HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

H.S.V Westkapelle succesvol op voorselectie 2011!

Een trotse Eddie krijgt de prijs uitgerijkt door Ben Bionda 

 

Met drie van de vier korpsen geplaatst, en een glorieuze overwinnaar mag je dat wel stellen.

Eddie Elzinga viste iedereen compleet, maar dan ook echt compleet naar huis. 17 vissen, het totaal aantal centimeters ben ik even kwijt, maar in elk geval 3.08 METER meer dan de nummer twee.

Ook als vereniging werd er sterk gevist, drie korpsen plaatsten zich voor het NK. Dit betekent dat we op het NK met 16 personen zijn vertegenwoordigd!

Het parcours was uitgezet van de Baaiweg tot achter de Golf-links, dit was van te voren bekend gemaakt door Sportvisserij Nederland.  Zodoende werd er van te voren veel proefgevist, en de vangsten hierbij waren erg goed. Maar, zoals zovaak, draaide de wind op vrijdag naar het noordoosten, en werd het op de wedstrijddag een taaie visserij.

De meeste gevangen vissen waren botten, met af en toe een zeebaars(je) en kleine scholletjes.

Om 10:00 werd er gestart door 216 deelnemers, verdeeld over 37 korpsen en 31 individuelen. Van H.S.V. Westkapelle deden 4 korpsen en 3 individuelen mee, in totaal dus 22 man, en 1 vrouw

Eddie ging in vak E vanaf het begin als een speer, na ongeveer een uur had hij er al zeven. Dit tempo kon hij volhouden, met als resultaat 17! vissen met een lengte van 4.56 meter. Hier kon echt niemand aan tippen, de volgende in het klassement, de nummer 1 van vak D, had 7 vissen, 1.48 m. Een verschil dus van 3 meter en 8 centimeter.

In al dit geweld sneeuwde de prestaties van de andere leden een beetje onder, met name de knappe 2e plaats in het vak, 8e overall  van Joel Koppejan.

Ook de rest van H.S.V. Westkapelle viste sterk,  wat blijkt uit het feit dat er 3 korpsen mogen deelnemen aan het NK in oktober. Korps 1 haalde een 4e plaats, Korps 2 een 5e en Korps 3 (de afdeling "zuid") een 7e plaats. Dit ondanks dat er bij korps 2 en 3 mensen zonder vis waren. Deze dachten aanvankelijk dat ze het verknoeid hadden voor de rest, maar het werd (uiteraard) goed gecompenseerd door de vangsten van de andere korpsleden. Hun nul had dus verder geen gevolgen, op een paar stekelige opmerkingen na dan...

 

Al met al een succesvolle dag voor H.S.V. Westkapelle, met een prachtige winnaar, en zeer goede teamprestaties!

Lees hier het verslag en de uitslag bij Sportvisserij Nederland