HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Afgelopen vrijdag, 29 december, stond alweer de 10e editie van de vrije viswedstrijd in het Noorden op het programma. Een viswedstrijd waar het niet zo zeer gaat om veel te vangen, maar meer voor de gezelligheid onder elkaar.

Ook nu weer werden we vanaf 9.00 uur ’s morgens hartelijk ontvangen door de familie Verhage in de loods aan de Meerkerkweg. Hier konden we met een kopje koffie en een bolus, ons alvast voorbereiden op de wedstrijd.

We visten deze keer vanaf 1 uur na hoog water wat meestal wat minder vis oplevert. Om 11.00 uur klonk voor de 106! deelnemers, onder wat frisse omstandigheden, het startschot. Het is voor deze tijd van het jaar niet ongebruikelijk dat het fris is, maar nu maakten de wind en de regen het wel  extra koud.

Met de wind in de rug waren verre worpen toch mogelijk en al vlug werden van ver weg, of dicht bij,  dan ook enkele vissen op de kant gehaald. Tijdens de wedstrijd werd het duidelijk dat het toch niet zo eenvoudig was om een of meer vissen te vangen. Om de moed er in te houden werden we tijdens de wedstrijd getrakteerd op een heerlijk oliebol, met begeleidend drankje.

Toen om 14.00 uur het einde van de wedstrijd aangegeven werd, was iedereen er aan toe om weer de beschutting van de loods op de zoeken. Hier werden we verwend op soep, broodjes, kibbeling , friet en andere lekkernijen, waaronder ook wat vloeibaars. Kristiaan ging met de “damesdoos” rond, voor een vrijwillige bijdrage. Iedereen deed daar een donatie in voor de gastvrouwen, om de kosten te dekken.

Daarna was het de beurt aan Piet om de prijsuitreiking te verzorgen. De gelukkigen konden weer iets van de prachtige prijzentafel uitzoeken. De senioren namen hoofdzakelijk gebruiksgoederen of wat lekkers, bij de jeugd waren de vuurwerkprijzen erg in trek.  Hierna was het nog een zeer gezellig “stuitje” en werd er nog wat nagepraat. Ook werd er alvast gedacht aan de locatie voor de wedstrijd van volgend jaar. Misschien is Zuid- Afrika een warmere optie?

Namens alle vissers wil ik iedereen bedanken die mee geholpen heeft om deze dag tot een succes te maken.  O  ja, nu nog een wat bekrompen uitslag omdat in alle hectiek het briefje met alle gegevens was kwijtgeraakt.

  1. Kenny Geljon: 7 vissen    156 cm
  2. Jaimy Labudzik
  3. Nico van Dongen

10.Peter Slabber             2e lustrum prijs

Jeugd: Pedro van Sluis  79 cm

Graag weer tot de volgende keer en een gezond en visrijk 2018 toegewenst.

Maarten.