HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Op 11 september vond de grote wedstrijd "H.S.V.Westkapelle" plaats.

Vooraf had eigenlijk niemand een idee wat, en of er iets gevangen zou worden. Bij het "voorvissen" waren er wat botjes gevangen, maar omdat het mooi weer was was eigenlijk alles mogelijk.

Je zag op het strand dan ook een compleet arsenaal aan onderlijnen liggen, van gecompliceerde "portugese"onderlijnen met drijvertjes tot de ouderwetse bezemafhouders, en van geepdobbers tot makrelenlijntjes. Om 11:30 vlogen dan 175 loodjes, dobbers en andere constructies het water in. Na een half uurtje bleek dat er van alle soorten vis zat, ikzelf was controleur van 1 tot 30 en had na een half uur al 5 soorten vis op de boek staan!, waaronder fint, bot, zeebaars en makreel. Na het eerste half uur werd het wat minder, maar de mensen die een putje of randje hadden gevonden bleven regelmatig hun visje vangen. Kay Crucq, van korps Westkapelle 3, deed goede zaken in vak C door een harder te vangen van 62 cm. Doordat hij erg licht viste moest hij deze vis zeer voorzichtig binnenhalen, en er stonden dan ook behoorlijk wat (angst)zweetdruppels op zijn gezicht... Lees hier een ooggetuigenverslag. Ook in andere vakken zaten er uitschieters bij, finten van boven de 40 cm, en makrelen.

Mooi bij deze wedstrijd is ook de verschillende soorten deelnemers, wat varieert van fanatieke wedstrijdvissers tot aan complete families die er gewoon een mooie dag van maken. Dit viel ook te zien aan het aantal deelnemers bij jeugd, in totaal 29!

De laatste anderhalf uur werden met het opkomende water nog wat kleine zeebaarsjes gevangen, waarmee sommige deelnemers hun klassering behoorlijk naar boven bijstelden. Om 15:30 werden de lijnen voor de laatste maal opgehaald, en gingen de deelnemers 3 tinten bruiner/roder het duin weer over.

Terug in "Herrijst" kon de eindstand worden opgemaakt, en nadat de ergste dorst verholpen was vond de prijsuitreiking plaats.

Door de bijdragen van sponsoren was het mogelijk een een zeer mooie prijzentafel samen te stellen, en we kunnen ze daarvoor niet genoeg bedanken!

Winnaar overall was Kay Crucq, vak C met in totaal 2.41 meter vis. De andere vakwinnaars, in de juiste volgorde, waren Joël Koppejan, vak B, met 2.27, J.van Rijswijk, vak D met 1.90, Ruud van Noort, vak A, eveneens met 1.90 maar met minder vissen, en Patrick van Sas, vak E met 1.23.

   

 

Eerste dame was Mila Wijnhorst, met 1.01 meter, ruim boven haar echtgenoot. En zij was niet de enige vandaag! Zij mocht naar huis met een trofee, en een boodschappentas met aangepaste inhoud.

Bij de jeugd t/m 12 jaar was Sonja van de Vliet de beste, en bij de jeugd t/m 15 Joeri Minderhoud.

  

Nadien kregen alle deelnemende jeugdleden nog een leuke tas met inhoud, wederom mogelijk gemaakt door de sponsoren! Bedankt!

De prijs voor het beste team ging naar team " Hengelhuis Maassluis" , bestaande uit J.Van Rijswijk, Rob Joosse, H.Polhuis, Bert Heukels en B.Bosma.

De volledige uitslag vindt u hier.

 

Hieronder nog wat cijfers:

Aantal deelnemers ingeschreven 181, aantal gevist 175.

Waarvan 10 dames, 10 jeugd tot en met 15, en 19 jeugd t/m 12.

Totale gevangen lengte was 75.20 meter, totaal aantal vissen was 379

 

We hopen iedereen weer terug te zien in 2011, de datum is dan 17 september.

 

Peter Slabber