HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Goed voor het aquarium

 

Zaterdag 27 september werd de tweede helft van de competitie 2014 gestart met een wedstrijd bij het Kustlicht.

Er werd behoorlijk wat aan materiaal meegesleept naar het strand, lichte hengels, zware hengels, en lood in alle soorten en smaken.

Dat gaf al aan dat de deelnemers niet zeker waren รณf , en wat er gevangen zou worden. Ook werd er rekening gehouden met veel materiaalverlies, omdat er waarschijnlijk de afgelopen zomer behoorlijk wat zou zijn blijven hangen in de kleirand ter plaatse. 

Dat materiaalverlies bleek zoals gewoonlijk zeer plaatselijk te zijn, het kon zo zijn dat je zelf de wartels in tweeen trok (Ja we starten daar met dikke lijn) terwijl je buurman fluitend kon binnendraaien.

De beste manier om niets te verspelen bleek een combinatie van dikke draad en een loodlifter.

 

De visserij was tam. Of het te maken had met het mistige weer, of het wegvallen van de wind de nacht ervoor, geen idee.

Het merendeel wat werd gevangen was ondermaats, ruim ondermaats zelfs. Volgens de voorzitter was het een prima maat voor een aquarium...

Ook qua soorten zou je er gemakkelijk een representatief Noordzeeaquarium mee kunnen vullen. Ik noem er even een paar op: Kleine pieterman, rode poon, pitvis, schol, bot, zeebaars, schar, en wijting.

Het was dus zaak om een bovenmaatse vis te scoren voor een goede uitslag.  Wie dat deed was Janko de Witte, die met een deftige bot en nog vier ondermaatse de beste score haalde.

De nummers twee en drie waren Kristiaan en Joeri Minderhoud, de broederstrijd viel deze keer in het voordeel van Kristiaan uit.

 

Winnaar bij de jeugd t/m 12 jaar was Maarten Reijnhoudt, meet een knappe 9e plaats algemeen.

Winnaar J15 was Mart Verhage

 

Voor de statistieken, er werden vandaag 14! bovenmaatse vissen gevangen, en 68 ondermaatse..

 

Volledige uitslag

Stand