HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Op woensdag 28 december werd voor de 4e keer de eindejaarsviswedstrijd gehouden.

Voor deze wedstrijd, waar de gezelligheid voorop staat, hadden zich maar liefst 82 personen, waaronder veel jeugdige deelnemers en zelfs Duitse, zich ingeschreven. De bedoeling was om weer op het “nieuwe” strand in het noorden ter hoogte van de Baaiweg te gaan vissen. Omdat er nogal wat wind stond werd besloten om uit te wijken naar de zuidstranden tussen de boulevard en het aardappeldal waar de golfslag wat minder was.


Vooraf had iedereen in de loods van Piet Verhage aan de Meerkerklaan zijn gelote nummer kunnen ophalen onder het genot van koffie of limonade met een bolus. De verwachting was dat er veel gevangen zou worden omdat Janko de dag ervoor maar liefst  88 stuks had gevangen.
Maar de enen dag is de andere niet zou later blijken. Nadat het startschot om half 11 geklonken had, gooide iedere deelnemer zijn of haar geaasde onderlijn richting de overkant. Tijdens de wedstrijd, waar het eerste uur maar af en toe een visje naar boven kwam, werd duidelijk dat dit een wedstrijd zou worden waar weer de meest ervaren vissers met de verste worpen weer in de top zouden eindigen. Zo kwamen in het tweede uur de vissen soms met 3 tegelijk het strand op en in het derde uur was het weer minder.


Toch bleef het een (ont)spannende wedstrijd waarbij de catering ook niet vergeten werd. Tijdens deze krachtmeting werden diverse versnaperingen uitgedeeld zoals een lekker drankje met een oliebol. Toen om half 2 het eindsignaal was gegeven haalde iedere deelnemer voor de laatste keer op. Hierna bleek dat Janko’s buurman met 20 vissen eindwinnaar was geworden terwijl hijzelf maar 2 vissen had aan te bieden. Zo zie je maar weer, de ene dag is de andere niet wat betreft visvangst.


Na afloop werd de prijsuitreiking  gehouden  waarbij Piet de” bokaal der bokalen”  overhandigde en er weer heerlijke dingen te nuttigen waren die door de gastvrouwen Christel , Wanda en Sabine werden aangeboden zoals soep, gebakken tongetjes, kibbeling en vele andere lekkernijen, ook in vloeibare vorm.

Toen de prachtige prijzen tafel uitgedeeld was werd er nog een “espe” verloot. De winnaar was Wilbert de Bas, uit Wissekerke.

Er werd direct even voorgedaan hoe je zoiets aan moet snijden...


Aan het eind van de middag ging iedereen dan ook met een goed en voldaan gevoel weer naar huis. Piet, Mart en Jacky, hartelijk dank voor het organiseren van dit supergezellige evenement en ook alle lof voor de dames van de catering en andere vrijwilligers zoals parcoursuitzetters, puntentellers en sponsoren.     
En natuurlijk ook nog de uitslag:

Senioren:

1: Frank Dekker, 458 cm

2: Marien Flipse, 414 cm

3: Eddie Elzinga, 368 cm

 

Jeugd tm 15 jaar:

1: Jarno Minderhoud, 201 cm

2: Joeri Minderhoud, 188 cm

3: Wout Gillissen, 141 cm

 

Jeugd tm 12 jaar:

1: Jarno Elzinga, 89 cm

2: Sonja van der Vliet, 64 cm

3: Yorick Faasse, 57 cm