HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Op zaterdag 27 december stond de laatste viswedstrijd ,en wel de vrije wedstrijd in het noorden ,op het programma. Vanaf 09.00 uur werden de 50 deelnemers door gastheer Piet en gastvrouw Christel een hartelijk welkom geheten  en onder het genot van koffie met een bolus,  konden de deelnemers de sterke verhalen van  elkaar alvast aanhoren en de tactiek  van de dag bespreken. Eén  deelnemer had zich afgemeld wegens ziekte, nog enkele anderen deden jammer genoeg om onduidelijke reden niet mee. Door de parcourscommissie werd besloten, na goed en wijs beraad, om in de buurt van de Joossesweg te gaan vissen omdat de wind bij de Baaiweg pal op de kust stond en de golven best wel al hoog waren. Hier moest bij het uitzetten van het parcours geïmproviseerd worden omdat enkele zuiderburen het verkozen hadden om te proberen hier enkele platvisjes te vangen in plaats van mooie kabeljauw of wijting  aan hun eigen kust.


Iedereen die nog geen gezicht of gehoor beschadiging had opgelopen na het startsein, kon om 11.00 uur  “onder goede weersomstandigheden” beginnen. De meeste sneeuw  en regen  was  immers  al in de nacht en vroege ochtend gevallen, en na een frisse start was het op een enkele spat regen na droog.  Met af en toe een windvlaagje in de rug, was het goed uit te houden op het strand. Later bij de prijsuitreiking  werd er zelfs gewaagd van prachtig weer!

Dat bij de eerste worp  het vizier nog niet bij iedereen op scherp stond,  bleek even later want er was een visser  die het voor elkaar kreeg om bij het ophalen,  de onderlijn van iemand die aan de andere kant van het strand stond, mee te nemen. Daarna ging het beter. Er werd in hoofdzaak kleine wijtingen gevangen  en regelmatig  ook mooie scharren, soms met 2 of zelfs 3 tegelijk.  Soms werd er ook een lobbe of zeebaarsje opgehaald. Door sommigen werd er wel eens en onderlijn verspeeld maar over het algemeen viel de materiaal schade mee en kon er goed gevist worden.

Tussen de bedrijven door werden we getrakteerd op “een mondje vol” en een heerlijke warme oliebol.
Om 14.00uur klonk een bescheiden eindsignaal en na ingepakt te hebben ging iedereen weer terug naar de loods aan de Meerkerkweg. Hier werden we door Petra en Marloes verrast met een heerlijke kop  warme erwten-  of tomatensoep met een broodje. Verder werden er warme gebakken tongetjes, lekkerbekjes, scholfilet en kibbeling uitgedeeld, wat natuurlijk bij vrijwel iedereen goed in de smaak viel. Voor degene die niet van vis hield, werden zelfs kroketten en frikadellen gebakken.
Na dit alles verorberd  te hebben werd door Piet het eindresultaat van de wedstrijd bekend gemaakt.   

Eerste bij de senioren  was (super!)Mario de Vilder die voor de 2de keer deze wedstrijd wist te winnen met liefst 20 vissen!

IMG 0902

Tweede werd Jan Minderhoud met 18 vissen  en derde Adriaan Dronkers eveneens met 18 vissen. Verder waren er nog diverse vissers die met aantallen in de dubbele cijfers in de prijzen vielen en een keuze konden maken uit de prachtige prijzentafel.
Bij de A jeugd werd Lars Rombouts eerste met 16 vissen (super Lars!) en bij de B jeugd Roland Peene. Ook  Ivan Gabrielse deed goede zaken  en de vuurwerkprijzen waren bij deze jongste deelnemers erg in trek.

IMG 0905IMG 0911
Op  wedstrijdnummer werden er nog twee, door Eric huisgerookte zalmfilets, verloot die daarna van de  winnaars door iedereen mochten worden geproefd. Ook de “espe”onderging een zelfde lot.  De door Corné  gewonnen seranoham werd met veel elan door fijnslager Adriaan aangesneden. 

IMG 0917

In zijn enthousiasme sneed hij zichzelf in zijn vinger,maar een pleister bracht uitkomst voor deze kwetsuur.
Hierna werd er nog wat nagepraat en geëvalueerd.  Nadat een en ander opgeruimd was en elkaar een goede jaarwisseling gewenst te hebben,  ging iedereen zijns weegs en met een goed gevoel naar huis terug. Degene die er dit keer niet bij waren hebben naar mijn mening zeker iets gemist.
Piet, Christel , Jacky en Mart,  weer bedankt voor het organiseren van dit super gezellig onderonsje. Ook sponsors en alle andere vrijwilligers hartelijk bedankt, zonder jullie had alles niet zo goed kunnen verlopen.
Graag tot de volgende keer.  Een gezond en visrijk 2015 toegewenst!
Groet, Maarten