijn Gabrielse, en is dus Koningsvisser 2017 geworden. Wat heeft Frank geweldig gevist dit jaar.  Janko de Witte werd 2e en Marijn Gabrielse 3e. Het zondag kampioenschap is ook naar Frank Peene gegaan. Het zaterdag kampioenschap is gewonnen door Janko de Witte.

  Dan rest ons nog twee wedstrijden dit seizoen. De eerste staat op de 23e december gepland in de vorm van de jaarlijkse wildwestrijd. De laatste staat gepland op 29 december. Dit is de jaarlijkse gezelligheids wedstrijd van Piet verhage, Mart verhage en Jackie Minderhoud. Twee leuke wedstrijden, waarbij napraten een belangrijk onderdeel is.

  Tot bij de wildwedstrijd!!

  Joeri

   

  Volledige uitslag

  Soorten en maten

  Eindstand

   

  CW14 2017 3

  CW14 2017 1

 • VERSLAG PKC 5-2017
  Op zaterdag 9 december werd de laatste wedstrijd van het seizoen 2017 gehouden op de Walcherse stranden omdat dit èèn van de weinige locaties is, waar uitwijk mogelijk is wanneer de weersomstandigheden daarom vragen, t.w.vak A bij Westduin en vak B t/m E vanaf de boulevard van Zoutelande tot aan de Joossesweg.
  Er deden 34 korpsen mee, waarvan 4 uit Westkapelle, die allen nog probeerden om nog hogerop te komen in het klassement.De organisatie van het wedstrijdgedeelte was in handen van team Westkapelle 1.
  Het was wat aan de frisse kant en een behoorlijk zeewindje, maar het was goed visweertje.

  PKC 5 2017 1

   

  Ons korps bestond dit keer uit de jongeren: Ik was reserve en ben het parcours van B t/m E langs geweest, overal een praatje gemaakt en veel gezien. Geroutineerde wedstrijdvissers die je niks meer wijs moet maken, maar ook teams die deze specifieke wintervisserij nog niet echt onder de knie hebben.

  PKC 5 2017 2

   

  Het programma voor die dag was als volgt:
  1 06.30 - Westkapelle Herrijst is open.
  2 07.00 - Loten door de captain
  3 08.00 - Centraal welkom en laatste mededelingen door Gilles.
  4 08.15 - Controleursbriefing en vertrek naar het parcours.
  5 09.30 - Aanvang van de wedstrijd.
  6 13.30 - Einde van de wedstrijd.
  7 15.30 - Captainsmeeting.
  8 16.15 - Tombola.
  9 17.30 - Buffet.
  10 19.15 - Prijsuitreiking en teampresentaties.

  Na 4 wedstrijden was de tussenstand als volgt:
  1. Spro Zeevisteam 13 punten
  2. Korps 1 van HSV de Zeebaars 20 punten
  3. Zeenaald 223 punten
  4. Nipro Team25 punten
  5. HSVWestkapelle 138 punten

  De 170 deelnemers (waarvan er nog een paar niet kwamen opdagen) vingen 3566 vissen met een totale lengte van 869,95 m. De ingenomen vis door de controleurs kon niet in de daarvoor aanwezige vuilniszakken. Abnormaal veel vis.
  Dan de uitslag; Individueel: Frank en Marijn een 1 in het vak, Kristiaan een 3 en Jackie een 6; Joeri was de afvaller.
  De uitslag van de korpsen was:

  HSV Westkapelle 1 1e plaats
  HSV Westkapelle 2 een 3e plaats
  Team Nightwish een 6e plaats
  TeamP Line Nederland een 8e plaats
  Een mooiere uitslag kan haast niet, maar we zijn niet meer gestegen in het klassement.
  Voor verdere uitslagen, eindstanden,foto's enz. zie de site www.Korpsvissen.nl.

