HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

PENN KORPSCOMPETITIE 2017

De kop van de PKC 2017 is er weer af. Afgelopen zaterdag is de eerste van de vijf meetellende wedstrijden vervist. Sinds vorig jaar geldt deze competitie als het Nederlands kampioenschap voor clubteams. Behalve de eer van een hoge klassering azen veel teams op een einduitslag bij de eerste twee plaatsen. Voor de teams die bij de eerste 2 eindigen, geldt dat zij mogen deelnemen aan het Wereldkampioenschap Kustvissen voor clubteams. Deze opzet voor het bepalen van de Nederlands kampioen spreekt mij zeer aan. Over een competitie van vijf wedstrijden zal vaak het beste team bovenaan staan.

De wedstrijd is vervist op de stranden tussen Hoek van Holland en ’s-Gravenzande. De dagen voorafgaand aan de wedstrijd werd er bij het proefvissen veel vis gevangen in de vorm van botten en zeebaarsjes. Wel werd toen ook al duidelijk dat niet op elke plek goed vis was te vangen. Een goede uitslag wordt dan ook deels bepaald door een gunstige loting. De voorspelde windkracht 5 tot 7 uit westelijke richting viel gelukkig iets mee waardoor er nog goed te vissen viel.

NN20

De vangsten tijdens de wedstrijd waren redelijk tot goed te noemen waarbij vak A achterbleef ten opzichte van de andere vakken. Opvallend was het dat sommige deelnemers lange tijd geen vis konden vangen en ineens trekken van twee en drie hadden. Het strand/zee van Hoek van Holland wordt gekenmerkt door afwisselende muien en zandbanken waarbij het vaak zoeken is waar de vis zich ophoudt.

NN6

Vanuit onze vereniging doen er dit jaar vier teams mee. Spijtig genoeg hadden zowel het team Westkapelle 1 als team Nightwish een valse start. Zij eindigden op plaatsen die zeker niet bij hun sterkte horen. Vorig jaar heeft Westkapelle 1 , na ook een slechte eerste dag, bewezen dat een hoge klassering niet is uitgesloten. Met vier top 3 noteringen eindigden zij nog keurig als derde.
Het debuterende team Westkapelle 3 bestaande uit Eddie, Piet, Peter, Adriaan en Mario eindigde als tiende en kan met deze uitslag nog goed omhoog kijken. Het P-Line team waar ik in vis, eindigde als vijfde en daar waren we zeker niet ontevreden over.

NN13

Het team van de Watergeus dat het afgelopen jaar Nederlands kampioen werd, liet zien dat zij het te kloppen team zijn. Ook nu werden zij met overmacht winnaar van deze wedstrijd. Zo wisten zij drie van de vijf vakken te winnen en bewezen zij dat zij het vangen van botten tot in de perfectie beheersen. Ook het team van Spro, de wereldkampioen van 2016, deed met een tweede plaats goede zaken.

In april is de volgende wedstrijd in Noord Holland bij Groote Keeten. Dit parcours is vergelijkbaar met dat van Hoek van Holland en ook hier verwacht ik een visserij op met name bot en zeebaars.

 

De volledige uitslag en stand staan hier

Frank Dekker.