HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Verslag vrije viswedstrijd 2019 

Afgelopen zaterdag 28 december hebben we al weer de 12de editie van de ‘Galge’ wedstrijd gevist. 

Net als vorig jaar was het de avond ervoor de befaamde ‘Traktor Light Tour’. Niet iedereen kwam dan ook helemaal fit aan. Affijn, wat maakt het uit. Een droge mond en last van het bolletje was voorafgaand aan de wedstrijd weer goed te verhelpen met een bakje pleur en een lekkere zoete kleefkoeke. Voor diegene wie er dan nog niet van af waren, konden op het strand genieten van een oliebol en wat sterkers voor de keel. ‘tis gewoon oal zo donders lekker’

De wedstrijd werd vervist vanaf de Baaiweg richting Aagtekerke-Noord. Het vertrek naar het strand ging weer op dezelfde manier als vorig jaar. Naast het gebruikelijke vervoer via bussen en auto’s, reed er ook weer een tractor. Dit jaar zelfs twee. Naast Jan de Loof reed ook Ivan Gabrielse met tractor en kar voorzien van spullen en bemanning vanaf de loods richting strand. Zwarte rookpluimen en lachende gezichten betekende dat de sfeer er weer goed in zat.

traktor

Om 10:30 uur klonk het traditionele startschot. Alle onderlijnen vlogen de zee in, in de hoop op vis. De grote aantallen die er in deze tijd van het jaar soms gevangen worden, was vandaag niet van toepassing, maar dat geeft niet, daar ging het vandaag ook niet om. De gezelligheid stond bovenaan. De vangsten bestonden grotendeels uit schar, bot, wijting, zeebaars en meun.

Bij de grote jeugd wist Ruud van Noord voor de zoveelste keer een wedstrijd te winnen. Ruud wist 298cm vis te vangen en werd vandaag dus eerste. Rob Joosse werd tweede met 273cm. De derde plaats ging naar Johan Rombouts met 236cm aan gevangen vis.

ruud v noord

Bij de dames wist Marloes Donkers te winnen met 87cm vis.

Bij de jeugd tot 15 pakte Jip van Koeveringe vandaag het potje met 48cm aan vis. Jip Faasse werd tweede met 28cm vis. Thijmen Kerkhof maakte het podium compleet met 23 centimeter.

Bij de jeugd onder 12 hadden we vandaag 4 deelneemers met vis. 1ste Sep Peene ving 58cm, 2de Beau Faasse 38, 3de  Jurian Otte 37cm en 4de  Sofie Faasse met 27cm.

beau

Zeer knap van de jeugd u12 en u15 om vis te vangen met deze lastige visserij! 

Mooi om te zien dat oud wereldkampioen Jordy Conte deelnam vandaag. Na jarenlange afwezigheid liet hij zien dat hij het nog niet verleerd is. Laat dit een voorbode zijn voor komend seizoen. 

Het bleef na de wedstrijd nog lang gezellig. Er werd dan ook weer het nodige ‘natje en droogje’ genutigd. Dit was weer tot in de puntjes geregeld!

knien

flesjes bier

Ook voor het wegbrengen van de grote of kleine boodschap was van te voren goed nagedacht.

Dixi

Grote dank aan de organisatie, vrijwilligers en sponsoren. Zonder jullie was dit wederom niet mogelijk geweest. Een diepe buiging richting Christel, Piet en Mart. Ik denk dat ik dit wel kan zeggen namens alle deelnemers. Zeker op dit soort momenten is het vissen maar bijzaak.

Het was weer een prachtige editie. Ik zou zeggen, tot volgend jaar! Op naar de 125 deelnemers.

Iedereen alvast de beste wensen en een gezond 2020 gewenst!

Joeri