HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Zondag 9 April stond de derde clubwedstrijd op het programma. Vroeg uit de veren want de aanvang van de wedstrijd was al om 8.00 uur. De weersomstandigheden waren werkelijk voortreffelijk; al begon de dag wat fris er stond niet of nauwelijks wind en in de loop van de ochtend kwam er een heerlijk zonnetje door.

Ondanks deze perfecte weersomstandigheden was het toch vrij lastig vissen. De zeer sterke stroming was hiervan de grootste boosdoener. Ook met zwaar zwaar ankerlood en goed uptide gooien bleef de boel maar amper op zijn plaats. Met als gevolg veel lijnen in elkaar, waardoor bij het binnendraaien niet voldoende tempo gemaakt kan worden, wat dan weer resulteert in vastzitten en materiaal verlies. Toen de tweede helft de stroming iets minder werd, kon er beter worden gevist en werd er ineens ook zeer behoorlijk gevangen, doubletten en tripletten schar waren daarbij geen uitzondering.

Janko de Witte wist met de moeilijke omstandigheden het beste om te gaan en won het potje met 11 bovenmaatse- en 6 onder maatse vissen goed voor 1455 gram, op de hielen gezeten door Frank Peene met 1445 gram. Frank Dekker pakte de derde plaats met 1328 gram.
Bij de dames werd Christel Verhage winnaar (989 gram), bij de J12 Amber v/d Zande en bij J15 Daan Kusse. De vangst bestond vooral uit schar met daarbij wat botten en wijtinkjes. Met 277 vissen over 41 deelnemers wederom een geslaagde wedstrijd, op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 29 April waarbij we de noord in gaan....

 

Volledige uitslag

Soortenoverzicht

Tussenstand