HSV Westkapelle  HSV Westkapelle

Op vrijdag 13 maart werden als gevolg van corona alle sportviswedstrijden stilgelegd. Ook die van H.S.V.. Westkapelle dus. Maar in de eerste weken van die crisis bleek dat een poosje aan de waterkant staan heel ontspannend werkte. Vele leden deden dat dan ook, en dan steekt  toch na een paar weken het verlangen naar wat competitie op. Hieruit kwam het idee van een “Frisse Neuzen Competitie”.  De opzet is heel eenvoudig: Je vist 3 uur per week, meldt via een appgroep aan wanneer je begint en eindigt, en op het moment dat je het grootste exemplaar van een bepaalde soort hebt maak je een foto van de vis op de meetlat en stuurt die in. Uit de grootste exemplaren wordt dan de winnaar geloot.

Ondertussen zijn we bijna vijf maanden verder, en helaas vinden we het nog niet verantwoord om op 19 september uit het hele land 100-150 deelnemers te laten verzamelen, en naast elkaar op het strand te zetten. Dat is namelijk wat het houden van een reguliere "Grote Wedstrijd” zou betekenen. Mocht het die dag strandweer zijn dan kun je gezien de drukte op de stranden de afgelopen maanden rekenen op commotie, en als het tegenzit een nieuw verbod op wedstrijden op het strand.

Het is met die reden dat we de “Grote Wedstrijd H.S.V. Westkapelle” voor 2020 in een andere vorm gieten. Gebaseerd op de “Frisse Neuzen Competitie” en streetfishing organiseert H.S.V. Westkapelle op 19 september 2020 de Anderhalvemeter Cup. Een landelijke zoutwater viswedstrijd, waarbij ieder op een zelfgekozen stek kan vissen. Dat mag dus van Schiermonnikoog tot Cadzand zijn, en alles daartussen.  Vier uur vissen, met twee hengels op een locatie naar keuze. De complete afhandeling is digitaal, via WhatsApp. Een smartphone en een meetlat is hetgeen wat extra nodig is buiten de gewone visspullen.

Het zou mooi zijn als we met een wedstrijd op deze manier inderdaad deelnemers zouden kunnen trekken van Schiermonnikoog tot Cadzand.

 

Klik hier om op te geven!

 

 

AnderhalveMeterCup