HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Eindejaarswedstrijd 2018

Afgelopen zaterdag 29 december stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. En wat voor een! De jaarlijkse ‘Galge’ wedstrijd.

Sochtends om 9:00 uur begon het verzamelen in de loods bij Piet Verhage met een lekkere ‘kleefkoeke’ en een bakkie leut. Sommige waren nog flinterig van de Tractor Light Tour van de dag ervoor, maar met zo een ontbijtje ben je weer zo boven jan.

Dan begon het vertrek naar het wedstrijd water. De wedstrijd werd vervist vanaf de Baaiweg richting Aagtekerke-Noord. Alleen de reis naar het strand zorgde al voor feestelijke taferelen. Zo reedt Jan de Looff met zijn tractor en kar met zijn maats erin, richting het strand. Met als resultaat, veel lachende gezichten en een gemoedelijk sfeertje.

trekker

Om 11:00 uur klonk het traditionele startschot. Alle onderlijnen vlogen de zee in, in de hoop op vis. De grote aantallen die er in deze tijd van het jaar soms gevangen worden, was vandaag niet van toepassing, maar dat geeft niet, daar ging het vandaag ook niet om. De gezelligheid stond bovenaan. De dames kwamen op het strand langs met een warme oliebol en een opwarmertje voor de keel.

bolus

keulen

Om 15:00 uur klonk het eindsignaal. Alle vissers verzamelden weer in de loods van Piet. De dames zorgden weer voor soep, broodjes, snacks, vis en friet. In combinatie met een natje en een gezellig praatje was het wachten op de uitslag.

 uitslagen

De hesp werd gewonnen door John Janse. Deze hesp werd aangesneden en genuttigd door menig visser.

hesp

Peter Dingemanse ging weer langs met de ‘Dames doos’, in de hoop dat iedereen er een vrijwillige bijdrage in deed voor het dekken van de kosten.

Het bleef tot savonds laat gezellig. Een zeer geslaagde wedstrijd.

zingen

Grote dank aan de organisatie, vrijwilligers en sponsoren. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

Helaas zat er voor Piet van Keulen wel een zure na smaak aan de dag. Zijn Shimano Antares hengel met bijbehorende Shimano Aero Technium XT molen is uit zijn auto gestolen. Zeer droevig en triest dat dit is gebeurd. Als iemand iets heeft gezien, graag melden bij Piet van Keulen of Piet Verhage.

Voor iedereen de beste wensen en een gezond 2019!

Joeri.