HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Voorbereidingen WK Portugal

Na de winst op het Nederlands Kampioenschap Kustvissen is team Nightwish al geruime tijd bezig met zowel de materiële als de psychologische voorbereidingen voor het Wereld Kampioenschap Kustvissen in Portugal. Na diverse contacten wilde FNE-trading graag een bijdrage leveren in de vorm van sterke, bijna onzichtbare lijnen en kleding. Na het doorspitten van de digitale catalogus kwamen er diverse lijnen naar voren die wij graag wilden gebruiken. Met name de sterke fluorocarbon lijnen voor zijlijnen bevielen ons enorm. Na de eerste bestelling werd ook al gauw een tweede ronde besteld. Nu zijn nagenoeg alle spoelen voorzien van AWA-SHIMA lijn.

Tijdens de diverse bijeenkomsten zijn verschillende insinders geïnformeerd en is de informatie zorgvuldig doorgesproken. Met deze informatie is alles in kaart gebracht wat mee te nemen. Naast de materiële voorbereiding was het ook de noodzaak om de logistieke voorbereidingen in orde te maken. De keuze was al snel gemaakt, we gaan met het vliegtuig. Het nadeel hiervan is dat je beperkt bent in je materialen, groot voordeel is de korte reistijd. Gelukkig wil het belgische team zorg dragen voor enkele materialen en deze meenemen over de weg. Verder gaan we met een taxibus naar Brussel Airport, waar we vervolgens met TAP airways naar Lissabon vliegen, aldaar hebben we een grote bus gehuurd voor de rit van 110 km naar Grandola. De hengels gaan in de zogenaamde Bazooka's, waar we er inmiddels 4 van beschikbaar hebben. De kisten gaan gevuld met allerleihande materiaal mee als basis, verder aangevuld met reiskoffers voor de kleding en toiletartikelen.

Qua hengels wilde we als team nog een gevoelige hengel. Na veel speurwerk kwamen we uit op de Grauvell Surf VT 450 met een werpgewicht van 200 gram en een schitterende, gevoelige top. Naast deze hengel neemt ieder zijn standaard strandhengels mee. De molens die we allemaal gebruiken zijn Shimano Aero Techniums, zowel de oude als de nieuwe versie, voorzien van voldoende Teflon spoelen.

Aan de voorbereiding kan het in ieder geval niet liggen. Vanaf 2 mei zullen we proberen elke dag een updat op de site te zetten!

Groeten,

Team Nightwish

Peter Mesie
Thomas van Sluijs
Marien Flipse
Kees Gillissen
Joël Koppejan
Bas van Hese