HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

VERSLAG CLUBWEDSTRIJD 1 - 2017

Op zaterdag 4 maart 2017 werd de 1e clubwedstrijd gevist bij het Kustlicht te Zoutelande van 09.00 – 12.30 uur. Om ongeveer 12.00 uur was het laagwater, dus bijna de hele wedstrijd werd met afgaand tij gevist.

Deze wedstrijd kenmerkte zich door afwezigheid van bijna alle cracks omdat hun voorkeur uitgingen naar deelname aan de selectiewedstrijd van het federatief kampioenschap kusthengelen te Hoek van Holland. Er deden echter toch nog 28 deelnemers mee, hetgeen niet echt tegenviel.

Het weer was best aardig: een flink briesje op de kop en bijna geen neerslag van betekenis. Wel was er weer een zeer groot schip, dat vrij dicht onder de kant voer, en de nodige opschudding veroorzaakte. Maar iedereen had het wel zo een beetje aan zien komen, want ik heb niets vernomen dat er iets is vermist of i.d.

Vantevoren was wel zo een beetje bekend dat het geen vetpot zou worden die dag en dat bleek ook in de uitslag. De vangst bestond uit: schar, wijting en bot.

De 28 deelnemers vingen 75 vissen waarvan 40 boven de maat.

Overigens tellen vanaf begin dit jaar de ondermaatse vissen vanaf 10 cm voor de helft van hun gewicht volgens onze tabel.

De wedstrijd werd gewonnen door Janko de Witte met 4 bovenmaatse en 3 ondermaatse vissen met een totaal gewicht van 888 wedstrijdpunten. Op de 2e plaats eindigde Frank van der Zande ook met 4 bovenmaatse maar met 1 ondermaatse vis. Zijn gewicht was 823 wedstrijdpunten. En op de 3e plaats eindigde nieuwkomer Marco van Vlimmeren ook met 4 bovenmaatse en 1 ondermaatse en een totaal van 589 wedstrijdpunten.

Bij de Jeugd (15) werd de wedstrijd gewonnen door Daan Kusse met 3 ondermaatse vissen en een totaal van 77 wedstrijdpunten, terwijl bij de jeugd ( 12) een prooi was voor Amber van der Zande met 1 ondermaatse vis en 60 wedstrijdpunten en die hiermee haar moeder voor bleef .

De eerstvolgende clubwedstrijd is op zondag 19 maart a.s. bij HAGA van 09.00 – 12.30 uur.

Geef tijdig op, want hoe meer er meedoen des te beter en leuker.

Gr. Janko

 

Volledige uitslag

Soorten en aantallen