HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Na twee jaar afwezigheid vanwege corona en een jaar waarin we twee keer werden teruggefloten door het KNMI vanwege code geel vond vandaag de eindelijk de 12e editie (jaar 10) plaats van het vissen voor de schooljeugd.

Dat we te maken hebben met een jubileumjaar bleek niet uit de vangst. 1 op 16 is een mooie verhouding als het gaat om brandstofverbruik maar niet best als het gaat om 1 vis per 16 deelnemers. Dat de vis het liet afweten mocht echter de pret niet drukken.

Na de uitleg van Peter onderaan de Zwamme trokken 16 enthousiaste jongens en meiden van beide basisscholen naar het strand en wierpen even na 15:30 uur hun loodvrije loodjes richting Engeland.

JVW26052023 5JVW26052023 2

 

Waar de wedstrijdleiding nog wat ontberingen zag in de vorm van een felle noordoosten wind, vollopende muien en te helder water maakten de jongens en meiden van de nood een deugd en genoten zij van alles wat het strand te bieden heeft. Van opperste concentratie was dan ook geen sprake al hoopte iedereen een visje te vangen. Dat was alleen Jasmijn gegund. Zij ving een scholletje van 15 cm. Ook werden er diverse krabben gevangen.

 

JVW26052023 3JVW26052023 4

Alle deelnemers konden ook als vanouds rekenen op de professionele begeleiding van leden van HSV Westkapelle en werden voorzien van gratis visaas, beschikbaar gesteld door Hengelsport Zuiderduin. Voor ieder kind was er een pakje met pieren en zagers. Ook aan koek, sap en koffie was weer gedacht en gratis beschikbaar gesteld door Christel van “bij de Koster”. Niet alleen was er voor de winnaar een mooie prijs beschikbaar gesteld door Hengelsport Zuiderduin maar kon ook elk kind een prijsje en zakje snoep mee naar huis nemen.

De organisatie bestaande uit Peter en Han bedanken iedereen voor de hulp (in het bijzonder Piet, Piet en Maarten) of deelname en kijken tevreden terug op zonnige viswedstrijd voor de schooljeugd.

JVW26052023 1JVW26052023 6