  Na de captainsmeeting en de tombola volgde het buffet, hetgeen ook dit jaar weer van een goedekwaliteit was en iedereen was voldaan en tevreden. Ik heb geen enkele wanklank gehoord. Er werd na de prijsuitreiking nog behoorlijk nagekaart tot een bedenkelijk niveau na de nodige alcoholische drankjes en werd het tijd “de bakken aan te hangen” en ons te richten op de verrassingswedstrijd op de volgende dag, die voor enkele deelnemers gelukkig pas om 10.00 uur begon, omdat ze nog een horecaaangelegenheid hadden bezocht.
  Volgend jaar gaan we weer proberen voor de 1e plaats met een hogere start bij Hoek van Holland dan de laatste 2 jaar.

  Gr. Janko.

 •  

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

   

 • Clubwedstrijd 11 Haga

  Op zondag 22 oktober stond de 11e clubwedstrijd van HSV Westkapelle op het programma. Deze wedstrijd vond plaats in Zoutelande(Haga). Van te voren werd er gespeculeerd wat voor soort visserij het zou worden. Vanaf eind oktober is zeker de mogelijkheid voor het vangen van wintervis als schar en wijting, maar met veel wind kan het zijn dat het uiteindelijk toch voornamelijk vissen is op een zeebaarsje of een bot. Of zouden de haaitjes er ook nog zitten? Kortom, zorgen dat je alle middelen bij hebt om te kunnen varieren in visserij.

  De dag ervoor werd er gevist door menig persoon van onze vereniging in Noordwijk, voor de 4e PKC wedstrijd van dit seizoen. Team HSV Westkapelle 1 wist hier een nette 2 plaats te noteren, waarmee ze stijgen naar de 5e plaats. Team HSV Westkapelle 2 werd vandaag 16e, en zakte helaas naar een 13e plaats. Zij hebben nog wel kans op een mooie top 10 klassering. Team 3 van Westkapelle(Nightwish) werd vandaag helaas 19e, en zakte hierdoor naarde 16e plaats. Maar ook zij hebben nog kans op een top 10 klassering. Team P-Line werd vandaag 8e, en staat op een 6e plaats net achter HSV Westkapelle 1.  Het Yuki dames team van onder andere Christel Verhage werd vandaag 20e, en staat op de 32e plaats. Kortom, de laatste PKC wedstrijd in Westkapelle kan zeker nog zorgen voor mooie resultaten van onze teams.

  Verder met de uitslag van Clubwestrijd 11.

  Er werd gigantisch veel vis gevangen vandaag. De vis bestond voornamelijk uit wintervis als schar en wijting. Maar ook werden er mooie botten gevangen, en wist de captain van HSV Westkapelle 1 Marijn Gabrielse, een haaitje van 51 centimeter te vangen. Zeker bij dit soort wedstrijden waarbij er een luchtig briesje staat, en er geknald moet worden zijn er vaak twee mensen de baas, namelijk Peter Mesie en Frank Peene. Zij werden vandaag dan ook 1 en 2. Peter Mesie wist maar liefst 22 vissen boven de maat te vangen, en 12 vissen onder de maat. Een wedstrijd totaal van 144 punten. Frank Peene ving ook 34 vissen, maar bij hem waren er 18 boven de maat, en 16 onder maat. Kees Gillisen werd vandaag 3e met 29 exemplaren. Bij de jeugd 15 was Daan Kusse de enige deelnemer, hij wist 10 vissen te vangen. Bij de jeugd 12 was Amber van de Zande de enigste deelneemster, zij had helaas geen vis.
  Kortom, de wintervis had vandaag duidelijk de overhand. Wat een aantallen voor een wedstrijd in oktober. Dit beloofd wat voor de rest van de winter maanden.

  IMG 5406

   

  De volgende wedstrijd staat gepland op 11 november, en vindt plaats bij de Zeven Golven(Brooklyn Beach).

  Tot dan!

  Joeri

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand