HSV Westkapelle  HSV Westkapelle
 • Verslag Vrije Viswedstrijd in 't Noorden

  Eindelijk, na ruim 2 jaar coronabeperkingen, kon er weer de vrije wedstrijd in het Noorden worden gehouden.

  Gewoonlijk is deze in de week na de Kerst, nu werd het een voorjaarsklassieker. Zo konden op zaterdag 23 april vanaf 8 uur weer de plaatsnummers opgehaald worden in de loods van de familie Verhage aan de Meerkerkweg.

  Met een bekertje koffie en een bolus kon er alvast voorbereid worden op deze gezellige ontmoeting. Rond half 10 zocht iedereen het strand op, zodat we om 10.00 uur, na een luid en duidelijk startschot, konden beginnen.

  Een lekker zonnetje, een mooie branding en een licht briesje maakten dat het goed visweer was. Als snel werden in het muitje vooraan, de eerste botjes gevangen. Later werd er op de zandbank ook wat zeebaars gevangen waaronder enkele mooie bovenmaatse exemplaren. Om 13.00 uur klonk het eindsignaal en keerden we terug naar de loods.

  Daar werden we getrakteerd op een warme kop soep met een broodje. Terwijl we op de uitslag wachtten, konden we genieten van een Bourgondische proeverij met allerlei soorten snacks en visproducten. Daarna ging Peter weer met de “damesdoos “rond en vroeg op zijn typerende, bescheiden manier de aanwezigen om een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten.

  Nadat Piet de prijzen had uitgereikt, werd er met ondersteuning van een zacht achtergrondmuziekje door de (oudere)jeugd nog enkele liederen ten gehore gebracht.

  Bij de senioren ging Frank Dekker er met de eerste prijs vandoor. Hij ving 9 vissen met een totale lengte van 260 cm. Rob Joosse ving op, naar zijn zeggen,een moeilijk bevisbare plaats, 7 vissen met een totaal van 213 cm. De derde plaats was voor Marijn Gabrielse met 5 mooie vissen en 187 cm. De verrassingsprijs ging naar Piet Huibregtse. Hij moest zijn vrouw inschakelen om de doos met huishoudelijke artikelen thuis te krijgen. Ook de hesp die onder de deelnemers werd verloot, werd door de winnaar in hapklare porties gesneden en verdeeld.

  Bij de jeugd was het Sep Peene die met 2 vissen en 34 cm eerste werd. Hij won een mooie hengel en een bokaal. Zijn maatje Timon Houmes werd tweede met 1 vis en 15 cm. Marloes Dronkers was de eerste dame met 136 cm en tweede werd Els Wouters met 72 cm. De derde prijs was voor Suzan Stuijts met 65 cm.

  Christel en Piet en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen, namens iedereen bedankt voor jullie gastvrijheid en inzet. Het was weer een zeer gezellige en sportieve dag!

  (Wellicht kunnen we volgend jaar weer samen komen in een parkeergeld- vrije periode )

                                                                                               

 • UItslag wedstrijd 5 2022

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • UItslag wedstrijd 4 2022

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

   

  Stand

 • Uitslag wedstrijd 3 2022

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

   

 • Uitslagen wedstrijd 1 en 2 2022

   

  Uitslag wedstrijd 1

  Soorten wedstrijd 1

   

  Uitslag wedstrijd 2

  (Deze wedstrijd is bij het Aardappeldal gevist in plaats van het Speeltuintje)

  Soorten wedstrijd 2

   

  Tussenstand

   

   

 • Uitslag wedstrijd 8 (14) 2021 en eindstand

  De laatste reguliere clubwedstrijd van 2021 was de verrassingswedstrijd.

  Als locatie kwam Joossesweg uit de bus rollen, en daar was het niet gemakkelijk vissen met opkomend.

  Rob Joosse wist deze wedstrijd te winnen, met in totaal 35 vissen.

  In het klassement behield Janko de Witte de koppositie, en hij mag zich Koningsvisser van 2021 noemen.

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

   

  Eindstand

   

 • Uitslag wedstrijd 7 (13) 2021

  Voor velen de 3e wedstrijd in een weekend nadat er zaterdag twee wedstrijden voor de NTK werden gevist. 

  En er zat vis, heel veel vis!

