HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Op zondag 16 oktober werd de laatste jeugdwedstrijd van 2011 gevist.

De locatie was een beetje vreemd, maar qua vissen niet verkeerd. Er werd gevist op het strand bij de Trommelweg, bij "De zeven golven".

De vis moest deze dag van ver worden gehaald, wat de oudere jeugd liet zien. Joeri begon als een speer, met een draaitje van 3 scharren, gevolgd door een draai van 2. Dat was niet zijn schuld, één schar had twee haken geslikt...

Zijn concurrenten hadden een wat mindere plaats geloot, en moesten afrekenen met een Domburgs, en dus wat weerbarstig paalhoofd.. Het paalhoofd won... De jongeren konden deze afstand niet halen, en moesten genoegen nemen met een enkele bot..

Na de wissel (en een drankje + versnapering, waarvoor dank!)  kwam er wat meer leven in de brouwerij, in elk geval voor de jongere jeugd. De botjes begonnen wat meer te bijten, en zo raakte de één na de ander van de nul af. Op links deed Jarno Elzinga goede zaken, en op rechts Marije Elzinga..

Joeri bleef onverstoorbaar doorvangen, en bij het eindsignaal had hij 22! vissen gevangen.

Traditioneel werd deze laatse wedstrijd afgesloten met een frietje bij de sponsor, en hier werd ook de uitslag, en de eindstand van dit jaar bekend gemaakt.

De dagprijs was uiteraard voor Joeri Minderhoud, opgeteld had hij 513 cm gevangen. Tweede werd Jarno Minderhoud, met 155 cm

Derde deze dag, en eerst bij de J12 was Jarno Elzinga. Tweede bij de J12, en vierde overall was Marije Elzinga.

In de eindstand van de jeugdcompetie 2011 werd Joeri Minderhoud kampioen in de klasse J15. Een terechte kampioen, met drie 1e plaatsen, en twee 2e plaatsen. Tweede was Jelle Janisse, en derde Mart Verhage

In de J12 categorie werd, met een nipte voorsprong Hannah Slabber kampioen. Ze bleef Jarno Elzinga met 1 punt voor. Derde werd Marije Elzinga. Het bleek dus dat de meiden ook hun mannetje kunnen staan!

 

Met deze wedstrijd werd een geslaagde jeugdcompetitie 2011 afgesloten.

Mijn complimenten voor de jeugdcommissie, bedankt!

 

Daguitslag, en eindstand