HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

"Je kunt alles regelen, behalve het weer"

 

Dit was bij de zomeravondwedstrijden wel heel er van toepassing. De eerst wedstrijd stond gepland voor 14 juli, maar vanwege windkracht 7+ en harde regen hebben we deze moeten aflasten. Voor zover ik weet was dat de eerste keer.

Op 28 juli was er voor de deelnemers een nieuwe kans, en bij een rustig visweertje werd er over het hele parcours leuk gevangen. Zo'n beetje alle soorten werden binnengedraaid, van horsmakreel tot schar en van wijting tot geep. Ook werden er krabben en kreeft gevangen, deze tellen niet maar zijn wel lekker!

Winnaar van deze avond was Kees Gillissen, met 11 vissen kwam hij tot 200cm. Hij werd op de voet gevolg door Jackie Minderhoud, met eveneens 11 vissen maar 9cm minder. Derde was Sjaak Verburg met 183 cm.

 

De afsluitende wedstrijd werd op 11 augustus gehouden, en ook bij deze wedstrijd liet het weer zich niet van zijn beste kant zien. Wat eerst leek op een frisse bries, draaide uit op een soort van storm met daarbij harde regen. Hierdoor bleven niet alle 95 deelnemers tot het eind toe doorvissen. 

Ondanks het weer werd er toch regelmatig een visje gevangen. Beste van deze avond was Marijn Gabrielse, die met 7 vissen 164cm op liet schrijven. Tweede was Kees Gillissen, die met één vis minder 126cm had. Derde was iemand uit de "recreanten" categorie, Johan de Witte had met 5 vissen 124cm.

Het zomeravondklassement werd gewonnen door Kees Gillissen, die met 3 klassementspunten (een eerste en een tweede plaats) nogmaals bewijst dat hij met de senioren redelijk.... meekan. Jackie Minderhoud was tweede in dit klassement, derde werd Wim de Visser. Deze derde plaats krijgt nog meer glans omdat Wim in de recreanten categorie uitkomt.

Klik hier voor de uitslagen senioren.

 

De jeugd.

De jeugd was bij bede wedstrijden goed vertegenwoordigd, en dat doet ons als vereniging veel plezier. Ook wisten ze de senioren goed partij te geven, menig vader kreeg klop van zijn kinderen! Waaruit dan ook weer blijkt dat de vis niet altijd ver weg zit.

Op 28 juli werd Ilse Huinink eerste bij de jeugd t/m 12 jaar met 44 vm, en Jarno Minderhoud werd dit bij de jeugd t/m 16 jaar. Hij ving 10 vissen, totale lengte 173 cm.

Op 11 augustus was Mano Verburg eerste bij de jeugd t/m 12 jaar met 4 vissen, 98cm, en Krisof Peene eerst bij de jeugd t/m 16 jaar. Dit eveneens met 4 vissen, totaal 75cm.

Ik vind ook dat alle jeugdvissers bij deze wedstrijd een compliment verdienen, de weersomstandigheden waren erbarmelijk!

 

In het klassement over twee wedstrijden werd Mano Verburg eerste bij de jeugd t/m 12 jaar, met een tweede en een eerste plaats. Jarno Minderhoud werd dit bij de jeugd t/m 16 jaar, eveneens met een eerste en een tweede plaats.

Klik hier voor de jeugd uitslagen

 

Samengevat denk ik dat we toch mogen spreken van een geslaagde zomeravondcompetitie, op een kleinigheidje met het weer na...

Het aantal inschrijvingen was groot, en er werd over het gehele parcours leuk gevangen. Dit gecombineerd met een mooie prijzentafel, mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren.

We hopen u volgend jaar (of eerder, bij de grote wedstrijd H.S.V. Westkapelle) weer terug te zien!