HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Flinke draai om de oren gehad

 In de derde wedstrijd is ons plannetje niet uitgekomen. De bedoeling was om zowel Kroatië als Engeland voor te blijven, maar dat is op een grote teleurstelling uitgelopen. Engeland won vandaag zelfs voor Frankrijk en Kroatië. En omdat Spanje, dat ook een mindere dag had, vlak voor ons vierde eindigde, moesten wij het met een schamele vijfde plaats doen. Geen goede uitslag en we moeten eerlijk zijn, we stonden tussen de Fransen en de Engelsen in ………… Niets lukte! Harders losten, we vonden de juiste spots niet en bij de weging verloren we bijvoorbeeld een vak met 2 gram! Het SPRO/Sportvisserij Nederland team keerde dan ook teleurgesteld terug naar het hotel. Toch zijn er nog mogelijkheden. De gouden en zilveren plak zijn nu buiten bereik, maar voor het brons komen nog drie landen in aanmerking: Kroatië met 10 punten, Nederland met 11 punten en Frankrijk met 12 punten. Morgen moeten we twee plaatsen vóór Kroatië vissen en Frankrijk achter ons houden. Als wij tweede worden  mag Kroatië zelfs net achter ons derde worden, vanwege het vele gewicht aan vis dat wij meer hebben gevangen dan hen. Het kan dus nog spannend worden!

Dan onze uitslagen van vandaag. Kristiaan werd keurig tweede in zijn vak met maar 50 gram achterstand op vakwinnaarEngeland, Pim verloor met 2 gram van een Spanjaard en werd vierde in zijn vak evenals Joeri en Lennard. Bij deze laatste twee jongens waren de verschillen wat groter. Er is dan ook vandaag niet zo veel gevangen en dat bleek een nadeel voor ons. Het getij is steeds trager aan het worden en er komt niet zoveel vis meer naar het strand. En de vis , die bijlustig was, moest je zoeken. Onze  “verre worp” was niet nodig en dat gaf landen als Frankrijk en Kroatië mogelijkheden. Wij hopen, dat de vis morgen weer wat meer op afstand blijft, want dan kunnen we de laatste strohalm grijpen om toch de bronzen medaille mee naar Nederland te brengen! Individueel is op dit moment Kristiaan onze beste Nederlander.

Morgen rond 19.00 uur zal de voorlopige uitslag wel bekend zijn. We hopen toch nog goed nieuws te brengen!!!!!!!!!

Op de foto’s vandaag:

Foto 183  Wat een rustige zee ……… misschien té stil ?

Foto 185  Pim had het warm

Foto 192  Lennard met een dorade

Foto 194  Joeri zoekt geconcentreerd naar een visje

Uitslag vandaag:                                                                            Uitslag na drie wedstrijden:

1. Engeland                                                                                      1. Spanje 6  pnt.

2. Frankrijk                                                                                       2. Engeland 8  pnt.

3. Kroatië                                                                                          3. Kroatië 10  pnt.

4. Spanje                                                                                           4. Nederland     11  pnt.

5. Nederland                                                                                     5. Frankrijk 12  pnt.

6. Italië                                                                                              6. Italië 16  pnt.

7. Portugal                                                                                        7. Portugal 21  pnt.

Groeten namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri