HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Jeugdviswedstrijd Wenduine 27 augustus 2011 weer zeer succesvol!

 

Net als voorgaande jaren zijn we ook dit jaar afgereisd naar Wenduine in België voor de internationale viswedstrijd voor de jeugd, die de Tarpoenvissers organiseren. In totaal deden 13 jeugdleden van onze club mee. Het is al jaren een zeer goed georganiseerde wedstrijd met een super prijzentafel. Het is jammer niet er niet meer jeugdige vissers deelnemen aan zo een leuke wedstrijd.

Jammer dat net als bijna de gehele zomer ook deze dag het weer niet mee zat. Liep voorgaande jaren iedereen in korte broek en shirt, dit jaar bestaande de outfit uit regenkleding. Een behoorlijk deel van de wedstrijd viel de regen met bakken uit de lucht. De wedstrijd werd met een halfuur ingekort.

 

Er werd gevist in 3 categorieën, jeugd tot 12 jaar, jeugd van 12 tot 16 jaar en jeugd boven de 16 jaar. Voor elke categorie waren 3 bekers beschikbaar, er was een speciale prijs voor de grootste vis en de meeste vis en voor alle vissers. Verder konden alle vissers een prijs kiezen van de zeer rijk gevulde prijzen tafel.

Ook de vangsten, die voorgaande jaren uit zeebaarzen en harders bestond viel die jaar tegen. Er werden hoofdzakelijk botten gevangen en slecht een enkel klein zeebaarsje. Maar ondanks dat de vangsten tegen vielen deed onze jeugd het weer uitstekend. We gingen met 7 van de 9 bekers naar huis en de derde beker in de categorie voor de oude jeugd niet kon uitgegeven worden, omdat er maar 2 vis hadden gevangen.

Hierbij de uitslag

Jonge jeugd                        Middelste jeugd                                 Oude jeugd                                                        

1. Jarno Elzinga                  Wout Gillissen                                     Matthijs Janisse

2. Siebe Kodde                   Jarno Minderhoud                             Kees Gillissen

3. Belgische visser             Jelle Janisse       

Grootste vis:  Matthijs Janisse met een bot van 26 cm

Meeste vissen: Matthijs Janisse, Wout Gillissen en Jarno Minderhoud, allen 3 vissen.

 

Groet,

 

Jan