HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Zaterdag 3 september was er voor het eerst sind lange tijd weer een wedstrijd in de kreek, de vierde jeugwedstrijd werd hier gehouden.

Even een stukje geschiedenis, op zaterdag 2 juli 1955 organiseerde H.S.V Westkapelle hier haar eerste "hengelwedstrijd"... hierover verder meer.

Om in de kreek te vissen is een vergunning nodig, en deze is geregeld én gesponsord door "Hengelsport Zuiderduin", waarvoor onze hartelijke dank!

Om 20:30 werden de lijnen ingegooid, ditmaal niet met leeglopers of zagers, maar met gewone regenwormen. Daarna de tukloodjes er aanhangen, en dan wachten op een "zakker", of tot dit "tegen de stok" klapte. Kreten die niet bij alle aanwezige senioren bekend waren. Dat er toch wel iets veranderd is t.o.v "vroeger" bleek doordat enkele geroutineerde kreekvissers beetverklikkers met geluid gebruikten.

Ook geen blauwe kisten en driepoten vandaag, maar een klapstoel en een paraplu. Deze bleek echter niet nodig, het was een zwoele zomeravond. Doordat de visserij in de kreek toch wat relaxter is dan die aan het strand, gingen de meesten er eens goed bij zitten. Jammer genoeg waren de vangste ook wat relaxed, en werd de eerste paling pas na anderhalf uur gevangen. Toen het donker werd kwam er op sommige plaatsen wat meer leven in de brouwerij, en werden er nog verschillende gevangen. 

 

Om 23: 00 werd het sein gegeven om op te halen, en kon de uitslag worden bekendgemaakt:

Winnaar was Jelle Janisse, met 2 palingen, 87cm.

Tweede was Robin Lous, 1 paling, 46 cm

Derde werd Rowin Schroevers, hij wist ondanks wat materiaalpech toch nog een paling te vangen van 44cm

Vierde was Rik van Belzen, met 43cm, dus maar 1 cm minder

Vijfde was Ivan Gabrielse, met 32cm.

De volledige uitslag en stand kunt u hier bekijken.

 

Ook kregen alle deelnemers nog een welkome aanvulling voor de viskist, wederom geschonken door  "Hengelsport Zuiderduin"!

 

Dat er in 56 jaar qua vangsten niet echt veel veranderd is valt op te maken uit het orginele verslag van de allereerste wedstrijd van H.S.V. Westkapelle:

Op zaterdag 2 juli 1955 om 14:30 vond de eerste hengelwedstrijd in de Kreek plaats waarvoor zich 19 deelnemers hadden opgegeven. De weersgesteldheid voor deze wedstrijd was zeer gunstig, waardoor er onder de sportvissers veel spanning heerste wie voor deze viswedstrijd het kampioenschap zou behalen.
Ondanks de geringe vangst was de uitslag van deze wedstrijd als volgt:
1e prijs: A.Louwerse, 1 paling van 53cm.
2e prijs: K.Pouwelse, 1 paling van 47,5cm
3e prijs: J.Louwerse, 1 paling van 46,5cm
De tijd voor deze viswedstrijd was bepaald van 14:30 tot 17:00 uur.
Al met al was deze eerste wedstrijd dan ook zeer geslaagd.