HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Afgelopen vrijdagavond de voorlaatste wedstrijd voor de zomerstop gevist bij Zoutelande onder perfecte weersomstandigheden. De krachtige wind van eerder die dag was volledig weggevallen en tot zonsondergang kon er zowaar in een t-shirtje worden gevist. Ideale omstandigheden dus voor een avondwedstrijd, zeker als de vis ook nog eens mee werkt!

 

Vanaf het begin tot het einde van de wedstrijd werd er over het gehele parcours gewoon leuk vis gevangen. Vooral toen het donker begon in te vallen was het op sommige plekken een waar scharrenfestijn. Veel scharren waren rond de wettelijke minimummaat maar er werden ook enkele hele mooie exemplaren gevangen. De vangst bestond naast de velen scharren uit wat botten, een paar zeebaarsjes en wijtingen, een mooie tong en wederom 1 geep!

De 48 deelnemers wisten maarliefst 413 vissen op de kant te brengen; 207 bovenmaats en 206 ondermaats.  Half om half dus.

Marijn Gabriëlse ving 14 bovenmaatse vissen (11 scharren en 3 botten) en 5 ondermaatse vissen, goed voor de eerste plaats.  De eerste prijs bij de A-jeugd ging naar Joeri Minderhoud terwijl bij de B-jeugd Mart Verhage er met de eerste prijs vandoor ging. De grootste vis (een zeebaars van 773 gram) werd gevangen door Janko de Witte, hij won daarmee een waardebon geschonken door Golfbreker Zeeaas.

Daguitslag

Tussenstand