HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Na de meters in GuineƩ-Bissau was het weer tijd om in Nederland ook op zoek te gaan naar de meters. Wat zwemt er eigenlijk van 1 meter plus in Nederland rond. In het zoute water spreek je dan al gauw over inheemse soorten zoals een haai of een rog, de kabeljauwen van een meter vergeten we voor het gemak maar even. Om die meter te kunnen behalen moest er dus gekozen worden voor het zoete water. Hier kun je met kunstaas diverse vissen vangen, baars, snoek, snoekbaars en roofblei. Enkel de snoek bereikte uit deze selectie de magische grens van een meter. Vrijdag 28 februari werd koers gezet richting Gorinchem, waarvandaan ik 3 dagen wilde gaan vissen.

Vrijdag 28 februari werd een mooi water opgezocht waar een redelijk visbestand aanwezig is. Het is echter wel een endje varen voordat je de toplocaties hebt bereikt. Maar eenmaal op de goede stek ving ik slepend met een jigkopje van 14 gram en een groene shad als snel een mooie snoekbaars.

1

Op deze stek ving ik vervolgens nog 4 snoekbaarzen, allemaal van ongeveer hetzelfde formaat. Op de terugweg werd ik vergezeld door een bever die mij niet in de gaten had. Ik kon hem naderen tot een halve meter en toen was hij na een klap met zijn staart weer verdwenen. Even later voel ik een aanbeet op dezelfde groene shad en vervolgens hangt er en dood gewicht aan. Ik verwacht dat ik vast zit aan een boom, maar opeens begint die boom te bewegen. Dan is het duidelijk hier hangt een mooie snoek aan. Helaas is de snoek niet van plan om te vechten en binnen luttele tellen ligt ze al naast de kayak.

2

Zaterdag 1 maart twee andere stekken aangedaan en na 2 minuten op het water hangt er alweer een snoek aan, helaas lost deze vis zich en vangen we voor de rest van de dag niks meer! Zondag 2 maart weer op zoek naar een nieuwe stek. Afgesproken met 4 man, en dan is de kans op vis toch altijd wat groter. Ook hier mis ik na enkele minuten in het begin al twee vissen. Maar een endje verder komt de vis wel een beetje los. Eerst vangt Martin een mooie snoek en daarna haak ik zelf ook een sterk snoekje, weliswaar geen monster, maar alsnog een prachtvis om te vangen. Helaas lost de vis zich net naast de kayak. Niek en Martin vangen op deze plek allebei een mooie baars. Nadat we omgedraaid zijn vissen we langs een stuk waar redelijk wat vis lijkt te liggen op de fishfinder. En ja hoor Niek vangt hier al trollend met een plugje een snoek en een snoekbaars. Zijn hatrick voor de dag is compleet.

3

Zelf vang ik op de terugweg langs een rietkraagje nog een klein snoekje en daarna zijn we naar de startlocatie gevaren. Een weekend met prachtig weer en een hoop nieuwe kennis!

4

5

Groet,

Thomas