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

   

  Stand

   

 • Uitslag wedstrijd 6 (12) 2021

  De afgelopen clubwedstrijd bij Oase Domburg waaide het net teveel voor het mooie. Toch zijn er wat vissen gevangen, echter niet de aantallen die je in deze tijd verwacht.

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

   

  Stand

   

 • Uitslag wedstrijd 5 (11) 2021 en meer

  De hefrfstvakantie was een druk weekje op de agenda.. Allereerst werd er op 23 oktober clubwedstrijd 11 gevist, hieronder de uitslag.

  Volledige uitslag

  Stand

   (De belangrijkste standen zijn bijgewerkt, de rest volgt)

   

  Daarnaast was HSV Westkapelle met twee teams vertegenwoordigd op het WK Clubs in Albufeira, Portugal. Helaas ging het voor deze teams niet zoals gehoopt.

  Het was een zeer specifieke visserij, en de Spaanse teams waren hierin oppermachtig. Uitslagen kun je hier bekijken: https://www.fips-m.org/

  (nb. Op de site van de Fips is het op dit moment niet mogelijk de uitslagen te openen. Zodra we deze kunnen bemachtigen zetten we ze op de eigen site)

   

  En als laatste werd op 30 oktober het Federatief kampioenschap gevist. Helaas was HSV Westkapelle niet zo goed vertegenwoordigd als andere jaren, maar je kunt ook niet overal tegelijk zijn.

  Toch wist Kees Gillissen zijn vak te winnen, goed gevist Kees!

  De uitslag staat hier

 • Uitslag wedstrijd 4 (10) 2021

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Uitslag wedstrijd 3 (9) 2021

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Uitslag wedstrijd 2 (8) 2021

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

 • Uitslag zomeravondwedstrijd 1 2021

  Na een jaar noodgedwongen te hebben overgeslagen is op 22 juli de eerste zomeravondwedstrijd van 2021 gevist.

  53 deelnemers gingen van start en de vraag was óf, en welke vis er zat...

  Welnu.. er zat vis.. Heel veel vis, een school horsmakreel had zich verspreid over het hele parcours.. Niet te vangen met de standaard makrelenlijnen, maar wel met een staande lijn met drijvers.

  En iedereen kon ze vangen, ook de jeugd deed zeer behoorlijk mee!!

  Sep Peene (Jeugd t/m 12!) wist er 15 te vangen, en won daarmee glansrijk zijn categorie én werd 10e algemeen. Tweede in deze categorie was Brechtje Halff, met 8 vissen en derde Seth Wisse met ook 8 vissen maar 13cm minder.

  De jeugd t/m 15 werd gewonnen door Jort Bom, met 7 vissen, gevolgd door Jip van Koeveringe met 4 vissen.

  Bij de senioren hadden de koplopers duizelingwekkende aantallen: In twee en half uur vissen 53 vissen vangen is enorm veel.. Frank Peene kreeg dit voor elkaar, en hij viste 14 meter en 12 centimeter vis bij elkaar!!

  De nummer twee had er een paar minder, maar 46 vissen en 12 meter 19 vis is nog steeds bizar veel. Kees Gillissen tekende hiervoor. De derde plaats ging naar Kristiaan Minderhoud, met 23 vissen en 6 meter 20..

  Volledige uitslag

  Zomeravond 1 2021

   

   

   

 • Uitslag zomeravondwedstrijd 2 2021 + tussenstand

  Volledige uitslag

  Tussenstand na 2 wedstrijden

   

   

 • Uitslag zomeravondwedstrijd 3 2021 + eindstand

  Volledige uitslag

  Eindstand na 3 wedstrijden

   

   

 • Verslag en uitslag wedstrijd 10 (3) 2020

  Zondag 4 oktober stond clubwedstrijd 10 op het programma, i.v.m. de ‘’corona-break’’ is het slechts de 3e clubwedstrijd welke we konden vissen. Rond de klok van 7 uur werd verzameld aan parcours Bucksweg. De weersomstandigheden bestonden uit regen en stevige wind. Eenmaal op het strand aangekomen troffen de 31 deelnemers een pittige branding.

  Zouden de eerste wintervissen zich al melden, in de vorm van schar en wijting was een van de vragen voor aanvang? De stevige wind zou het vissen op grote afstand in ieder geval niet gemakkelijk maken.

