HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Zaterdag 6 decembber is de laatste competitiewedstrijd van 2014 gevist.

 

Zoals de laatste jaren gebruikelijk was de locatie een verrassing, en dus was het om 7:00 verzamelen op de markt.

Uit de hoge hoed rolden de volgende locatie's:

De besten uit het klassement gingen naar Joossesweg, de anderen naar het Plankje, en de jeugd/bisnummers naar Kustlicht. Zo werden er totaal 5 vakken gevormd.

 

De stand vooraf:

In het zaterdagklassement stond Jan Minderhoud 12 punten voor op Frank Peene. Daarna kwamen de nummers 3 t/m 6 op ongeveer 25 punten.

Voor koningsvisser had Frank met 993 punten een comfortabele 41 punten voorsprong op Jan Minderhoud, gevolgd door Frank Dekker met 939 punten.

Echter doordat de slechtste 4 resultaten weggestreept mogen worden kunnen er altijd verrassende sprongen gemaakt worden.

 

De visserij:

Diegenen die naar de Joossesweg gingen verheugden zich al op een morgen vissen zonder vast te zitten. Welnu, jammer maar helaas. Ook hier is de zeebodem dusdanig dat het veel moeite kost om al het ingegooide terug te krijgen. En zoals zo vaak was er geen peil op te trekken waar het aan ligt. Combinatie tij en windrichting, en de plaats waar je staat?

Bij het Plankje en het Kustlicht was dit zo ongeveer als verwacht, sommige plaatsen waren wat "nukkig".

Dan de visserij; Deze viel qua aantallen iets tegen. de dubbele cijfers qua bovenmaatse werden slechts door 1 persoon gehaald.

 

Als eerste de jeugd:

Maarten Reijnhoudt was weliswaar de enige in de J12 categorie, maar kado kreeg hij het zekenr niet! Na eerst een vis verspeeld te hebben in de golfslag, én een mooie beet te hebben gemist kreeg hij het toch voor elkaar om een deftige bot te vangen. 35 centimeter, 499 gram.

IMG 0833

 

De J15 werd met afstand gewonnen door Mart Verhage. 5 boven, 5 onder waren goed voor de eerste plaats.

En bij beide winnaars had Pa weer het nakijken...

 

Dan de senioren:

Groep1, Joossesweg:

Peter Mesie liet nog maar eens zien dat hij de wintervisserij behoorlijk beheerst. Met 16 bovenmaatse vissen, en 2 ondermaatse won hij met afstand (letterlijk en figuurlijk) het vak van de "toppers", en de gehele wedstrijd. Tweede in dit vak was Frank Dekker, met 7 boven en 4 onder.

 

Groep 2, Joossesweg:

Winnaar hier was Kees Gillissen, met 9 boven en 2 onder. Tweede werd Marien Flipse met eveneens 9 boven en 2 onder. Echter, de vis van Kees was simpelweg groter.

 

Groep 3, Plankje

Winnaar hier was Jacky Minderhoud, 9 boven en 11 onder, totaal 20! vissen. Goed voor een tweede plaats totaal. Tweede was Joel Koppejan, met 7 boven en 3 onder bleek dat hij he na lange afwezigheid nog niet verleerd was.

 

Groep 4, Plankje

Winnaar Adriaan Dronkers, 6 boven en 5 onder. Tweede Mrtin Wondergem met 6 boven 3 onder.

 

Groep 5, Kustlicht,

Winnaar Johan Rombouts, 8 boven. Tweede Eddie Elzinga, 5 boven 3 onder.

 

Daguitslag voor klassement

 

Dan de eindstanden:

Geen schokkende veranderingen op de laatste dag, Jan Minderhoud wist zijn voorsprong te behouden voor het zaterdagkampioenschap.

Frank Peene had al het zondagkampioenschap op zijn naam staan, en voegde daar de titel van Koningsvisser, aantallen en bovenmaatse aan toe..

Frank en Jan, van harte!

 

Eindstand

 

 De volgende en laatste wedstrijd van H.S.V. Westkapelle dit jaar is de wildwedstrijd op 13 december, voor de gelegenheid omgedoopt tot  "Serious wildwedstrijd".

Dit omdat deze wedstrijd in het teken staat van Serious Request Westkapelle!