HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Zondag 24/9 stond wedstrijd 9 op het programma, de eerste na de gebruikelijke zomerstop. Er werd gevist bij het speeltuintje te Zoutelande onder prachtige nazomerse omstandigheden, al was de start wel wat fris.

Vanwege de aanhoudende vangsten van gevlekte gladde haaien op dit parcours was vandaag deze vissoort genomineerd tot 'vis van de dag'. Hoe leuk is het dan dat er bij de eerste keer ophalen al twee op de kant lagen! De start was dus veelbelovend, het vervolg iets minder...

IMG 5308

 

Er kwam slechts sporadisch een visje boven en ook het formaat was niet echt om over naar huis te schrijven. Tegen het einde van de eerste helft en tijdens de wissel was er ineens wat activiteit aan de oppervlakte te zien van jagende vis en opspringende visjes.
Vanwege de slechte vangsten op de bodem werd er de tweede helft door menigeen een kansje gewaagd aan de oppervlakte bijvoorbeeld door gebruik te maken van lange (dunne) haaklijnen met daaraan een drijvertje. Dit bleek een goede tactiek want er werden op die manier toch nog zomaar 21 makreeltjes gevangen.


De overwinning ging naar Marijn Gabrielse die naast de 'vis van de dag', een haaitje van 64cm, ook nog twee makreeltjes en een schar vist te vangen. De tweede plaats was voor Frank Peene gevolgd door Rik van Koeveringe die oa een mooie fint wist te vangen.
Beide jeugdleden Daan Kusse en Amber van der Zande wisten beiden vis te vangen, iets wat niet alle senioren konden zeggen...

 

Volledige uitslag

Soorten en aantallen

Tussenstand