  Om 8 uur werd gestart, iedere deelnemer met zijn eigen tactiek. Kort onder de kant voor een bot of een baarsje, of op afstand op zoek naar die eerste wintervissen. In het verloop van de 1e wedstrijdhelft werd mondjesmaat een visje gevangen, hoofdzakelijk baarsjes en een enkele bot. Met een uitschieter voor Piet Verhage, welke een prachtige zeebaars van 50cm wist te landen.

  In de 2e wedstrijdhelft bleef het beeld gelijk. Veel wind, af en toe een bui en matige vangsten in de vorm van bot en baarsjes. Het was vandaag zoeken naar een visje. Na de wissel was het Peter Slabber welke net als Piet Verhage een mooie uitschieter wist te vinden. En met een baars van 53cm zijn wedstrijdpunten veiligstelde. En de vraag of de wintervis al aanwezig was moest worden beantwoord met nee. In totaal werden 4 scharren gevangen en nog geen enkele wijting. Conclusie: nog even geduld!

  Na de wedstrijd werd bij de auto’s de uitslag opgemaakt. Tijdens de ‘’corona-proef’’ prijsuitreiking bleken de eerdere genoemde uitschieters plaats 1 en 2 van het podium te vormen. Peter Slabber werd vandaag 1e met 2 vissen en 1789 wedstrijdpunten, Piet Verhage werd 2e met 2 vissen en 1328 wedstrijdpunten. Plaats 3 was voor Marijn Gabriëlse met 7 vissen en 975 wedstrijdpunten.

  Helaas waren er vandaag geen jeugdleden.

  De vis van de dag, de tong werd niet gevangen. De reserve vis van de dag, de meun werd gelukkig wel gevangen. De winst van dit onderdeel ging naar Rob Smith.

  De volgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag 17 oktober, locatie: Oostkapelle. Hopelijk tot dan!

  Mochten er in de komende 2 weken wijzigingen komen in de coronavoorschriften, welke gevolgen hebben voor de clubwedstrijd van 17-10-2020. Dan houd het bestuur jullie allen op de hoogte via de app en mail.

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Uitslag AnderhalveMeter Cup

  Hierbij de uitslag van de AnderhalveMeter Cup. Een bijzondere wedstrijd, noodgedwongen een compleet andere opzet dan de wedstrijdvissers gewend zijn.

  Waar er normaal zo'n 150 deelnemers naar Westkapelle afreizen om op de standen in de omgeving te vissen was het nu digitaal, op een locatie ergens in Nederland.

  Twee hengels, vier uur vissen.

  Dit resulteerde in 35 senioren, en twee junioren, en er werd gevist van Roptazijl tot Breskens. Totaal 13 verschillende soorten zijn er gevangen, totaal 476 vissen zijn er gevangen. 

  Hieronder de uitslag:

  Winnaar is geworden Frank Dekker, hij wist met met 47 vissen 7 meter 61 bij elkaar te vissen. 

  De verdere uitslag staat hier:

   

  Volledige uitslag

   

  Grootste vis per soort

   

   

   

 • Verslag en uitslag wedstrijd 9 (2) 2020

   Verslag en uitslag wedstrijd 9

  IMG 3362

  De zon brak al voorzichtig door de wolken heen wanneer de meeste mensen zich verzamelden voor de allereerste wedstrijd na de “corona-stop”. De wedstrijd telde vandaag 29 deelnemers, welke allen gebrand waren op een vlammende start van het tweede deel van het seizoen. Het strijdtoneel van vandaag was de Baaiweg. Een stevige westen wind zou de gehele wedstrijd gaan blazen, waardoor er al een redelijke branding aanwezig was. Met een iet wat aangepaste vorm van de uitgifte van de nummers en het ontvangen van de controleursspullen, werd ook hier gezorgd dat overal de gepaste afstand gehouden kon worden.

  Om 8 uur stipt klonk het startsein, waarbij de loodjes op bijna ieder denkbare afstand terecht kwamen, de een koos voor een worp richting de kust van IJsland, en de ander probeerde het  in het “slagje”. Wat zou het gaan worden vandaag, dat was de vraag die de meesten bezig hield. Maar de beet bleef uit, de zee rook gewoon naar Zeebaars, maar deze bleek toch niet zo in grote getalen aanwezig te zijn. Langzaamaan kwam er af en toe een visje uit het water, maar echt vet was het niet. Bijzonder was ook wel om te zien dat het vrijwel enkel kleine vis was welke de kant op kwam, en enkel zeebaars en bot. Met het wisselen bleek dat over de gehele linie de vangsten achter bleven en dat de wedstrijd nog volledig open lag. Dus iedereen kon vol goeie moed de tweede helft in.

