HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Op 30 oktober is in Westkapelle het NK voor junioren en dames vervist.

Als parcours was deze keer niet gekozen voor de gebruikelijke plaatsen zoals het Kustlicht of Zoutelande maar was gekozen voor het strand ter hoogte van de Baaiweg, ten noorden van Westkapelle.

Qua visserij lijkt mij dit een goede keuze geweest, omdat er ook voor de jongeren vis binnen werpbereik bleek te zitten.  

Van het begin af aan kwam er niet vaak, maar toch regelmatig een visje op de kant, en zeker tegen het einde kwam bij de "grote"jeugd de vis los.

Deze hebben dan ook het voordeel wat verder te kunnen werpen, wat voor wintervis zoals schar en wijting toch wel een voordeel is.

Bij de B-jeugd was het meer op botten te doen, met af en toe een zeebaarsje. Pas tegen het eind werden er hier en daar wat wijtingen gevangen.

 

Van H.S.V Westkapelle was de deelname bij deze thuiswedstrijd groot, met 5 dames, 18 B- jeugd, en 4 A-jeugdleden.

Het aas voor de jeugdleden was beschikbaar gesteld door De Golfbreker, de we vanaf deze plaats daarvoor speciaal bedanken!

Het thuisvoordeel (alhoewel, het parcour lag wel erg ver naar het noorden toe) kon jammer genoeg niet omgezet worden in klinkende overwinningen, al scheelde het niet veel!

Joeri Minderhoud viste bij de B-Jeugd een knappe 2e plaats, op maar 3cm van de latere winnaar! Bij de dames scheelde het weinig of Els Wouters stond op het podium, ze viste een knappe 2e plaats in haar vak en werd daarmee 4e. Bij de A-jeugd viste Kristiaan Minderhoud ook een 2e plaats in zijn vak, hij werd daarmee 6e.

 

 

De (voorlopige) uitslag:

 

Dames

1. Linda van de Velde   1.41m

2. Eline Vredeburg       1.30m

3.Regina Jongenelen     0.97m

4.Els Wouters              1.12m

 

A-Jeugd

1. Jeroen den Engelsman 4.48m

2. Arjan van Moort            3.40m

3. Niels Janse                  2.26m

 

B-Jeugd 12 t/m 15 jaar

1. Yourdi Beers                1.79m

2. Joeri Minderhoud       1.76m

3. Ricky van Gastel          1.47m

 

Klik hier voor het verslag en de uitslag van Sportvisserij Nederland.

 

Klik hier voor diverse foto's