  Maar helaas bleef ook daar de vangst erg achter. Een enkel botje en zeebaarsje kwam de kant op, maar uiteindelijk is er altijd een uitslag. Door alle gekte van de tijd waar we in leven, heeft het bestuur besloten om de prijs uitreiking dit maal niet bij de gebruikelijke uitbater te doen. Maar gewoon op de dijk zelf, hierdoor kan iedereen zich aan de gestelde maatregelen houden en is de uitslag sneller gereed. Zo kwam Piet met het briljante idee om een aggregaat en frietpan mee te nemen, om zo iedereen van een warme hap te kunnen voorzien. Zo kon er toch onder het genot van een hapje en een drankje de uitslag van de dag bekend gemaakt worden.

  Wie had er aan het langste eind getrokken? Dat bleek vandaag de familie Peene, met een keurige eerste en tweede plaats. Maarten Peene mocht vandaag de eerste prijs in ontvangst nemen, met één boven en vier onder, waaronder toch een mooie bot van 33cm, hiermee liet hij het gehele deelnemers veld mijlen achter zich. Zoon Frank werd hier op volgend tweede met vier zeebaarsjes onder de maat. En het podium werd vervolgens afgesloten door Bert Nijeboer met net als Maarten één boven en vier onder.

  De vis van de dag was vandaag de zeebaars, Jackie en Frank hadden beiden een zeebaars van 36cm, en na loting ging Jackie er met de prijs vandoor.

  Helaas kon de aanwezige jeugd geen vis op de kant krijgen.   

  De volgende wedstrijd staat voor 19 september, de anderhalf meter cup. De uitleg van de wedstrijd en de regelementen zijn te vinden op de website. De volgende clubwedstrijd staat gepland op 4 oktober bij de Bucksweg. Ik hoop jullie daar dan allemaal weer te zien!

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Uitslag wedstrijd 13 2019

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand

 • Verslag en uitslag wedstrijd 12 2019

  Zondag 3 november is de 12e wedstrijd van HSV Westkapelle vervist aan het strand van Oostkapelle ter hoogte van strandtent de Piraat. Dit parcours is gekozen door een voorstel bij de ledenvergadering. Zowel de laatste weken als vorig jaar zijn een aantal leden van onze vereniging hier wezen vissen. Hieruit kwamen positieve verhalen, wat moed gaf voorafgaand aan de wedstrijd.

  De wedstrijd begon om 9:10. 10 minuten later dan op de planning stond. Dit had te maken met het feit dat het anders oneerlijk en te gevaarlijk  zou zijn, omdat niet iedereen door de mui heen kon.

  De vangsten bestonden vandaag uit: bot, schar, wijting, schol, en zeebaars. Marien Flipse wist het beste met de omstandigheden om te gaan. Hij ving 13 vissen boven de maat en 7 vissen onder maat. Een totaal aantal punten van 2988 gram. Frank Peene werd tweede met 10 vissen boven de maat en 8 vissen onder de maat. 2047 gram aan vis. Peter Mesie is gelukkig weer op sterkte met zijn hand en werd 3e. Hij ving 9 vissen boven de maat en 4 vissen onder de maat, 2012 gram aan vis.

  Bij de dames ging Marloes Donkers er met het potje vandoor. Tevens werd ze 7e bij de senioren. Zij wist 5 vissen boven de maat en 3 vissen onder de maat te vangen, waaronder een zeebaars van 46 cm. Christel Verhage werd 2e met twee vissen boven de maat en 1 vis onder de maat. Els Wouters werd 3e dame met 4 vissen onder de maat.

  Bij de jeugd was er 1 deelnemer. Sep Peene ving 1 vis boven de maat en 1 vis onder de maat. Daarna mocht hij een welverdiend bonnetje en de medaille in ontvangst nemen.

  De volgende clubwedstrijd staat gepland op zaterdag 16 November bij het Plankje. De wedstrijd start om 09:00.

  Zaterdag 9 november staat het Open Nederlands kampioenschap op het programma. Deze wedstrijd wordt vervist in Noordwijk. Succes gewenst voor de deelnemers!!

  Tot aan de waterkant!

   peter mesie

   

  Volledige uitslag

  Soorten en aantallen

  Stand